mara Napisano 13 Czerwiec 2009 Napisano 13 Czerwiec 2009 polecam do oglądnięcia - zobaczycie na filmie jak działa nowy even manager w blenderze czyli miedzy innymi praca w programie podczas renderignu :) a tutaj build do sciagniecia http://www.graphicall.org/builds/index.php
n-pigeon Napisano 13 Czerwiec 2009 Napisano 13 Czerwiec 2009 Na mnie też zrobiło wrażenie mimo że już od dawna się tym bawię xD no cóż, tak już mam :P Jakby co tutaj jest więcej filmików z snapshotów 2.5 i testy nowego systemu animacji w 2.5, Animato. http://blenderlabrat.blogspot.com/ A tu wątek na CGTalku http://forums.cgsociety.org/showthread.php?f=59&t=774174
floo Napisano 13 Czerwiec 2009 Napisano 13 Czerwiec 2009 dzięki chłopaki za newsy... zapowiada się obiecująco... przydał by się jeszcze importer FBX-a, najlepiej takiego maxowego, to max pozostał by tylko i wyłącznie koniecznością w nagłych wypadkach... ;)
n-pigeon Napisano 21 Czerwiec 2009 Napisano 21 Czerwiec 2009 W 2.5 został dołączony patch Clay brusha w sculptingu :D i Draw, Inflate, Pinch oraz Smooth brushe zostały udoskonalone :)
Skoti Napisano 21 Czerwiec 2009 Napisano 21 Czerwiec 2009 W 2.5 został dołączony patch Clay brusha w sculptingu :D i Draw, Inflate, Pinch oraz Smooth brushe zostały udoskonalone :) Budowałem wczoraj o 22 to jeszcze go nie było... ale właśnie ciągnę svn up i widzę, po plikach, że coś w sculpcie mieszali ;] - zaraz sprawdzę.
n-pigeon Napisano 21 Czerwiec 2009 Napisano 21 Czerwiec 2009 Skoti, ustaw 2 cuby tek żeby się przecinały, jako 1 obiekt, ale 2 meshe, użyj clay brusha w miejscu przecięcia, a zobaczysz coś fajnego :P Nicholas Bishop, twórca sculptu dla Blendera dodał dzisiaj zdaje się 3 presety dla krzywych brushy. Miejmy nadzieje że Fredrik Hansson (fredrikh) twórca Clay brusha będzie nadal pomagał przy rozwoju sculpt mode ;)
szczuro Napisano 21 Czerwiec 2009 Napisano 21 Czerwiec 2009 a ja mam problem z kompilacją ;/ g++ -c -DUSE_SUMO_SOLID -DUSE_BULLET -DWITH_BULLET -pipe -fPIC -funsigned-char -fno-strict-aliasing -DNDEBUG -O2 -Wall -Wno-reorder -DMOZ_NOT_NET -I../Physics/common -I../Physics/Dummy -I/usr/include/python2.5 -I../../blender/makesdna -I/home/user/Desktop/blenderSVN/blender/../lib/linux-glibc2.9-i386/string/include -I/home/user/Desktop/blenderSVN/blender/../lib/linux-glibc2.9-i386/moto/include -I../../kernel/gen_system -I../../gameengine/SceneGraph ListValue.cpp -o /home/user/Desktop/blenderSVN/blender/obj/linux-glibc2.9-i386/gameengine/expression/ListValue.o ListValue.cpp:23:54: error: BLO_sys_types.h: No such file or directory make[3]: *** [/home/user/Desktop/blenderSVN/blender/obj/linux-glibc2.9-i386/gameengine/expression/ListValue.o] Błąd 1 make[2]: *** [all] Błąd 1 make[1]: *** [all] Błąd 1 make: *** [all] Błąd 1 chyba brak mu BLO_sys_types.h tylko nie mam pojęcia co doinstalować aby to było.
Skoti Napisano 21 Czerwiec 2009 Napisano 21 Czerwiec 2009 @szczuro: wylacz sumo i budowanie ge @n-pigeon: nie widze tam nic ciekawego - mozesz podac co to dokladniej
n-pigeon Napisano 21 Czerwiec 2009 Napisano 21 Czerwiec 2009 @Skoti kiedy masz 2 cuby i używasz clay brush na styku to zachowują się jak jeden obiekt a nie 2 oddzielne (zwiększ rozdzielczość modyfikatorem multires).
Skoti Napisano 21 Czerwiec 2009 Napisano 21 Czerwiec 2009 @Skoti kiedy masz 2 cuby i używasz clay brush na styku to zachowują się jak jeden obiekt a nie 2 oddzielne (zwiększ rozdzielczość modyfikatorem multires). No tak, ale co w tym takiego dziwnego? To samo robi blender z innymi pedzlami jeszcze we wczesniejszych wersjach (bardziej dziwiloby mnie gdyby tak nie bylo co oznaczaloby ze robi sledzenie (tak jak dzialalo malowanie tekstur w 3d do weraji 2.49) promienia, a nie projekcje pedzla jak w innych )
n-pigeon Napisano 21 Czerwiec 2009 Napisano 21 Czerwiec 2009 Hmm a morze to chodziło o 2 meshe jako oddzielne obiekty, cóż i tak produkuje bardziej bezszwowe połączenie niż Draw brush :P, ale działa coś inaczej niż wcześniej (zbyt delikatnie) pewnie poprawią :) to chyba tylko problem ze skalą.
Rekomendowane odpowiedzi