zajacowo Napisano 15 Czerwiec 2009 Share Napisano 15 Czerwiec 2009 witam mineło troche czasu od kiedy wrzucałem cos na forum wizka zrobione tak dla siebie -zeby zobaczyc czy sie jescze pamięta co i jak się robi Budynek to kostnica według projektu BAAS studio z Hiszpani Wprowadziłem małe zmiany w detalach any comments? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuro Napisano 15 Czerwiec 2009 Share Napisano 15 Czerwiec 2009 Hm... Ogólnie bardzo fajny budyneczek, ale.. zupełnie przeszklona kostnica? O_o No, co najmniej odważny pomysł. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 16 Czerwiec 2009 Share Napisano 16 Czerwiec 2009 lepiej żeby był to zamurowany bunkier, który straszył by już z wejścia ?:) wizka jak dla mnie nie oddaje rzeczywistego charakteru budynku, technicznie jest imho dobra, tylko dobra :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 17 Czerwiec 2009 Share Napisano 17 Czerwiec 2009 A ja właśnie powiem, że technicznie leży, a szkoda, bo ma potencjał. Trawkę przesunąć poniżej poziomu krawężnika, wyrenderować w wyższych parametrach... mogłoby być coś niezłego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajacowo Napisano 17 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2009 no dobra trawka sie zgodze ,ale co ci dalej leży?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 17 Czerwiec 2009 Share Napisano 17 Czerwiec 2009 Mapowanie chyba trochę leży, tzn te cegiełki na cokole mają różne wymiary na kolejnych ścianach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grabbie Napisano 23 Czerwiec 2009 Share Napisano 23 Czerwiec 2009 a ja mam takie pytanko: jak zrobić takie refleksy drzew w szybach? czy to pochodzi od jakiejś mapy HDRI czy jest jakaś inna metoda? czy to w photoshopie jest dodane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajacowo Napisano 27 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2009 a ja mam takie pytanko: jak zrobić takie refleksy drzew w szybach? czy to pochodzi od jakiejś mapy HDRI czy jest jakaś inna metoda? czy to w photoshopie jest dodane? ja znam 2 metody- 1. mozesz nawrzucać drzew 3d ,w proxy, gdzies na dalszym planie przed budynek i zrobić kilka prób jak ci to wychodzi 2. drzewa wycięte kanałem alfa albo color range i nałożone na szyby w photoshopie z overlayem albo innym trybem mieszania Ja preferuje ta drugą wersje bo-masz wiecej kontroli nad tym,jest 100 razy szybciej-chyba ze masz super wypasioną maszynę Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Đraven Napisano 27 Czerwiec 2009 Share Napisano 27 Czerwiec 2009 A ja się przyczepię do materiału ściany, w którym za bardzo IMO odbijają się drzewa :) Wygląda trochę nienaturalnie... chyba że to jest jakiś dziwny cień. Trochę też razi mały grain renderu widoczny właśnie na tych ścianach (jeśli to v-ray to winny może być za mały shadow subsample w ustawieniach V-Ray light, domyślnie 8, a koło 30 grain zwykle znika :) Poza tym podobają mi się refleksy w szybach, tylko tam też razi trochę grain (jak wyżej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 27 Czerwiec 2009 Share Napisano 27 Czerwiec 2009 Witam Jak dla mnie mocno należy się przyjrzeć tej vizce aby dostrzec szczegóły, którym pewnie poświęciłeśj dużo pracy. To chyba nie jest dobrze dla widza którego pewnie obchodził będzie ogół pracki. Ogólnie przedstawiłeś jakiś budynek nie za bardzo zainteresowując odbiorcy jego rzeczywistymi plusami. Takie jedt moje zdanie patrząc na ta packę z punktu widzenia klienta :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
predator747 Napisano 28 Czerwiec 2009 Share Napisano 28 Czerwiec 2009 (edytowane) Ehh...gdyby mój dom wyglądał jak ta kostnica :) No fakt, że zbyt przeszklona, ale skoro mówisz, że wzorowałeś się na projekcie to nie ma się co o to czepiać. Chociaż z jednej strony taka hiperboliczna ekspozycja, a z drugiej (tłamszę, bo to już było wspomniane - a co mi tam :) ) ciężko cokolwiek dostrzec wewnątrz. A już sam projekt (pierwowzór) o tyle trudno przeboleć, że nawet przyglądając się, zza tych pięknych szyb trudno dostrzec coś, co kojarzy się z kostnicą. Wpatrując się, bardziej mam wrażenie, że każde z pomieszczeń to jakaś poczekalnia. Na dole kanapa jakaś stoi, u góry z prawej krzesełka i oświetlona marmurowa ściana(zanim powiększyłem myślałem, że to chłodnia), z lewej strony podobnie, choć to właśnie tam najtrudniej o wychwycenie szczegółów. Oczywiście, wygląd wnętrza prosektorium znam tylko z filmów, więc rzecz jasna mam niewprawne oko, jednak... Przydałby się jakiś van obok budynku, albo Caravan, co by trochę podkreśliło jego przeznaczenie. Edytowane 28 Czerwiec 2009 przez predator747 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fr3d3k Napisano 28 Czerwiec 2009 Share Napisano 28 Czerwiec 2009 Haha ..świetny domek...ciekawie byłoby spacerując sobie w romantyczny wieczór, a tu przez te przeszklenia widok na prosektorium gdzie składane sa kawałki śmiałka po konfrontacji z pociągiem :!u Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajacowo Napisano 29 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2009 A już sam projekt (pierwowzór) o tyle trudno przeboleć, że nawet przyglądając się, zza tych pięknych szyb trudno dostrzec coś, co kojarzy się z kostnicą. Wpatrując się, bardziej mam wrażenie, że każde z pomieszczeń to jakaś poczekalnia. Na dole kanapa jakaś stoi, u góry z prawej krzesełka i oświetlona marmurowa ściana(zanim powiększyłem myślałem, że to chłodnia), z lewej strony podobnie, choć to właśnie tam najtrudniej o wychwycenie szczegółów. od przeszklonej strony budynku znajdują sie poczekalnie i hmm nie wiem jak to nazwac pomieszczenia dla rodziny(kontemplacji)-mnie nie pytajcie to nie ja projektowałem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
predator747 Napisano 2 Lipiec 2009 Share Napisano 2 Lipiec 2009 Ha:) Tak czy siak, jednak można coś z tego wyczytać, wporzo ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi