Skocz do zawartości

Moje miejsce

Guinamo

Rekomendowane odpowiedzi

Hmmm jest to moja pierwsza wizualizacja. Ogólnie będzie przedstawiać mój pokój. Mam nadzieje że wygarniecie mi moje niedociagnięcia itp. Narazie jest niedokończony jeszcze monitor, biurko, ściany i podłoga. Niestety nie mam pojęcia jak wymodelować okno :-/ Wymiary wszystkiego są oryginalne mierzone linijką xD Będę tu zamieszczał dalsze postępy pracy.

Używam maxa 2008 i vray 1.5 SP1

renderb.th.jpg

• Odpowiedzi 23
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

No na razie mało niestety ale z tego co jest to można się przyczepić do bumpa na ścianie, za wielki jest po prostu.

Proporcje mimo że mówisz że od linijki wszytsko wyglądają na skopane, zwłaszcza jeśli chodzi o wysokość.

Okno możesz zrobić tworząc jednego boxa i wycinając w nim dziurę (insert+bridge) a potem go skopiować, trochę przeskalować by był mniejszy (niższy i krótszy) oraz przeskalować w jednej osi by był grubszy i dodać na nim chamfery na krawędziach. Z reszta w dziale free na forum jest śliczne okno możesz go użyć lub podpatrzeć jak było zrobione.

Powodzenia.

No mało mało jescze ale czekamy na upa jakiegoś :)

I racja nie bądź kolejnym który najpierw robi oświetlenie a potem modeluje ^^ tak jak koledzy mówią najbardziej to ten bump rozjechany się rzuca w oczy.. na razje to się nie będę czepiać wiecej bo i nie ma czego :) keep work

O i jest upik ;)

No więc fotel na prawde jest kanciasty strasznie nie masz na pewno takiego ;p Jakiś chamfer by się przydał albo załatw to MS'em (nie mms XD) Modeluj modeluj - dziekuje za wsparcie Dunablaster'a :D - ja będę dopingować :D

Witam. Dawno nic nie pisałem i nie robiłem ale wiecie matury itp. Ale od dziś znów zacząłem kombinować oto wstępny model mojego efektu do gitarki który znajdzie się w scence. Efekt był robiony przezemnie ze schematu dlatego nie jest podobny do firmowych. W przygotowaniu jeszcze BOSS DS-1 oraz moja gitarka w niedługim czasie xD

shredmaster.th.jpg