Rascal Napisano 18 Marzec 2004 Napisano 18 Marzec 2004 Witam w przerwie pracy nad shortem, postanowilem ze zrobie jakas prosta scenke i tak zrodzil sie pomysl aby zrobic mala spelunke ukryta gdzies w piwnicach. Klimat ogolny brudek, porozbijanie butelki i te sprawy pewnie tez mozna bedzie zobaczyc sporych rozmiarow kosz na smieci ktory ktos zrzucil ze schodow w przyplywie pijackiej furii. Testowy render i texturki. I jeszcze model kosza na smieci.
Master Kiełbaster Napisano 18 Marzec 2004 Napisano 18 Marzec 2004 Wypas aczkolwiek narazie jest za czysto.
Lopss Napisano 18 Marzec 2004 Napisano 18 Marzec 2004 dzienie powyginana ta barierka, nie wyobrazam sobie jak taka gryba rura moze sie powginac tylko w miejscu udezenia, wygiela by sie raczej na calej dlugosci, no chyba ze ktos podlozyl 2 kowadlaw odstepie 40 cm i tlukl mlotkiem, tylko ze gumowym ;) bo nie widac splaszczen, a potem w nastepne miejsce, poza rurkami scena git
Rascal Napisano 18 Marzec 2004 Autor Napisano 18 Marzec 2004 Slusza uwaga cos z ta rurka nie tak, do modyfikacji ida: - graffiti - drzwi - rozbryzgi farby na scianie i podlodze - podloga - roznego rodzaju podpisy - zeskalowac lekko cegly - barierka - cacieki
Gość eax Napisano 18 Marzec 2004 Napisano 18 Marzec 2004 jak na razie jest git proponuje dozycic jakis stol do bilarda troszke mgielki (od papiersow) jakies plakaty na scianach
Rascal Napisano 18 Marzec 2004 Autor Napisano 18 Marzec 2004 A oto nowe wersje textur po poprawkach, Jeszcze zostalo. - podloga - barierka
MareG Napisano 18 Marzec 2004 Napisano 18 Marzec 2004 Do poprawy: - porecze sa za niskie, - schodow jest za duzo - wysokosc pomieszczenia wyglada na niecale 3metry, a doliczylem sie 32 stopni co daje 9,3 cm wysokosci jednego stopnia!!! Nikt by nie byl w stanie chodzic po takich schodach! Przyjmij wysokosc stopnia ~18cm na 25cm głębokosc to taki standard ---> przelicz ilosc dla wysokosci pomieszczenia i zbuduj na nowo:) Skoro ten otwor w stropie jest szerszy od schodow to musisz tam zrobic balustrade. Textura cegly jest dziwacznie zdeformowana, bardzo to kłuje w oczy, radze poszukac innej. To chyba tyle - najpierw popraw konstrukcje, a pozniej zajmij sie iloscia graffiti na scianach i reszta... Pozdro Marek
Rascal Napisano 18 Marzec 2004 Autor Napisano 18 Marzec 2004 Faktycznie nie pomyslalem o schodach, imho na oko wydawaly sie O.K... albo i nie barierka bedzie dodana, Eh tak sie zapedzilem ze zapomnialem wczesniej isc spac :)
Swietlik Napisano 18 Marzec 2004 Napisano 18 Marzec 2004 Ładne jak na początek, ale do finishu jeszcze dużo brakuje :D Te cegły są chyba troche za duże jak na moje oko, ale wkońcu na oko to chłop w szpitalu umarł, jednak można by je troche wybrudzić... jakieś zacieki czy coś bo za czyste te pomieszczenie jak na spelune :cool: można też postawić stolik jeżeli to ma być speluna, przecież nie będą pić na schodach :D czekam na więcej :)
Rascal Napisano 18 Marzec 2004 Autor Napisano 18 Marzec 2004 Kolejny update poprawione zostaly. Render time to 8 min 21 sec MR - graffiti - drzwi - rozbryzgi farby na scianie i podlodze - podloga - roznego rodzaju podpisy - zeskalowac lekko cegly - zacieki - schody
rdo Napisano 18 Marzec 2004 Napisano 18 Marzec 2004 no teraz bardzo łądnie.... dalej za czysto ale już zaczyna być fajnie.... bardzo klimatyczny obrazek
Gość _Kreska_ Napisano 18 Marzec 2004 Napisano 18 Marzec 2004 fajne całkiem tylko te poręcze jakieś takie niskie...
