Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano
  • Autor

pressenter: robie na Quad Q9300 2.5GHz

W zasadzie on po 2 godz. już jest spoko, ale ja lubię go troche potrzymać ;)

Wersja jest stara z 2008r.

• Odpowiedzi 114
  • Wyświetleń 12k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

coś w granicach 800X600

tak wygląda po 30 min.

50.jpg

Edytowane przez Chrupek

Napisano
  • Autor

Skończyłem... niestety zapomniałem odsunąć bidet i takie tam :/

Fryrender_5_OK.jpg

Edytowane przez Chrupek

Napisano

To co się wala pod zlewem to szpilki ? Chymm, chyba do ciebie dołączę z tymi testami :)

Całkiem spoko, choć nudno.

Napisano
  • Autor

to nie moje, ja nosze białe :D

wiem, że nudno, ale nie chce mi się dłubać, ani w scenach, ani w materiałach. Wracam teraz do wcześniejszych scen z tego wątku i spojrze krytycznym okiem na to. Portfolio mi wyschło, trzeba się spieszyć ;)

A na koniec zrobię exteriora - kiedyś musi być ten pierwszy raz :-)

Napisano

Hmm, możesz rzucić ustawieniami lustra, bo u mnie wygląda to tak:

zrzut1.th.jpg

i efekt jest taki:

output001copy.th.jpg

Jak widzisz, masa ciapek na lustrze. Ze szkłem na prysznicu już sobie poradziłem, ale lustra nie mogę opanować. A, i mógłbyś sprecyzować jaką masz wersję? ;)

Napisano

wygląda na to że bardziej problemem są światła za szkłem niż sam materiał lustra.

dielektryki dają dużą kaustykę która robi taki koszmarny szum w biasedowych silnikach .

wszędzie radzą aby nie oświetlać scen za pomocą świateł schowanych w szklanych kloszach a jak już to wyłączyć je z pod wpływu GI

Napisano
  • Autor

próbuję Mentalem zbliżyć się do Fry'ja... co o tym myślicie?

Na górze Mental, na dole Fryrender.

Mental.jpg

Fryrender_5_OK.jpg

Napisano

Nie wiem jak to sie mentalu nazywa ale przydaloby sie wiecej swiatla w environment dac.

Napisano
  • Autor

KaeMS: masz na myśli obrazek, czy światełko tzw. Ambient żeby doświetlić wszystko?

Edytowane przez Chrupek

Napisano

W wersji "Mentalowej" masz dużo za mocny shading ;)

A, i winietowanie też mógłbyś troszkę osłabić.

Napisano

Wydaję mi się, że niepotrzebnie przepalałeś tło, choć delikatnie, to i tak widać. Przy takiej powierzchni przeszklenia różnica pomiędzy natężeniem światła wewnątrz, a tym na zewnątrz będzie naprawdę niewielka. Sprawdź sobie nawet na refce, z której korzystasz.

I dalej namawiam do 'osadzenia' wszystkiego bardziej na podłożu, dodaj kawałek plaży, albo chociaż podest jakiś z desek na zewnątrz.

Co do dwóch ostatnich prób, to w mentalu podoba mi się światło bardzo idące od okien, szczególnie w okolicach wanny:)

Pozdr

Napisano

Jak widzisz, masa ciapek na lustrze. Ze szkłem na prysznicu już sobie poradziłem, ale lustra nie mogę opanować. A, i mógłbyś sprecyzować jaką masz wersję? ;)

nie widzę na screenshocie jaki kolor ma materiał lustra, ale proponuję zapomnieć o czystej bieli w materiałach. my używamy najwyzej 235. tak radzi autor fryrendera