Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 162
  • Wyświetleń 13k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Update. Piszcie co sądzicie. Szczegolnie interesowałyby mnie komentarze dotyczące (nie)poprawności anatomicznej.

pozdro

Napisano

mysle, ze powinienes cos wyrwac i sam sam sprawdzic na zywych refkach gdzie anatomia sie zgadza a gdzie nie :)

Napisano
  • Autor

Jako że wcięło kilka(nascie?) postow to zamieszczam malutki (ale zawsze:P) update. Zapraszam do komentowania.

Napisano

ladnie wyglada calosc, ale te oczka jakos mi nie pasuja, wygladaja jakby nie spala kilkanascie godzin, no chyba ze to bylo efektem zamierzonym to zwracam honor :)

Napisano

:( no niestety wcielo i niema... tak jak mowilem wczesniej moim zdaniem ma troche za szeroka szpare miedzy nogami za duza odleglosc miedzy nogami ;D chcialem powiedziec...

Napisano

mi sie wydaje ze to jest textura nalozona na jakis obiekt, shag hair ladniej robi wlosy :P a rzesy jakos nienaturalnie wygladaja chyba sa za dlugie

Napisano
  • Autor

Tak żeby rozwiac wątpliwości:)

To nie jest shag:hair, tylko około 50 (chyba) obiektow (plane 1x7; mshsmth x2) z proceduralną texturką:D A co do koloru to jeszcze nie wiem jaki będzie (blond / ciemne).

Do poprawy są oczywiście włosy najbliżej oczu, zrobie coś, żeby nie było widać tych \"rozwarstwień\".

PS: Shaghaira nie używałem, bo jego włoski nie współgrają z GI :/

Napisano

fajne te wlosy ale mogles je zrobic bardziej roszczochrane wiesz troche poprzestawiane a nie w jednej kupie

Napisano
  • Autor

Mała poprawka włosów... Są bardziej \"chaotycznie\" ułożone. Te 2 pasemka już poprawiłem, lepiej wyglądają:) Tylko render długo trwa i nie chciało mi sie czekać.

Napisano

Ta kobieta jest....kobieca ;] tzn podoba mi się, czekam na postępy.

Napisano

hmm, nie podobaja mi sie kosci policzkowe, wyglada jak by niezle oberwala i miala opuchlizne, wlosy malo naturalne

Napisano

Jenda rzecz która mnie razi , to skóra pomiędzy noskiem a ustami (rowek)- powinna być bardziej wklęsła .

Napisano

co do anatomii to najdorzej przejście miedzy lędźwiami i pośladkami i kolejne międzu piersiami i pachą... pamietaj o KOŚCIACH! Pod skórą są kości stary, które są sztywne i ształtują sylwetkę...

Napisano

mnie te wlosy jakos nie przekonuja. ekspert w modelowaniu postaci ze mnie zaden ale mysle ze przydalo by sie wiecej \"puszystosci\"(wszystko zwarta calosc tworzy) i kolorek inny(jasniejszy). jak juz mowilem/pisalem ekspertem nie jestem ale niedlugo sie sam przekonam jak ciezko jest zrobic fajne wlosy bo sam zaczne robic postac. ale twojej nie dorównam.

Napisano
  • Autor

Co do puszystości, to ja chciałem osiągnąć raczej taką \"gładką\" fryzurke. Równo zaczesane włoski.

A treaz wersja ciemna:) Kolor dałem na twarz tylko po to, zeby było lepiej cienie widać, więc jeszcze nie do oceny.

Napisano
  • Autor

A jak bym miał to rozmieścić? Poważnie pytam, bo na \"hairstylingu\" (czy jak to sie zwie;)) to ja sie nie znam...

Napisano

tak samo jak zrobiles te zwisajace fragmenty. Po prostu zrob tego wiecej i tyle(?).

Napisano

Witam.

Ty, Ona ma wasy? :-)

Co do modelu to bardzo fajnie wykonany, tylko znacznie lepiej wygladala w wersji blond :)

Pozdrawiam,

Xalith

Napisano

Mi się bardziej podoba ta ciemna wersja. Nie widać tak bardzo, że one są modelowane z większych obiektów, a nie np. shagiem.

Mc-Maxim: A co ci się w niej nie podoba :P ?

Napisano

Widzę ,że mojego wcześniejszego posta zostawiłeś bez odpowiedzi i stwierdziłem ,że trzeba zadziałać :P ...

Oto element o który mi chodziło ( zakreślone na zdjęciu i twoim renderze) jakbyś to poprawił to ta kobita by wyglądało o wiele lepiej.Ale zrobisz jak będziesz chciał ;]

Pozdrawiam

Napisano

Sorki za taką prowizorkę ;] , ale nie chciałem tą na szybkości zrobić ...

Napisano

podoba mi sie ta posatać. troche mi przypomina umarlaka.. tzn zombi.... oczka takie troche za duze i twarz trohe za męska... :) ale ogolnie naprawde mi sie podoba. pozdrawiam.

Napisano

pięęękna :] wole brunetki także super, jak chveti czekam na całą

Napisano

aha jeszcze jedno. Jakas grzywke jej zrob bo ma strasznie wysokie czolo

Napisano

co do koloru to wole blond, a co do fryzury to mi sie nie podoba(no ale kazdy ma inny gust) a co do modelu to ekstra robota :D

Napisano
  • Autor

Dynio - nie \"olałem\" twojego posta, tylko wprowadziłem poprawki po renderze i nie chciało mi się czekać na następny. Ale miło mi, że Ci zależy:)

Całej postaci na razie nie będe pokazywał, bo nie ma po co. Pracuje teraz nad twarzą/włosami i dopiero jak skończe ich dopracowywanie przeniose się na inne części ciała.

A oto poprawione włosy. Zostane przy wersji pt: \"brunetka\" :)