Loozack Napisano 18 Marzec 2004 Napisano 18 Marzec 2004 super, tylko po co te płyty chodnikowe [hmmm] pozdrawiam [piwo]
Rascal Napisano 18 Marzec 2004 Autor Napisano 18 Marzec 2004 Hm... plyty? to nie wiem trzeba by bylo spytac tych co jes tutaj przyniesli, ale pewnie w celach zarobkowych tylko mysla gdzie jes moga uplynnic heheh
dynio Napisano 19 Marzec 2004 Napisano 19 Marzec 2004 Fajne , ale z góry wygląda jakby to było wejście na dworzec a nie do piwnicy ... i te barierki ( o które wszyscy Cię prześladują :P ), ale ogólne wrażenie jest super Pozdrawiam
illy Napisano 19 Marzec 2004 Napisano 19 Marzec 2004 Swiatlo dziwnie leci, na niebiesko zaznaczylem jak chyba powinno byc
Falcrum Napisano 19 Marzec 2004 Napisano 19 Marzec 2004 Eee tam Skilo...dobrze jest... Podobają mi się texturki ( i texty :P) To chyba pierwszy WIP tworzony na Majce...:P Pozdr
Loozack Napisano 19 Marzec 2004 Napisano 19 Marzec 2004 to forum robi się coraz bardziej multiplatformowe... i bardzo dobrze :) Skilo, jak ty żeś to światło obliczył to ja nie wiem :D przecież, żeby dobrze narysować kąt padania promieni słonecznych, to chyba jeszcze trzeba wiedzieć gdzie jest Słońce :] pozdrawiam [piwo]
MareG Napisano 19 Marzec 2004 Napisano 19 Marzec 2004 Klimat jak z Duke Nukem :D zaraz jakis swiniak ze strzelba wyskoczy! Swiatlo moze byc, tylko nie przepalaj tak mocno na posadzce moze Decay wlaczyc czy jak to sie w Mayce nazywa? Schody zdecydowanie lepiej, ale pierwszy stopien o polowe za nisko (drobiazg ktory przeszkadza) no i BALUSTRADY DO GÓRY PODNIEŚĆ (wys 90~100 cm) Ogolnie bardzo ciekawie zaczyna wygladac - ta jakosc renderu! pozdr Marek
Toudajew Napisano 19 Marzec 2004 Napisano 19 Marzec 2004 Super super :D Scenka jest klimatyczna, ale jak bys dodal jeszcze pare detalikow to bym sie nie obrazil :D powodzenia w dalszej pracy. Pozdrawiam
kulexy Napisano 19 Marzec 2004 Napisano 19 Marzec 2004 az nie wierze se tak ci sie udalo pokazac klimat ... speluny :D
Master Kiełbaster Napisano 19 Marzec 2004 Napisano 19 Marzec 2004 Sciany mogły by być obsiusiane przez żuli i te barierki jak do metra wyglądają...
kulexy Napisano 19 Marzec 2004 Napisano 19 Marzec 2004 hmmm, moze zrob jakies butelki , jakiegos grzyba na scianach w katach, kaluze itp...
Nimrod Napisano 19 Marzec 2004 Napisano 19 Marzec 2004 Kolejny świetny Wip! No no.. czekam na więcej :)
norap Napisano 19 Marzec 2004 Napisano 19 Marzec 2004 Ktos kto projektowal to pomieszczenie musial miec z 4 promile alkoholu we krwi, w ogole architektoniczny majstersztyk pozdrawiam
Rascal Napisano 19 Marzec 2004 Autor Napisano 19 Marzec 2004 Hm... co do swiatla to jeszcze mysle nad nim caly czas, co do decaya to jest wlaczony mam jeszcze 2 inne typy ich to pokombinuje ale to na koncu,co do detali to jeszcze bedzie sporo dodane. Co do scian beda bardziej brudne, osmolone i co tam jeszcze... kaluza dobry pomysl zula tez sie pewnie wstawi, mysle ze bedzie on spal na takiej starej kozetce przy scianie po ostatniej popijawce heheh, co do projektu samego pomieszczenia hehe budowlance mieli lekka babke i spaprali. Przy okazji sobie potweakowalem mentala udalo mi sie zejsc do 1min 52 sek, jak wyszlo sami zobaczcie a oto i ustawienia btw. Thx 4all za commenty. Global Illum Photons: 1024 Global Illum Accurancy: 64 Global Illum Radius: 3.000 Photon Volume Accurancy: 64 Photon Volume Radius: 3.000 Max Reflection Photons: 5 Max Refraction Photons: 5 Max Photon Depth: 5 Final Gather Rays: 128 Min Radius: 0 Max Radius: 0 Sampling Quality: Min 0 Max 1
chveti Napisano 20 Marzec 2004 Napisano 20 Marzec 2004 może jescze jakieś potłuczone szkło rzucić albo coś , ale scenka yest super!
Leru Napisano 20 Marzec 2004 Napisano 20 Marzec 2004 Tam po prawej moze cos zapodaj jakas pralke czy kartony jakies bardzo fajne szczegolnie ze to maya i przez to chyle moje zapryszczone czolo :D
MareG Napisano 20 Marzec 2004 Napisano 20 Marzec 2004 Ah skoro budowlancy spaprali to nie mam zadnych zastrzezen :D Na suficie proponuje zrobic wystajace gdzieniegdzie prety zbrojeniowe oraz pokryc go \"reliefem\" odcisnietych desek po zalewaniu betonem! pozdr
Rascal Napisano 20 Marzec 2004 Autor Napisano 20 Marzec 2004 Hm... ja tam mysle wstawic belki stalowe ale poexperymentuje
MF Napisano 20 Marzec 2004 Napisano 20 Marzec 2004 Brrr. Strach sie bać po takich schodach zchodzic :). Ja mając 190 wzrostu zrobiłbym se krzywde schodząc po tych schodach. Poza tym coś mi tutaj nie pasuje... Chyba są to te drzwi, które w stosunku do otoczenia są troche za małe :). Pozdro.
