Guinamo Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 Hmmm jest to moja pierwsza wizualizacja. Ogólnie będzie przedstawiać mój pokój. Mam nadzieje że wygarniecie mi moje niedociagnięcia itp. Narazie jest niedokończony jeszcze monitor, biurko, ściany i podłoga. Niestety nie mam pojęcia jak wymodelować okno :-/ Wymiary wszystkiego są oryginalne mierzone linijką xD Będę tu zamieszczał dalsze postępy pracy. Używam maxa 2008 i vray 1.5 SP1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
styczeń Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 No na razie mało niestety ale z tego co jest to można się przyczepić do bumpa na ścianie, za wielki jest po prostu. Proporcje mimo że mówisz że od linijki wszytsko wyglądają na skopane, zwłaszcza jeśli chodzi o wysokość. Okno możesz zrobić tworząc jednego boxa i wycinając w nim dziurę (insert+bridge) a potem go skopiować, trochę przeskalować by był mniejszy (niższy i krótszy) oraz przeskalować w jednej osi by był grubszy i dodać na nim chamfery na krawędziach. Z reszta w dziale free na forum jest śliczne okno możesz go użyć lub podpatrzeć jak było zrobione. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Guinamo Napisano 29 Marzec 2009 Autor Share Napisano 29 Marzec 2009 No tak użyłbym tego okna ale w tym problem że ja używam maxa 2008 a okno pochodzi z maxa 2009 i mi sie nie chce otworzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 cześć może to Ci pomoże w dalszej pracy nad pokojem http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=34879 życzę powodzenia p.s za duży bump na ścianach, i dodaj jakieś "listwy" podłogowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Guinamo Napisano 29 Marzec 2009 Autor Share Napisano 29 Marzec 2009 Bump mam ustawiony bodajrze 3 więc nie wiem czy taki duży :-/ Listwy będą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 30 Marzec 2009 Share Napisano 30 Marzec 2009 klepki za małe, na ścianie za mocny bump i za ciemno. poradzisz sobie? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Guinamo Napisano 30 Marzec 2009 Autor Share Napisano 30 Marzec 2009 Podłoga akurat dobra bo taką mam. Modele dziś będą nowe dodane. A światłem będę sie martwił na końcu :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BiX Napisano 30 Marzec 2009 Share Napisano 30 Marzec 2009 No mało mało jescze ale czekamy na upa jakiegoś :) I racja nie bądź kolejnym który najpierw robi oświetlenie a potem modeluje ^^ tak jak koledzy mówią najbardziej to ten bump rozjechany się rzuca w oczy.. na razje to się nie będę czepiać wiecej bo i nie ma czego :) keep work Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 30 Marzec 2009 Share Napisano 30 Marzec 2009 bierz się za modele, świete słowa BiXa są... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Guinamo Napisano 30 Marzec 2009 Autor Share Napisano 30 Marzec 2009 Malutki UP tyle że w szarości :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 30 Marzec 2009 Share Napisano 30 Marzec 2009 trochę zbyt kanciasty i zbyt ostry ten fotel, ogólnie spoko keep work x2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Guinamo Napisano 30 Marzec 2009 Autor Share Napisano 30 Marzec 2009 Cóż ja mam takie cienkie naprawde xD Musze wkońcu zmienić ten fotel xD Dziś będzie jeszcze jeden up z mneijszymi modelami :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 30 Marzec 2009 Share Napisano 30 Marzec 2009 zawsze możesz pobrać mój model fotelu (masz w podpisie ;) ) tym razem zgadzam się z Kacprem, w sprawie "rób wolniej, a dokładniej" pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BiX Napisano 30 Marzec 2009 Share Napisano 30 Marzec 2009 O i jest upik ;) No więc fotel na prawde jest kanciasty strasznie nie masz na pewno takiego ;p Jakiś chamfer by się przydał albo załatw to MS'em (nie mms XD) Modeluj modeluj - dziekuje za wsparcie Dunablaster'a :D - ja będę dopingować :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 30 Marzec 2009 Share Napisano 30 Marzec 2009 Oparcie należy pogrubić, jak mówił Kacper :) Poszukaj w necie referek na jakąś dobrą aranżację i meble... życzę powodzenia.później pomogę Ci ze światłem i materiałami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Guinamo Napisano 30 Marzec 2009 Autor Share Napisano 30 Marzec 2009 Meble meblami bo robie na wzór mojego pokoju. A w moim pokoju za wiele mebli to ni ma xD Teraz renderek z tymczasowymi materiałami ;-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 30 Marzec 2009 Share Napisano 30 Marzec 2009 okej :) rób coś w koncu z tymi oparciami od fotela bo one tak wyglądają, że łatwo się ugną pod łokciami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Guinamo Napisano 30 Marzec 2009 Autor Share Napisano 30 Marzec 2009 Na prośbe daje zbliżenie monitora. Fotel narazie wyleci. Hmmm nie wiem jak wymodelować myszke. Ma ktoś jakieś pomysły? xD Sorki za takie noobowskie pytania ale sie dopiero ucze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizjoner Napisano 30 Marzec 2009 Share Napisano 30 Marzec 2009 Hmmm nie wiem jak wymodelować myszke. Ma ktoś jakieś pomysły? xD Sorki za takie noobowskie pytania ale sie dopiero ucze. Znalazłem w sieci myślę, że dobry tutorial, jak wymodelować mysz; http://www.3dimensions.us/index.php?option=com_content&task=view&id=18&Itemid=64 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Guinamo Napisano 30 Marzec 2009 Autor Share Napisano 30 Marzec 2009 Thx za tutka napewno skorzystam :-) A tymczasem mały UP listwy podłogowe i klawiatura. Co do kontu listwy musze pokombinować jak to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Guinamo Napisano 4 Maj 2009 Autor Share Napisano 4 Maj 2009 Witam. Dawno nic nie pisałem i nie robiłem ale wiecie matury itp. Ale od dziś znów zacząłem kombinować oto wstępny model mojego efektu do gitarki który znajdzie się w scence. Efekt był robiony przezemnie ze schematu dlatego nie jest podobny do firmowych. W przygotowaniu jeszcze BOSS DS-1 oraz moja gitarka w niedługim czasie xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blomd Napisano 4 Maj 2009 Share Napisano 4 Maj 2009 najlepiej by było jakbyś wrzucał screeny z viewporta, a nie rendery, wtedy będzie lepiej ocenić to co zrobiłeś. Od razu dawaj linki z siatką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Guinamo Napisano 4 Maj 2009 Autor Share Napisano 4 Maj 2009 (edytowane) Spoko potem zarzuce xD Edytowane 4 Maj 2009 przez Guinamo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Guinamo Napisano 4 Maj 2009 Autor Share Napisano 4 Maj 2009 A tymczasem renderek routera xD Myśle że jeszcze nad nim później popracuje xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi