SBT77 Napisano 8 Czerwiec 2009 Share Napisano 8 Czerwiec 2009 (edytowane) Dobra, czas brać się do roboty. Chcę przedstawić śmiercionośną planetę otoczoną wrakami statku. Taki kosmiczny trójkąt bermudzki. Story rozbuduję wraz postępem pracy. Normalnie tak nie robię, ale tym razem zacznę od kulki. Bez atmosfery i fxów póki co, sama powierzchnia - ot żeby zacząć. Edytowane 22 Czerwiec 2009 przez SBT77 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atheg Napisano 8 Czerwiec 2009 Share Napisano 8 Czerwiec 2009 No piękna kula proszę Pana :) Ciekawe będzie obserwowanie jak obrasta ją cmentarzysko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 9 Czerwiec 2009 Share Napisano 9 Czerwiec 2009 hehe :] jako Pionier wystartowałeś, Powodzenia zatem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 9 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2009 Mało czasu miałem dziś, kosmetyka + lekko atmosfera... Chyba popróbuję z nebulą już w następnym etapie i dodam jakieś efekty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dante88 Napisano 10 Czerwiec 2009 Share Napisano 10 Czerwiec 2009 Coraz lepiej :D naprawde ciekawie sie zapowiada, ale moim zdaniem to swiatlo czy woda niebieskia jest za mocne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 10 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2009 (edytowane) ale moim zdaniem to swiatlo czy woda niebieskia jest za mocne... Narazie nie ustawiałem kolorów, póki co masz oczywiście rację, ale jako że w tej pracy mam zamiar trzymać się takiej trochę kiczowatej stylistyki SA, kolory tła i światła także będą raczej mocne - tam gdzie teraz są czarne... Postaram się teraz popracować wstępnie nad mgławicą za planetą. Updatnę potem w tym poście. Dzięki za komentarz. EDIT: Sorry, że tak często updatuję, ale chcę wiedzieć czy idę w dobrą stronę. Edytowane 10 Czerwiec 2009 przez SBT77 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 12 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2009 Pytanie o kolory: bardziej kosmiczne: czy bardziej ponure, cmentarzyskowe ? ... a jeśli chodzi o te mazy po bokach, to mam zamiar przemienić je w ten weekend w jakieś mgławice, a potem zabrać się wreszcie za statki :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 12 Czerwiec 2009 Share Napisano 12 Czerwiec 2009 O ile pierwsza wersja wydaje sie na razie bardziej efektowna, to mysle ze na dalszych etapach pracy z tej drugiej wycisniesz duzo wiecej jesli chodzi o klimat i lepiej wpasuje sie w temat ;) Mi sie już podoba ten brud :) Ciekaw jestem co bedzie dalej, bo fajnie pobudza wyobraznie :) Ja bym tu chyba walnal jeden z wrakow statkow w jakiejs zdecydowanej perspektywie (tylko prosze mnie nie pytac jaka to jest "zdecydowana perspektywa" bo tak sobie ją nazwalem, ale nie bede umial wyjasnic :D), dryfujacy prosto na widza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 12 Czerwiec 2009 Share Napisano 12 Czerwiec 2009 A Tobie SBT jak pasuje? Bo chyba to Twoja praca, a nie nasza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 12 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2009 A Tobie SBT jak pasuje? Bo chyba to Twoja praca, a nie nasza... Uważasz więc, że powinienem całkiem odpuścić innych i zrobić zupełnie tak jak ja to widzę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 13 Czerwiec 2009 Share Napisano 13 Czerwiec 2009 No pefka! Każdemu inny kolor podchodzi, a może bezowy, a może czerwony, a może fiolety... jednemu tak przypasi drugiemu tak, a wizja jest w Twojej głowie, jaki klimat chcesz osiągnąć docelowo? cmentarny jak to opisałeś czy kosmiczny? Wg mnie lepiej poddać ocenie własną wizję niż próbować przypodobać się publice kształtując ją wedle ich woli... pozdrawiam i zaznaczam, że ostatnie zdanie jest bardzo ogólne i niekoniecznie odnosi się do Twojej pracy :P coby uniknąć niepotrzebnych walek i komentarzy... PEACE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 13 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2009 Fragment mojego hiresa. Byle do przodu, czas nagli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 13 Czerwiec 2009 Share Napisano 13 Czerwiec 2009 Masz jakiś ogólny szkic tego jak to wszystko będzie wyglądać czy robić cząstkami i sklejasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 14 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2009 to drugie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymi Napisano 14 Czerwiec 2009 Share Napisano 14 Czerwiec 2009 jak by nie patrzeć to druga wersja zdecydowanie bardziej pasuje do tematu... no i życzę powodzenia bo czas niebłagalnie ucieka, trzymam kciuki by wszystko wyszło tak jak to sobie zaplanowałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 22 Czerwiec 2009 Share Napisano 22 Czerwiec 2009 !! UWAGA !! Termin, zostaje wydłużony do 21 dni, czyli ostateczne prace należy umieścić w wątku do 28.06, Wszystkich chętnych gorąco zachęcam do pracy ;). //Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 22 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2009 http://i43.tinypic.com/99p8xw.jpg Ostateczny kadr i kolorystyka. Nie jestem zadowolony, ale ponieważ jest mało czasu, to jutro zaczynam te nieszczęsne statki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 27 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2009 tak tylko świruje :D http://i39.tinypic.com/1zv76kw.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 27 Czerwiec 2009 Share Napisano 27 Czerwiec 2009 pojechałeś. przypominają mi się stare Fantastyki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 27 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2009 heh, lubię dawne klimaty jakie widywało się w fantastyce, wielkie dzięki. Ot stwierdziłem, że nie będę hamował swoich pomysłów, chociaż czasem nie są zbyt mądre... I tak sobie maluję http://i44.tinypic.com/2hpm074.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi