Napisano 20 Maj 200915 l Witam, w związku z ostatnim nieudanym projektem BMW postanowiłem się zrehabilitować :) . Powiem, że z projektu na projekt coraz łatwiej mi to modelowanie idzie... wystawiam do wip'a, żebym miał jakąś motywacje aby ukończyć porszyce. C&C mile widziane ;] Edytowane 29 Maj 200915 l przez blomd
Napisano 21 Maj 200915 l Mi coś ten przedni zderzak nie siada. Albo jest za nisko, albo m.in. coś jest nie tak z lampami. Może jestem już zmęczony i ledwo widzę na oczy, ale jakby były niesymetryczne. Ale jak mówię, mogę już być zmęczony. :)
Napisano 21 Maj 200915 l ciężko żeby było coś niesymetryczne jak sie modeluje polowe samochodu i daje sie mirror.....
Napisano 21 Maj 200915 l Czesc odpowiedz graficzna;) legenda: A- na srodku masz obły kant po prawej ostry. A powinien byc caly ostrzejszy B- zbyt wypukło przy krawedzi maski na srodku, taki bęc wyszedł C- slupek wklesly a powinien byc wypukły, innaczej łaczy sie z dolną listwa. D- brak ciąglości lini E- powinno byc wklęsłe F- musza byc proste linie prostopadle do siebie w dyfusorze a nie takie "organiczne" dobre źródło referek ->Klik ale wychodzi fajnie;)
Napisano 22 Maj 200915 l Autor Dzięki GrześDuro za ładne zobrazowanie graficzne moich błędów ;] Postarałem się je naprawić. ... powoli zaczyna nabierać kształtów :D chyba sknociłem lusterka wsteczne :/ Edytowane 22 Maj 200915 l przez blomd
Napisano 25 Maj 200915 l Autor w czasie mojej nieobecności pracowałem trochę nad projektem i w końcu udało mi się wydusić parę próbnych renderków. Lakier jeszcze w fazie testów. Przednie światła się "trochę" zdeformowały... to chyba przez refrakcję. Jak znacie jakiś przepis na dobry materiał szybek od świateł to się podzielcie ;) . Wnętrza nie widać, bo za bardzo przyciemniłem szyby xD . Studio jeszcze muszę dopracować. Sorry za małą rozdzielczość, ale nie miałem czasu na renderowanie.
Napisano 25 Maj 200915 l opony są kiepskie, czy tam gdzie jest przedni wlot powietrza wstawiłeś plane :D Ale model wygląda ładnie :D
Napisano 25 Maj 200915 l lubie okropnie to auto...model fajny ale coś mi sie wydaje nie tak w proporcjach bryły karoserii....(nie mówię o światłach :))
Napisano 25 Maj 200915 l Troche jestem rozczarowany. Nie zawsze szybko znaczy lepiej. Zalezy oczywiscie do czego Ci ten model. Osobiscie radzil bym Ci zwolnic tempo i popracowac solidnie. Tak jak zapowiadalo sie ciekawie tak teraz wyszedl taki gniotek(dach, proporcje) Oczywiscie materialy to wciaz sprawa wip ale daleko oj daleko. Nie ma co sie spieszyc. Good Luck!;)
Napisano 26 Maj 200915 l Autor Coś ten samochód za długi jest :/ Wygląda jak limuzyna. wątpię, bo był robiony z BP, więc wymiary są takie jakie powinny być. Musze się przyznać, że renderowanie to nie moja działka. Jeszcze dużo muszę się poduczyć w tym kierunku. Nie o taki lakier mi chodziło ;/ Powiedzcie mi co mam zmienić, nad czym popracować.
Napisano 26 Maj 200915 l łooooo od razu popraw materiał szkła na lampach bo wyglada jak carrera z zezem, jest spoko błędów więc popraw to co DURO wykreślił na początku bo się chłopak napracował i ma racje (troche za bardzo wziął sobie do serca te błędy ale o to chodzi i niewielu się chce aż tak pomagać bo każdy może napisać " ale zajeb....ste" i mieć to gdzieś, na chwile obecną na drugim renderze najbardziej podobaja mi się felgi z tarczą i zaciskiem materiał opon nie wiem jaki jest bo za mały render ( możę dałbyś link do większego rendera ???? ) jednal na drugim renderze coś bardzo złego dzieje się na lakierze bo powstaje jakaś wielka czarna plama (odbicie szyby ??? ) NWM popraw model a później się weż za materiały, oświetlenie i softboxy oczywiście tez bo zadnych odbić jak narazie nie widac ale rozumiem ze to były testy materiałów, mam nadzieje ze zobacze nz koniec WIPA i w FW niezły render bo ostatnio coś kiepsko na forum :/ ale wiem sam po sobie że najwięcej się dzieje przez wakacje, bo ja sam przez ten semestr nawet nie drgnąłem z 3D a projekty zaczęte i nawet w WIPIE nie siedzą :P pozdrawiam i UPUJ !!!
Napisano 26 Maj 200915 l upuj upuj.... Tylne światełka zgroza, ale model jako, taki to nawet ok... Szczególnie felgi fajnie :)
Napisano 29 Maj 200915 l Autor no dobra.. czas odświeżyć wątek... oczywiście pod moją nieobecność dużo uczyłem się renderować ;p . Dłubałem dłubałem dłubałem i wyszło coś takiego
Napisano 29 Maj 200915 l krzywo z przodu i okolice wlewu paliwa, opony jakies dziwne, na lampach nie ma szyby czy materiał zły ?? poprawa jest :) ale popraw krzywizny :)