cinac Napisano 30 Marzec 2009 Share Napisano 30 Marzec 2009 Witam Mam pytanie czy ktoś mógł by przybliżyc mi sposób na tworznie realistycznych wizualizacji tzn jakich światł urzyć najlepiej i jakich rodzaju cieni , na bazie jakiego materiału najlepiej jest tworzyć materiały drewniane (lakierowane) z urzyciem map i nie tylko? jakiego rendera urzyć? nie jestem zaawansowanym grafikem a wręcz początkującym dlatego też prosił bym o wmiare szczegółowe i precyzyjne określanie różnych wskazuwek do w/w pytań.Korzystam z maxa 9-tki i o to moja pierwsza praca ocencie wytknijcie błedy i błagam poradzcie jak zrobic ładna wizualkę :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 31 Marzec 2009 Share Napisano 31 Marzec 2009 http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=34879 Czytaj forum! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 31 Marzec 2009 Share Napisano 31 Marzec 2009 Zanim zaczniesz sie zastanawiac o swiatla i cienie, to wymodeluj ta kuchnie z czegos wiecej niz paru boxow. Bo narazie zaden swiatlocien nie pomoze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 31 Marzec 2009 Share Napisano 31 Marzec 2009 i zmien renderera, zainsteresuj sie vray`em itp stuffem :) Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinac Napisano 31 Marzec 2009 Autor Share Napisano 31 Marzec 2009 mogli byście coś więcej powiedzieć na temat vray-a???Jak on ma sie do świateł , materiałów itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 31 Marzec 2009 Share Napisano 31 Marzec 2009 podstawy Mentala albo V-Raya xD a najpierw tutki o modelowaniu i wizualizowaniu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 Czytaj to a potem pytaj . http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=49 http://www.spot3d.com/vray/help/150R1/ Na takie pytania, jak Ty zadajesz, odpowiada się na korepetycjach. Na forum musisz zadawać konkretne pytanie, najlepiej trudne żeby zainteresować innych użytkowników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 2 Kwiecień 2009 Share Napisano 2 Kwiecień 2009 i Ewert ma rację. Jak opanujesz V-ray i poeksperymentujesz ze światłem i materiałami, przystąp do starannego modelowania oraz teksturowania a potem zajmij się preparingiem do renderu - setup światła i mtl :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drobcio Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 Textura przypomina mi starego Gierka:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 18 Kwiecień 2009 Share Napisano 18 Kwiecień 2009 tzn jakich światł urzyć Jezusie, Maryjo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi