Napisano 1 Czerwiec 200915 l Temat i opis autorstwa atheg'a: Domek na drzewie Hm, domek na drzewie może kojarzyć się z dziecięcą zabawą, ale co jeśli drzewo jest domem dla np. całego miasta? W kulturze masowej mamy masę przykładów nadziemnych siedlisk (Władca Pierścieni, Robin Hood: Książę złodziei). Generalnie podejście do tematu dowolne, dziecięcy domek też jest niezwykle wdzięczny do namalowania :) Do dzieła! ------------------------------------ Regulamin: * Czas malowania: 1,5 h. * Technika dowolna, cyfrowa bądź tradycyjna. * Prace umieszczamy w tym wątku. * Dłuższy bok umieszczonej pracy nie może przekroczyć 900 px. Pełna rozdzielczość w postaci linku. * Jedna osoba może umieścić dowolną ilość prac ale tylko jedną z nich poddać głosowaniu. Pracę pod głosowanie należy wskazać maks. dzień przed zakończeniem, jeżeli tak się nie stanie zostanie wybrana pierwsza praca jaka została umieszczona. * czas sondy 3 dni. Nagrody: * Wybór kolejnego tematu. * Rekomendacja na stronie głównej serwisu. * Umieszczenie pracy w galerii. ZAKOŃCZENIE SESJI: 08.06.2009 (poniedziałek) godz. 23:59. SONDA: od 09.06 do 12.06 (3 dni) Edytowane 1 Czerwiec 200915 l przez leander
Napisano 3 Czerwiec 200915 l No to będę pierwszy, dom-drzewo, ledwo się zmieściłem w czasie więc tło niestety nie skończone.
Napisano 4 Czerwiec 200915 l Nie wiem czy wrzucać bo raz, że zagalopowałem się i 2h zeszło a dwa niezadowolony z efektu:P Więc... raczej poza konkursem - zresztą pozostawiam to Waszej ocenie:P Edytowane 5 Czerwiec 200915 l przez Designer79
Napisano 5 Czerwiec 200915 l Designer79 -jak na razie mój faworyt:) voyager212 -koniecznie domaluj więcej:) bo zapowiada się interesująco...
Napisano 5 Czerwiec 200915 l Voyager ta twoja zielona kreska to zaraz będzie znak rozpoznawczy. Swoją drogą kawał świetnej roboty przy studiach tematu, wiele szkiców świetnie łapie klimat. Super.
Napisano 5 Czerwiec 200915 l voyager212 - ale zasypałeś aż nie wiadomo co jak i gdzie komentować ... mnie osobiście zaintrygowała ta praca pod zielonym chętnie bym zobaczył dokończoną :)
Napisano 6 Czerwiec 200915 l Do poniedzialku jeszcze jest troche czasu, więc na pewno matrixowe drzewko sie rozrośnie :)
Napisano 7 Czerwiec 200915 l voyager212, jakie twórcze podejście do tematu! :) ostatecznie najbardziej mi sie podoba pierwsza wgrana przez Ciebie praca :D Designer79 - naprawdę baśniowa praca! :D super! co prawda w miniaturze wygląda na bardziej wykończoną, ale efekt jest! :)
Napisano 8 Czerwiec 200915 l Designer79 świetna ta praca z kopułami, ma super klimat! Ja tam wrzucę jeszcze te 3 skany prac popełnionych przez weekend na mniej ciekawych wykładach :) Wiem, że to bardziej lineart'y niż speedy, ale starałem się trzymać wyznaczonego czasu. Chciałbym je komputerowo wykończyć (jak wróci tablet :), ale póki co to mam pytanko: sądzicie, że mają coś w sobie, czy są takie nijakie?
Napisano 8 Czerwiec 200915 l ortheza - fajnie wykonany speed voyager - 1 wersja chyba najciekawsza trochę watercolors do tego może by dać? Toxotes - te wykładowe szkice jakoś nie przekonują mnie - może po tablecie lub gdyby ta 2 była wykonczona jak 1. (W 1 drzewo ma złą perspektywę) dzudzu - dopiero teraz zajarzyłem że on z pracy wraca a to to tam co mu wystaje z tyłu to teczka jest:D - dobre:) Toxotes, telthona, maxbielecki, voyager, Thalion - Miło słyszeć, że się spodobały moje prace... co nie zmienia faktu, że i tak nie wiem którą dać pod sondę - co prawda 2ga ciekawszy pomysł, ale jednak skłaniam się ku tej 1ej. :/
Napisano 8 Czerwiec 200915 l dante + druga praca designera narazie najbardziej mi się podobają, voyager też fajnie, gratuluję :) jakieś 30-40 minut nad swoim spedzilem, hir gołs:
Napisano 8 Czerwiec 200915 l Idiotyczna zabawa między obowiązkami... nijak ma się do waszych, ale cóż, zabawa to zabawa. Pozdrawiam.
Napisano 8 Czerwiec 200915 l to na koniec jeszcze ja się wtrynię ze swoim domkiem (godzinka mniej więcej):