mafida Napisano 15 Sierpień 2009 Share Napisano 15 Sierpień 2009 Mafida - akurat link co mi pokazałeś pokazuje na 90 procent bardzo zabrudzony marmur Cki,chi:P sorry,nie można ufać google-to faktycznie marmur:) Ten nowy się mniej świeci ale render jakiś płaski chyba przez światło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 15 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2009 A więc po godzinnym malowaniu brudów z marnym efektem stwierdziłem że najlepiej dodać mapke dirt Vray i zmieszać z diffuse. Ziarna się nie boję bo ostatnio mój kolega który renderuje na Maxwellu chwali ziarno więc bez kompleksów dałem sharpen i jeszcze bardziej wyszło. No i pobawiłem się DOF'em ale w photoshopie pozdrawiam By tymbeusz at 2009-08-15 By tymbeusz at 2009-08-15 By tymbeusz at 2009-08-15 By tymbeusz at 2009-08-15 By tymbeusz at 2009-08-15 By tymbeusz at 2009-08-15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 17 Sierpień 2009 Share Napisano 17 Sierpień 2009 Render super, dofy z szopa dramat:) Wyrenderuj sobie zdepth i rozmywaj za pomoca niego. pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 17 Sierpień 2009 Share Napisano 17 Sierpień 2009 Bardzo dobre rendery. Dof jak wyżej, i nie dofuj pisma pod renderem bo już prawie nie widać ile renderowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 17 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2009 (edytowane) Levus - dzieki, robię w Shopie ale dokładnie jak mówisz z mapką zdeph ale i tak na niektórych krawędziach daje ciała, bluruję czasami mapkę z-deph i jest trochę lepiej, myślę że użyję vray'owskiego dofa do jakichś końcowych renderów Ania - dzięki, sory za dofowanie pisma ale czy to takie ważne mam i7 więc czasy są dosyć dobre mimo że używam coraz częściej qmc a tu nowe próby zrobiłem naturalne otoczenie rzeźby czyli orginaną niszę, niestety jest kanciasta zapomniałem o chamferach plus tekstura nie jest super do poprawy to będzie By tymbeusz at 2009-08-17 By tymbeusz at 2009-08-17 i torchę pojechałem z DOF'em By tymbeusz at 2009-08-17 Edytowane 17 Sierpień 2009 przez claude Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Orion_ Napisano 17 Sierpień 2009 Share Napisano 17 Sierpień 2009 pleśń atakuje rzeżbę :( Z DOF'ami daj juz spokój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 1 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2009 Zrobiłem taki filmik potrzebny na spotkanie, pokazujący moją prace nad tymi rzeźbami. Może się komuś spodoba. \ at 2009-09-01[/url] pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 1 Wrzesień 2009 Share Napisano 1 Wrzesień 2009 No spoko filmiczek, jak na zajawkę dla "kupujących" dobre:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi