Napisano 15 Kwiecień 200916 l Nakładam materiał na obiekt. W slot koloru wrzucam teksturę. Edytuję ją w PS i gdy chcę zapisać, by zobaczyć zmiany na modelu, zazwyczaj otrzymuję komunikat, że inny program używa tego pliku. Nie dzieje się tak zawsze, ale w znakomitej większości przypadków. No i jest dość irytujące, bo żeby zobaczyć jak wyglądają poprawki na teksturze muszę wyłączać na chwilę Majkę. Pls hlp :D
Napisano 15 Kwiecień 200916 l No to troche kanal i nie znalazlem na to zadnego sposobu jak na razie (co prawda u mnie chodzi o AE i AP, ale problem ten sam) - jedyne co moge polecic, to uzywanie naprzemiennie dwoch plikow - zawsze to predzej, niz caly program przeladowywac (sorry za brak polskich liter, ale windows mi swiruje)
Napisano 15 Kwiecień 200916 l miałem tak czasami ale teraz cięzko mi ten błąd odtworzyć :) z jakiego formatu korzystasz i która wersja mayi i PSa?
Napisano 15 Kwiecień 200916 l Autor Maya 2008 SP1, PS CS. Format obojętny, PNG i JPG tak samo działają. Dzięki wam za zainteresowanie ;)
Napisano 15 Kwiecień 200916 l damned! no nie mogę, czego bym nie próbował :) mam maye 2009x64, PS CS4 i viste , próbowałem jpg; png; psd i nic, wszystko działa bez problemu :/
Napisano 15 Kwiecień 200916 l Cholera u mnie też działa bez błędu (śvista, maya 2008, PS CS3) Nie trać nadzieji Destro zepsuje swoją konfigurację potem ją naprawi i Ci powie jak to zrobił :D.
Napisano 15 Kwiecień 200916 l Nie trać nadzieji Destro zepsuje swoją konfigurację potem ją naprawi i Ci powie jak to zrobił :D. Próbuję prawie od południa ale majka dzielnie się trzyma :D nawet otworzyłem texturę w PFX i ją poedytowałem ale nawet po tym PS tylko zakomunikował, że textura została zmieniona a potem grzecznie ją nadpisał :) pamiętam, że miewałem czasem takie błędy może nawet w tej konfiguracji na której teraz siedzę ale głowy nie dam uciąć :) może vista taka dobra :)
Napisano 16 Kwiecień 200916 l Witam, ja znalazlem takie rozwiazanie: PS > preferences > file handling > File handling options: Image previews ustawic na: never save lub ask when saving na forum adobe pisza jeszcze ze problem moze byc z niektorymi antywirusami co blokuja dostep do plikow *.tmp pozdro
Napisano 16 Kwiecień 200916 l Autor może vista taka dobraTeż używam Visty. @piszpan: Zrobiłem jak napisałeś, ale nic to nie zmieniło. Problem leży raczej po stronie Majki niż PSa. Thx anyway. @streaker: zapomniałem wcześniej napisać, że z dwoma plikami też nie działa. Gdy raz wrzucę obrazek do materiału to Majka "używa" go nawet po zastąpieniu innym. Dopóki jej nie wyłączę :]
Napisano 16 Kwiecień 200916 l Poszukaj jeszcze w systemie(X:/Program Files/Common Files/Adobe/Shell) pliku psicon.dll i zmien mu nazwe np. na psicon.old i nastepnie zrestartuj system powinno pomoc pozdro
Napisano 17 Kwiecień 200916 l pracuj na PSD'kach :) tez mialem ten problem i przerzucilem sie na psdki a na koniec wypalasz jpg'a i juz :)
Napisano 20 Kwiecień 200916 l Autor Od rana ładuję PSD i rzeczywiście działa bez problemu. Stokrotne dzięki, mpta :)