Napisano 16 Kwiecień 200915 l Witam. Moja pierwsza wizka tego typu, model budynku zassany z EV. Wiem że tą latająca firane trzeba poprawic :) Z góry dzięki za komentarze. Pozdro 3d max, Vray
Napisano 16 Kwiecień 200915 l Roślinka trochę sztuczna, trawa wypasiona :) Bluszcz do poprawy. Scenka jednak się 3ma spoko. Popracuj nad operowaniem światłem.
Napisano 16 Kwiecień 200915 l Autor Dzięki, trawka modelowana, a roślinka to darmowy model z Evermotion.
Napisano 17 Kwiecień 200915 l Wszystko dobrze tylko ja jeszcze nigdy nie widziałem całego białego drzewa (chodzi mi o korę). Np. Brzoza jest biała, ale nie cała :D W niektórych miejscach jest czarna. To takie pierdoły :D ale od tego jest krytykowanie xD Rozumiem, że chciałeś ćwiczyć oświetlenie, rendering, itd. skoro pobrałeś modele EV. Ja zastrzeżeń niemam, ale to musiał by ocenić ktoś o wiele lepszy ode mnie.
Napisano 17 Kwiecień 200915 l Mówił, że modelowana ;P Całkiem fajna trawka, jak możesz wrzuć jakieś wire trawki :)
Napisano 17 Kwiecień 200915 l Autor Dzięki, generalnie to chodziło mi o światło i render. tu jest siateczka, ale mało na niej widac :))
Napisano 20 Kwiecień 200915 l mulic kompa ? Przeciez po to jest proxy zeby nie mulilo. Model to dobre rozwiazanie na plaskiej powierzchni. Szczegolnie gdy trawka jest na 1 planie.
Napisano 20 Kwiecień 200915 l Uuhh, trawka miażdży :D. Przy takim natężeniu światła trochę IMO zbyt jasne cienie. VegA92 - to jest konkurs Evermotion, o to właśnie chodzi, żeby pobraną scenkę wyrendzić.
Napisano 20 Kwiecień 200915 l Kub@ napisał: mulic kompa ? Przeciez po to jest proxy zeby nie mulilo. Model to dobre rozwiazanie na plaskiej powierzchni. Szczegolnie gdy trawka jest na 1 planie. aha kurczę.. ja właśnie zapomniałem o proxy, ale dzięki, dobrze :)