rly Napisano 20 Marzec 2004 Napisano 20 Marzec 2004 Ta barierka to chyba tylko do grindowania sluzy a co do calosci to super nie mniej jednak zeby wszystko bylo git popracuj nad szczegolami skoro h stopnia=18 to w twojej pracy h barierki =45 a powinno byc co najmniej drugie tyle chociaz jko ze jest to przestrzen publiczna sugerowal bym nawet h=110
Toudajew Napisano 20 Marzec 2004 Napisano 20 Marzec 2004 o kurde :o siwetna praca, hmm zrob jakies szczykawki na podlodze, potluczone szklo, dilerki itp. Do takich miejsc przychodza cpuni i zostawiaja po sobie dilerki, szczykawki. Pokaz wiekszego rendera :D Pozdrawiam
Rascal Napisano 21 Marzec 2004 Autor Napisano 21 Marzec 2004 Kolejny update, tym razem dodalem, tapczan, skorodowane rurki i strop i poprawilem barierki.
Master Kiełbaster Napisano 21 Marzec 2004 Napisano 21 Marzec 2004 Barierki mi nie pasują (3d)totalnie :) Tapczanik fajniutki a rury są za czyste.
chveti Napisano 21 Marzec 2004 Napisano 21 Marzec 2004 Może zdejmij ten materacyk i oprzyj krzywo o lóżko
Rascal Napisano 21 Marzec 2004 Autor Napisano 21 Marzec 2004 Hm... rury zabrudze a z tymi barierkami to nie wiem o co chodzi hehe
Leru Napisano 21 Marzec 2004 Napisano 21 Marzec 2004 Dobrze jest :) pacuj dalej bo zaczyna wygladac super (w sumie juz jest)
kulexy Napisano 21 Marzec 2004 Napisano 21 Marzec 2004 hmmm... z tymi barierkami to jest troche dziwne, wiem co mogl bys zrobic - zrobic taka siatke jak na plotach jest, zrobila by klimat a w szczegolnosci tam po prawej stronie schodow... co do rury to zrob stara rure zardzewiala z pajeczynami , bo teraz wyglada jak swierzo malowana :| ogolnie jest pieknie... super sciany!! COOL :cool:
Kryhas Napisano 22 Marzec 2004 Napisano 22 Marzec 2004 Mnie się prawie wszystko podoba, dokładniej mówiąc to tylko barierki po dłuższym wpatrywaniu się mają dziwne kształty. Wiem że chodzi ci oto aby były krzywe ale wygląda to troche dziwnie. Jeżeli tobie sie to podoba to ok. :]
Rascal Napisano 22 Marzec 2004 Autor Napisano 22 Marzec 2004 Faktycznie te barierki dziwne sa, wogole to wygladaja jak sznurek wygiety a nie metal ale jeszcze popracuje pewnie nad nimi, mimo wszystko jakos ciezko jest je zrobic poprawnie, ale moze wkoncu wyjdzie
chveti Napisano 22 Marzec 2004 Napisano 22 Marzec 2004 a będą jakieś wysypane śmieci , szkło rozbite??
empik Napisano 22 Marzec 2004 Napisano 22 Marzec 2004 super scenka!!!! daj jakies jabole puchy pi brawaru i vude a te graffiti super
Rascal Napisano 20 Lipiec 2004 Autor Napisano 20 Lipiec 2004 Jako ze dawno nic nie robilem w spelunce, postanowilem zrobic maly update. Powoli bede dodawal wiecej detali i wkoncu zajme sie porecza.
Szymeq Napisano 20 Lipiec 2004 Napisano 20 Lipiec 2004 hehe swietne niebede wytykal bledow bo ich nie ma:D
Orion Napisano 20 Lipiec 2004 Napisano 20 Lipiec 2004 Wypas, tylko współczuję temu kto wpadnie przez to poszerzenie dzury w suficie. A jeszcze bardziej współczuję temu który będzie w tym czasie wychodził drzwiami. Opuść końcowe uchwyty balustrady bo wyglądają jakby obie były skrzywone w lewo
Ka21k Napisano 20 Lipiec 2004 Napisano 20 Lipiec 2004 Jak dla mnie to brakuje troche BUMP’a cegly pod GRAFFITI. Sciana jakas taka plaska jest w tych miejscach. Oprawka do lampy chyba jest za duza. Jeśli to taka standardowa to powinna mieć przy podstawie jakies 10-11 cm srednicy. Cegly sa za duze. Na wysokosci dwu metrowych drzwi (zakladajac ze cegla + tynk to jakies 7cm) powinno ich byc okolo 28, a jest 17. :D Ogolnie pomysl mi sie podoba :D Oczywicie moje zdanie sie tu absolutnie nie liczy :D Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi