Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam pytanie czy ktoś mógł by przybliżyc mi sposób na tworznie realistycznych wizualizacji tzn jakich światł urzyć najlepiej i jakich rodzaju cieni , na bazie jakiego materiału najlepiej jest tworzyć materiały drewniane (lakierowane) z urzyciem map i nie tylko? jakiego rendera urzyć?

nie jestem zaawansowanym grafikem a wręcz początkującym dlatego też prosił bym o wmiare szczegółowe i precyzyjne określanie różnych wskazuwek do w/w pytań.Korzystam z maxa 9-tki i o to moja pierwsza praca ocencie wytknijcie błedy i błagam poradzcie jak zrobic ładna wizualkę :|

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Zanim zaczniesz sie zastanawiac o swiatla i cienie, to wymodeluj ta kuchnie z czegos wiecej niz paru boxow. Bo narazie zaden swiatlocien nie pomoze.

Napisano
  • Autor

mogli byście coś więcej powiedzieć na temat vray-a???Jak on ma sie do świateł , materiałów itp.

Napisano

podstawy Mentala albo V-Raya xD a najpierw tutki o modelowaniu i wizualizowaniu...

Napisano

i Ewert ma rację. Jak opanujesz V-ray i poeksperymentujesz ze światłem i materiałami, przystąp do starannego modelowania oraz teksturowania a potem zajmij się preparingiem do renderu - setup światła i mtl :)