Napisano 3 Maj 200915 l Witam, Potrzebuje szybkiej opini na temat tego monitora - Samsung SyncMaster 215TW Mam okzaję względnie tanio kupić taki 2 letni (jeszcxze rok gwarancji) i nie wiem czy się opłaca, czy nie lepiej kupić coś na matrycy TN. Nowego monitora potrzebuję szybko a nie chciał bmy na niego kłaść powyżej 1000 pln. Mój stary już patrzały tka wypala, że po ostatniej nacy mam go dość. Może jest ktoś w stanie coś doradzić Edytowane 4 Maj 200915 l przez ETA
Napisano 3 Maj 200915 l 2 letni używany(czytaj wypalony/wypłowiały) monitor za 1000zł. "okazja" chyba na dymanie naiwnych. Na Allegro w 20-21" NOWE najdroższe monitory chodzą poniżej 1k http://allegro.pl/item624597695_dell_20_lcd_ultrasharp_2009w_vga_dvi_nowy.html
Napisano 3 Maj 200915 l Co do wypalenia i wyplowienia po 2 latach uzytkowania to nie do konca sie zgodze. Sam uzywam samsunga 971p od 3 lat i wlasciwie nie zauwazylem, by stracil cokolwiek na jakosci obrazu. Nadal jest idealnie ostry i ma bardzo ladne kolory. A co do ceny, to fakt faktem okazja to nie jest. Nowe monitory aktualnie faktycznie sa wzglednie tanie. ps. Absolutnie nie polecam TN. Szukaj ew. mniejszego ale na pva.
Napisano 3 Maj 200915 l Mam wlasnie samsunga 215tw, nie zauważyłem, żeby z wiekiem wyswietlał gorszy obraz;) Jeśli nie jest w jakiś sposób walnięty, ufasz kupującemu, lub możesz dokładnie sprawdzić przed wyłożeniem kasy, to powinien być warty tego 1000zł. Upewnij się, czy podświetlenie ekranu jest równe - to była bolączka tej serii, zdarzały się sztuki ze słabymi świetlówkami.
Napisano 3 Maj 200915 l Autor A co myślicie o tym?: http://allegro.pl/item618760981_dell_2209wa_czarny_nowy_22_cale_3_lata_gwarancji.html
Napisano 3 Maj 200915 l Kilku kolegow ma owe Delle i w zasadzie ladnie swieca. Ja bede sie przymiezal do zmiany na 24" gdyz potrzebuje wiekszej rozdzielczosci i w zasadzie bedzie to samsung lub dell, za dobry obraz w stosunku do niskiej ceny.
Napisano 3 Maj 200915 l Cóż moje zdanie jest takie nowy to nowy ;) nie warto wydawać kasy na stare coś. Nie dawno sam sobie szukałem nowego monitorka bo mój stary zaczął dziwnie kolorki wyświetlać i wybór padł na to ->> http://allegro.pl/item618640942_iiyama_b2409hds_dvi_hdmi_full_hd_0_pix_fv.html nieco droższy, ale myślę wart swojej ceny. to tak poza dell'ami ;), ew. co mógłbym jeszcze z czystym sumieniem polecić do Gateway, choć tu opcja jest jak się trafi dobrze to podobnie jak z samsungiem będzie działał wiecznie ;). //pozdr.
Napisano 4 Maj 200915 l Autor Traito miriam dzieki :) ten iiyama... troche mnie TN odstrasza :D:D Gateway - z nimi jest ten problem, ż edużo bardoz skrajnych opini słyszałem na ich temat, ogóleni duzo pozytywnych ale też ciosy rtpzeciwko mocne. Ma może ktoś HP LP2275W?? no i jak tka patrze to bedzie trzeba kopsnąć troskze więcej sianka :/ wszystkie sugestie do ok 1400 pln mile widizane :)
Napisano 5 Maj 200915 l Szczerze mówiąc mam w domku Sonego na PVA z tego co pamiętam i aż tak znacznej różnicy nie widzę, powiem więcej jak zwrócisz uwagę na monitorki EIZO patrz Eizo FlexScan S2402WH-BK, matryca również jest TN :). Fajny monitorek ma Samsung z rozdziałką ponad 2000px -> link Ja szukając sobie monitorka przyjąłem iż ma mieć rozdziałkę min. 1920x N, oraz pivota i dobre kąty oraz regulację parametrów RGB i gammy. większej palety barw w tej cenie i tak nie ma szans uzyskać ;), bo monitorki które mają pełny zakres Adobe Gamma kosztują majątek. tu masz ceny lepsiejszych martyc ->> link //pozdr.
Napisano 5 Maj 200915 l Jesli zalezy Ci na nowym monicie to jak najbardziej mozesz kupic jakis TN. Ostatnio widziałem jakiegos Samsunga. 2ms reakcji matrycy, 20000:1 kontrast. Kosztowął cos kolo 600zł. Ma dobre kąty widzenia. Dokładnie nie moge sie na jego temat wypowiedzieć bo za dużo nie mialem z nim doczynienia ale mozesz obadac jego parametry w necie - moze CI podpasi :) Link
Napisano 5 Maj 200915 l też nie dawno szukałem monitora, budżet miałem podobny , oczytałem się setek skrajnych opinii na temat wszelkich możliwych marek i w końcu padło na BENQ FP241W. Tak jak pisze miriam ma wszystko co trzeba, 24", matryca mva, pivot, świetne kąty widzenia, monitor zbierał same dobre recenzje (wygrana w teście magazynu chip, jeśli to ma jakieś znaczenie) http://benq.pl/press/index.cfm/cat/1/year/2007 w tym przedziale cenowym każdemu trudno coś polecić bo na eizo to jeszcze za mało :]
Napisano 2 Czerwiec 200915 l Autor Hehe dzięki wszystkim... oczywiście monitora jeszcze nie zakupiłem XD Jeszcze jedno pytnaie mi się pojaiwło... co daje w matrycach TN podświetlanie led oprucz mniejszego zużycia energi??