dzabadzaba Napisano 30 Maj 2004 Autor Napisano 30 Maj 2004 troche jescze roboty mam, ale glowny temat jest
Nezz Napisano 30 Maj 2004 Napisano 30 Maj 2004 hej , ogolnie fajnie , nie wiem czy sie powtarzam ale jest cos nie tak z bicepsem w jej lewej rece i kolanami.. no i jescze zauwaz ze ucho zle wyglada razem z linia szczeki , najlepie szczeke poprawic chyba , zaznaczyc ja ladnie pod uchem , tak jak to my ludzie mamy a uszko lekko do gory .. no ale te wszystkie bugi to niwielki problem , przesyiesz pare vertexow i po sprawie ;) bardzo ladna poza , to mi sie chyba najbardziej podoba .. taka lekka , lotna . 3maj sie papa
darkelf Napisano 30 Maj 2004 Napisano 30 Maj 2004 powabne, aczkolwiek anatomia troche nietaka...hmm kolana? ale jest niezle.
kx Napisano 1 Czerwiec 2004 Napisano 1 Czerwiec 2004 a mi jednak sie ten poprzedni renderek bardziej podobal
dzabadzaba Napisano 5 Czerwiec 2004 Autor Napisano 5 Czerwiec 2004 hej to jest aktualny stan pracy, no prawie aktualny
kx Napisano 5 Czerwiec 2004 Napisano 5 Czerwiec 2004 no co tu duzo pisac... kwadratowe rece atakuja!! :) a tak poza tym moglbys wstawic jakas czerwona mapke HDRI np. http://www.max3d.pl/hdri/castle3.zip
Armia Napisano 5 Czerwiec 2004 Napisano 5 Czerwiec 2004 no nie wiem... Z całym szacunkiem dla Twojej dziewczyny, uważam, że kaprawo bez włosów będzie...
dzabadzaba Napisano 5 Czerwiec 2004 Autor Napisano 5 Czerwiec 2004 mam jeszcze troche zabawy, i fajnie mi sie bawi, pomyslow mam za malo, szczegolnie nie wyobrazam sobie jej teraz z wlosami, ona ma juz swoj taki lysy styl
leander Napisano 5 Czerwiec 2004 Napisano 5 Czerwiec 2004 Dla mnie najlepsza ciagle ta grafitowa wersja. W tej ostatniej bym nie \'zlewal\' rak ze skrzydlami. No i to podloze na razie bardzo symboliczne.. jesli ta trawka ma tak wygladac to bym Ci ja w ogole odradzal :)
dzabadzaba Napisano 6 Czerwiec 2004 Autor Napisano 6 Czerwiec 2004 nie no jasne ze podloze bedzie zminione, mi tez najbardziej podobalo sie to niebieskie, ale jeszcze wszystko do przemyslenia
Nezz Napisano 6 Czerwiec 2004 Napisano 6 Czerwiec 2004 prosze, popraw uda przy kolanach , jakies dziwne wybrzuszeni tam jest , widzisz ?
SiD Napisano 8 Czerwiec 2004 Napisano 8 Czerwiec 2004 Podobami sie jej zadarty nosek hehehe ale z tymi skrzydlami hmm to nie przejdzie jak dla mnie plesniawa blee ..... no chyba ze jeszcze zmienisz cos w nich na ciekawsze :D
dzabadzaba Napisano 12 Czerwiec 2004 Autor Napisano 12 Czerwiec 2004 hej, chyba zostawie takie oswietlenie, teraz zajme sie texturami skalek
dzabadzaba Napisano 18 Czerwiec 2004 Autor Napisano 18 Czerwiec 2004 teraz bede robil textury jak wspomnialem
dzabadzaba Napisano 20 Czerwiec 2004 Autor Napisano 20 Czerwiec 2004 termin przedluzony, to ok, troche popoprawiamy :)
Armia Napisano 20 Czerwiec 2004 Napisano 20 Czerwiec 2004 No mi ten łysy styl też w ogóle nie podchodzi. Cała jest lekka, zwiewna, ale łysa głowa kojarzy się niezmiernie z ciężkim butem.......... Pomyśl, co z tym zrobić.
sir_Bols Napisano 20 Czerwiec 2004 Napisano 20 Czerwiec 2004 no niezle.... podoba mi sie... dziwna nogata ktora jest z tylu bardziej... chyba cos z udem jest nie tak... no i nie jestem przekonany co do ulozenia lewej reki... no i mogla by miec jakies wloski naprawde... co nie zmienia faktu ze naprawde mi sie podoba... szczegolnie to jak ja oswietliles
dzudzu Napisano 20 Czerwiec 2004 Napisano 20 Czerwiec 2004 a dlaczego ona tak dziwnie stoi? ciężko mi sobie wyobrazić sytuacje na niebie i ziemi, która wymusiłaby w sposób naturalny takie ułożenie ciała ... no a skrzydła? czy te gałęzie miałyby jej służyć do latania? teraz już jest po ptakach, ale w następnych pracach sugerowałbym zaczynanie od pomysłu: kto, co, jak i dlaczego; a dopiero potem kombinować nad artystyczną ekspresją; bez myśli przewodniej wszystkie wysiłki brną w dziwną groteskę ... (co jak mniemam nie było twoim zamirzeniem).
