Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 2,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Nie załączyło mi obrazka bo był za duży a w edycji nie widze możliwości załączenia ponownie :/

3DSMax5,

Brazil: jedno światło, skylight, caustics.

Napisano

Bardzo ladny efekt, ale ... scenka wydaje sie troche pusta(czegos jakby brakowalo-trudno mi to okreslic), widac ponadto powtarzalnosc tekstury kafelek sciany a przy tak wyraznej teksturze renderowanej z bliska to moze razic i szklo klosza troche jaby malo \"szklane\".Generalnie przyjemne ale jeszcze mozna by bylo nad tym popracowac:) Pozdrowionka

P.S. Moze sprobuj popatrzec na swoja prace w lustrze przez ramie to pomaga nabrac dystansu do pracy i dojrzec wczesniej nie widziane bledy:)

Napisano

ladne, tylko nie wiem czy ona stoi na podlodze czy na stole, jesli na stole to zrob render z DOF\'em i lekko go obroc zeby linia stolu i plytek nie szla tak rowno, a jesli na podlodze to daj jakies wykonczenie na laczeniu ze sciana. wsadz tam jakis knot bo tego mi brakuje. i jeszcze jedno, moje dziewczyna ma taka lampke i ten drucik na ktorym trzyma sie lusterko jest troche grubszy.

pozdro...

Napisano
  • Autor

Lampa stoi na stole, jest pewna odległość od ściany ale wyszło jakby stół był połączony ze ścianą.

Materiały nie najlepsze bo zawsze mam z nimi problemy, szczególnie z pow. metalowymi. Szkło pewnie by wygladało lepiej gdby miało więcej refleksów. No ale wydaje mi sie, że zrobilem jak mogłem :/. Dzięks za coments ;)

Pozdr.

Napisano

ja bym drzucił troche DoF\'a i płomyczek :P

a tak to ładnie tylko texturka tego na dole lampki ( domyśl sie o którą część mi chodzi bo niewiem jak to nazwać) jakoś brzydko wygląda

Napisano
  • Autor

hmm domyślam sie, że chodzi ci o ten metalowy \"pierścień\", faktycznie troche skopałem materiał :)

Napisano

niezłe nawet. materiały jeszcze mozna by dopracować... skromne to duzo sie nie narobiles :)

Napisano

Całkiem nieźle! ...tylko otoczenie chyba nie najlepsze (ale to kwestia gustu)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności