hiroo Napisano 16 Kwiecień 2009 Napisano 16 Kwiecień 2009 Witam. Moja pierwsza wizka tego typu, model budynku zassany z EV. Wiem że tą latająca firane trzeba poprawic :) Z góry dzięki za komentarze. Pozdro 3d max, Vray
Camel Napisano 16 Kwiecień 2009 Napisano 16 Kwiecień 2009 Roślinka trochę sztuczna, trawa wypasiona :) Bluszcz do poprawy. Scenka jednak się 3ma spoko. Popracuj nad operowaniem światłem.
hiroo Napisano 16 Kwiecień 2009 Autor Napisano 16 Kwiecień 2009 Dzięki, trawka modelowana, a roślinka to darmowy model z Evermotion.
Camel Napisano 17 Kwiecień 2009 Napisano 17 Kwiecień 2009 pomodeluj własne, od tego są tutki i galerie botaniczne.
Vega Napisano 17 Kwiecień 2009 Napisano 17 Kwiecień 2009 Wszystko dobrze tylko ja jeszcze nigdy nie widziałem całego białego drzewa (chodzi mi o korę). Np. Brzoza jest biała, ale nie cała :D W niektórych miejscach jest czarna. To takie pierdoły :D ale od tego jest krytykowanie xD Rozumiem, że chciałeś ćwiczyć oświetlenie, rendering, itd. skoro pobrałeś modele EV. Ja zastrzeżeń niemam, ale to musiał by ocenić ktoś o wiele lepszy ode mnie.
makbol Napisano 17 Kwiecień 2009 Napisano 17 Kwiecień 2009 Fajnie wyszła Ci trawka. To VrayFur czy może coś innego?
NV Napisano 17 Kwiecień 2009 Napisano 17 Kwiecień 2009 Mówił, że modelowana ;P Całkiem fajna trawka, jak możesz wrzuć jakieś wire trawki :)
hiroo Napisano 17 Kwiecień 2009 Autor Napisano 17 Kwiecień 2009 Dzięki, generalnie to chodziło mi o światło i render. tu jest siateczka, ale mało na niej widac :))
Camel Napisano 20 Kwiecień 2009 Napisano 20 Kwiecień 2009 rób trawkę z V-Ray fura/displace, po co mulić kompa modelem trawy..
Kub@ Napisano 20 Kwiecień 2009 Napisano 20 Kwiecień 2009 mulic kompa ? Przeciez po to jest proxy zeby nie mulilo. Model to dobre rozwiazanie na plaskiej powierzchni. Szczegolnie gdy trawka jest na 1 planie.
mkeruj Napisano 20 Kwiecień 2009 Napisano 20 Kwiecień 2009 Uuhh, trawka miażdży :D. Przy takim natężeniu światła trochę IMO zbyt jasne cienie. VegA92 - to jest konkurs Evermotion, o to właśnie chodzi, żeby pobraną scenkę wyrendzić.
Camel Napisano 20 Kwiecień 2009 Napisano 20 Kwiecień 2009 mulic kompa ? Przeciez po to jest proxy zeby nie mulilo. Model to dobre rozwiazanie na plaskiej powierzchni. Szczegolnie gdy trawka jest na 1 planie. aha kurczę.. ja właśnie zapomniałem o proxy, ale dzięki, dobrze :)
Rekomendowane odpowiedzi