sir_Bols Napisano 20 Czerwiec 2004 Napisano 20 Czerwiec 2004 dzudzu to jest aniol... skrzydla moga dzialac na innej zasadzie niz te u ptakow (np w niektorych swiatach fantasy smoki lataja ze wzgledu na swoja magiczna nature a nie dzieki skrzydlom ktore sa \"dla bajeru\")....a moze pomiedzy tymi jak to nazwales galeziami jest idealnie przezroczysta materia..... tak czy inaczej czepianie sie \"mechaniki\" w przypadku postaci fantastycznej jest imho bezsensowne... co do pozycji to ja jestem sobie w stanie wyobrazic taka sytuacje... taka pozycja wystepuje np wtedy kiedy ktos chce sobie stanac wlasnie w takiej pozycji..... [Wyedytowany dnia 20/6/2004 > sir_Bols]
dzudzu Napisano 20 Czerwiec 2004 Napisano 20 Czerwiec 2004 sir_Bols: no cóż ... nie czepiam się mechaniki; nowatorstwo i pomysłowość jest jak najbardziej na miejscu; dzabadzaba zapodał jednak pomysł, który średnio się broni na szczeblu logiczno-estetycznym; poza jest pompatycznie rozdmuchana - co to daje? ; świadome deformacje ciała nie są przyjemne dla oka a irracjonalność całej sceny nie jest kompensowana przekazem emocjonalnym ani ciekawym stylem - szkoda. plusem jest dobre wykadrowanie, współgranie tła sceny z pozą i dobry silnik renderujący - jak dla mnie trochę mało. zmierzam do tego iż dzabadzaba już dosyć dużo umie, więc lepsze przemyślenie tematu napewno nie zaszkodzi; łatwiej ilustrować pomysł niż dorabiać ideologię do poklejonej pracy. twoją interpretację pozy anioła przyjmuję za ostateczną i nie będę się więcej czepiał :)
leander Napisano 20 Czerwiec 2004 Napisano 20 Czerwiec 2004 Tlo nie pasuje do postaci. Cala jest taka filigranowa, dzieki braku wlosow cala pieknie zarysowana, a tu nagle jakies tandetne nieregularne, oble skalki... Jesli to mialoby zdawac egzamin to skaly tez musza byc z charakterem - ostre drapiezne, albo gladkie, sterylne.. Tak sobie gdybam, ale na razie calosc jest niespojna. Wysłane przez sir_Bols taka pozycja wystepuje np wtedy kiedy ktos chce sobie stanac wlasnie w takiej pozycji..... To by wyjasnialo wiele spraw.. nie tylko zwiazanych z pozycja.. Jak by to powiedzial Osiol w Shreku - sir_Bols masz spoko podejscie do zycia ;)
dr Ug Napisano 20 Czerwiec 2004 Napisano 20 Czerwiec 2004 Ja proponuje kontrapost (no prawie;) ), ktory w tej pozycji powinien sie pojawic. Do tego lekki bulge barku i lewa reka lekko cofnieta. (szybka poprawka w PSie, hope you don`t mind) Moja rada, stan przed lustrem w gaciach i ustaw sie w pozycji, w ktorej chcesz ustawic swojego aniola. Zobacz jak sie ustawia miednica, jak podnosi sie bark, jak cialo siada na prawej nodze. Moze glowe jakos bardziej dramatycznie przekrecic? Pozdro [Wyedytowany dnia 20-6-2004 > dr Ug]
dzabadzaba Napisano 20 Czerwiec 2004 Autor Napisano 20 Czerwiec 2004 dzieki drug, faktycznie... mysallem na poczatku podobnie, pozniej jednak zszedlem z tonu bo nie chcialem przesadzic,
dzabadzaba Napisano 4 Lipiec 2004 Autor Napisano 4 Lipiec 2004 To jest finalowa wersja mojego aniolka, o ile wieczorem jeszcze czegos nie zmienie, ale przypuszczam ze wlasnie tak zostanie. Dzieki wszystkim za uwagi.! [Wyedytowany dnia 4-7-2004 > dzabadzaba]
Obywatel Napisano 5 Lipiec 2004 Napisano 5 Lipiec 2004 Ladna zwiewna pozycja, tylko szkoda ze lysa. Troche za duzy DoF/blur na tlo
Salvator Napisano 5 Lipiec 2004 Napisano 5 Lipiec 2004 ma swój kilmacik... bardzo ładnie skadrowana, ładna pozycja, tonacja, skrzydełka boskie ;] buciki mi isę podobają, mimo swej prostoty... Poza łysiną nie ma się do czego przyczepić
rowr Napisano 5 Lipiec 2004 Napisano 5 Lipiec 2004 lysinka troszke to psuje jak by miala na glowie jakies dziary albo rogi to by pasowala a teraz by sie przydaly jakies krotkie wlosy
Rekomendowane odpowiedzi