Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 79
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hej , ogolnie fajnie , nie wiem czy sie powtarzam ale jest cos nie tak z bicepsem w jej lewej rece i kolanami.. no i jescze zauwaz ze ucho zle wyglada razem z linia szczeki , najlepie szczeke poprawic chyba , zaznaczyc ja ladnie pod uchem , tak jak to my ludzie mamy a uszko lekko do gory .. no ale te wszystkie bugi to niwielki problem , przesyiesz pare vertexow i po sprawie ;)

bardzo ladna poza , to mi sie chyba najbardziej podoba .. taka lekka , lotna . 3maj sie

papa

Napisano

Dla mnie najlepsza ciagle ta grafitowa wersja. W tej ostatniej bym nie \'zlewal\' rak ze skrzydlami. No i to podloze na razie bardzo symboliczne.. jesli ta trawka ma tak wygladac to bym Ci ja w ogole odradzal :)

Napisano

Podobami sie jej zadarty nosek hehehe

ale z tymi skrzydlami hmm to nie przejdzie jak dla mnie plesniawa blee ..... no chyba ze jeszcze zmienisz cos w nich na ciekawsze :D

Napisano

No mi ten łysy styl też w ogóle nie podchodzi. Cała jest lekka, zwiewna, ale łysa głowa kojarzy się niezmiernie z ciężkim butem.......... Pomyśl, co z tym zrobić.

Napisano

no niezle.... podoba mi sie... dziwna nogata ktora jest z tylu bardziej... chyba cos z udem jest nie tak... no i nie jestem przekonany co do ulozenia lewej reki... no i mogla by miec jakies wloski naprawde... co nie zmienia faktu ze naprawde mi sie podoba... szczegolnie to jak ja oswietliles

Napisano

a dlaczego ona tak dziwnie stoi? ciężko mi sobie wyobrazić sytuacje na niebie i ziemi, która wymusiłaby w sposób naturalny takie ułożenie ciała ...

no a skrzydła? czy te gałęzie miałyby jej służyć do latania?

teraz już jest po ptakach, ale w następnych pracach sugerowałbym zaczynanie od pomysłu: kto, co, jak i dlaczego; a dopiero potem kombinować nad artystyczną ekspresją; bez myśli przewodniej wszystkie wysiłki brną w dziwną groteskę ... (co jak mniemam nie było twoim zamirzeniem).

Napisano

dzudzu to jest aniol... skrzydla moga dzialac na innej zasadzie niz te u ptakow (np w niektorych swiatach fantasy smoki lataja ze wzgledu na swoja magiczna nature a nie dzieki skrzydlom ktore sa \"dla bajeru\")....a moze pomiedzy tymi jak to nazwales galeziami jest idealnie przezroczysta materia..... tak czy inaczej czepianie sie \"mechaniki\" w przypadku postaci fantastycznej jest imho bezsensowne... co do pozycji to ja jestem sobie w stanie wyobrazic taka sytuacje... taka pozycja wystepuje np wtedy kiedy ktos chce sobie stanac wlasnie w takiej pozycji.....

[Wyedytowany dnia 20/6/2004 > sir_Bols]

Napisano

sir_Bols: no cóż ... nie czepiam się mechaniki; nowatorstwo i pomysłowość jest jak najbardziej na miejscu; dzabadzaba zapodał jednak pomysł, który średnio się broni na szczeblu logiczno-estetycznym; poza jest pompatycznie rozdmuchana - co to daje? ; świadome deformacje ciała nie są przyjemne dla oka a irracjonalność całej sceny nie jest kompensowana przekazem emocjonalnym ani ciekawym stylem - szkoda.

plusem jest dobre wykadrowanie, współgranie tła sceny z pozą i dobry silnik renderujący - jak dla mnie trochę mało.

zmierzam do tego iż dzabadzaba już dosyć dużo umie, więc lepsze przemyślenie tematu napewno nie zaszkodzi; łatwiej ilustrować pomysł niż dorabiać ideologię do poklejonej pracy.

twoją interpretację pozy anioła przyjmuję za ostateczną i nie będę się więcej czepiał :)

Napisano

Tlo nie pasuje do postaci. Cala jest taka filigranowa, dzieki braku wlosow cala pieknie zarysowana, a tu nagle jakies tandetne nieregularne, oble skalki... Jesli to mialoby zdawac egzamin to skaly tez musza byc z charakterem - ostre drapiezne, albo gladkie, sterylne.. Tak sobie gdybam, ale na razie calosc jest niespojna.

Wysłane przez sir_Bols

taka pozycja wystepuje np wtedy kiedy ktos chce sobie stanac wlasnie w takiej pozycji.....

To by wyjasnialo wiele spraw.. nie tylko zwiazanych z pozycja.. Jak by to powiedzial Osiol w Shreku - sir_Bols masz spoko podejscie do zycia ;)

Napisano

Ja proponuje kontrapost (no prawie;) ), ktory w tej pozycji powinien sie pojawic.

Do tego lekki bulge barku i lewa reka lekko cofnieta.

(szybka poprawka w PSie, hope you don`t mind)

DzabaBend.jpg

Moja rada, stan przed lustrem w gaciach i ustaw sie w pozycji, w ktorej chcesz ustawic swojego aniola. Zobacz jak sie ustawia miednica, jak podnosi sie bark, jak cialo siada na prawej nodze. Moze glowe jakos bardziej dramatycznie przekrecic?

Pozdro

[Wyedytowany dnia 20-6-2004 > dr Ug]

Napisano

To jest finalowa wersja mojego aniolka, o ile wieczorem jeszcze czegos nie zmienie, ale przypuszczam ze wlasnie tak zostanie. Dzieki wszystkim za uwagi.!

69761_0.jpg

[Wyedytowany dnia 4-7-2004 > dzabadzaba]

Napisano

ma swój kilmacik... bardzo ładnie skadrowana, ładna pozycja, tonacja, skrzydełka boskie ;]

buciki mi isę podobają, mimo swej prostoty...

Poza łysiną nie ma się do czego przyczepić

Napisano

lysinka troszke to psuje jak by miala na glowie jakies dziary albo rogi to by pasowala a teraz by sie przydaly jakies krotkie wlosy

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności