Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Szkola maturka egzaminy sie pokończyły i czasu troszke jest wiec postanowilem przypomniec sobie Rhino;) na początek rozplanowanie krzywych i powierzchni ;) zresztą jak widac na rysunku bardzo zawodowo in microsoft paint:D

seatibiza20021600x1200w.th.jpg

• Odpowiedzi 46
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano (edytowane)

Da radę o render bez siateczki? :P

Nieszablonowy samochód wybrałeś, może być ciekawie, a jeszcze karzesz czekać na upy.

Edit:

lol każesz...

Edytowane przez Kr3tz
Napisano (edytowane)

w końcu myszke kupiłem bo mi lewy przycisk nie dzialal i nie dalo rady poskrobac xD troszke pofiletowałem tyl i przód:)

2222222222222222.png

1111111111111111w.png

i jeszcze takie cos ooo tzn siatka czy jakosc tak:D

222222223232.png

Edytowane przez Dawcio_m
Napisano (edytowane)

PAnowie nie przesadzajcie xD tyle komentarzy :D

35006145.jpg

94538613.jpg

35006145.jpg5g35006145jhmm brak koncepcji jak ulozyc krzywe na lampy grr myslalem ze takie łatwe są ale sie mylilem.

94538613.jpg

Edytowane przez Dawcio_m
Napisano

Nooooo. :)

Nawet jeśli jakieś powierzchnie wyginają się odrobinę nie tak jak powinne, to who cares... :D

Zderzak (przedni) ma chyba za dużo powierzchni, dlatego zebra faluje. Jeden sweep powinien grać. Maks dwa. :)

Napisano

miwt dzieki tył na razie powoli filetuje i wycinam:)

RA no moze minimalnie jest nie tak ale tego nie bedzie widac jak zmeshuje to bedzie lepiej mysle;)

tyllll.jpg

Gość matteo
Napisano

Jesteś z Chałupek koło Olzy ? jeśli tak napisz na priv , chciałbym zadac pare pytan albowiem mam problem z rhino i samochodami:) pozdrawiam

Napisano

no chyba jest ale sie nie orietuje czy tam są wszystkie opcje te same co w maxie czy te same efekty sie uzyskuje itd itp wiec wole to sobie chyba wyeksportowac chyba ze ktos cos wie wiecej na ten temat;)?

Napisano

jeszcze nie jest za fajny vray pod rhino ale kolejny ma byc super zwlaszcza ze rhino 5 bedzie mial edytor materialow zywcem zerzniety (sorry za slowo) z maxa i sporo rozwiazan z maxa sie tam powinno pojawic (widzialem na screenach) ;P

Napisano

ooo no to ciekawie sie zapowiada:D rzeczywiscie v ray pod rhino tak jak myslalem jest daremny sciąglem triala ale przynajmniej juz wiem ze warto sie troche pomeczyc z eksportem;)

Napisano

i tak pozostanie na koncu problem z UVW Unwrape booo to nie poly tylko Nurbsy - chociaz ostatnio gdzies patrzylem i jakas grupka pasjonatow pracuje (z dobrymi skutkami) nad takim rozwiazaniem. Jezeli to sie uda i wejdzie do Rhino taki dodatek i jeszcze inne (zwiazane z edycja materialow) to eksport powoli bedzie zbedny (w sumie tez zalezy co chcemy osiagnac renderami). No to czekam na tego Twojego Seata :)

Napisano

to narazie nurbsiki xD tzn format igs ktory obsuguje i maxio i rhino:D wiec problemow nie bylo:D mysle ze dla lepszej jakosci to zmeshuje na koniec wszystko wtedy bedą dopiero problemy:D

Napisano

taki test wszystkiego co mam:D finalne mysle będą troche wieksze no i oczywiscie ustawienia aa i reszty bedą polepszone;) bo moj stary grat mnie zadziwia bo wyjątkowo szybko rendzi tą scene:D no i odbicie z tylu musze przedluzyc do konca bo bzydko wygląda:P

scenffa1000p.jpg

Napisano
Model świetny ale szkoda ze to nie ediit poly :( potem to ani animowac ani rigowac ani nic ;(

Na pewno zapostowałeś w dobrym wątku? ;)

Dawcio_m - Bardzo fajnie się render zapowiada. Zwłaszcza kolory z postu #33. :)

Napisano

Err no nurbs nie ? :D wiec zabardzo chyba niemozna z tym szalec, bo jakby takiego transformersa z niego tworzyc to przecierz niemasz zabardzo mozliwosci edychi tego mesha etc etc :)

Napisano

Ale bardzo dobrze wiesz, że edycja modelu =/= animacja. :)

W reklamach samochodów (na pewno w tych poważniejszych) operowanie na nurbsach (często dostarczonych przez producenta samochodu) to normalna praktyka.

Napisano

Kr3tz hehe no nie przesadzaj z tą broszurą xD ale dzieki;)

no tez mi sie wydaje ze w rekamach tych powaznych w telewizji tez na nurbsikach jadą bo to chyba najdoklaniejsza sprawa jak sie oczywiscie jest specem od tego:D

Napisano

ee no to tutaj moze i taaak bo to jednak nurbsik ale mi bardziej o tranśformerśiów chodzilo :D ciezko widze wyginanie blachy podczas uderzeń w nurbsie :P

Napisano

już jest jeden taki tutek na max3d.pl wiec mozesz sciagnac jak go znajdziesz;) ale jest tam wszystko dosc skrótowo bo tam trzeba troche wiecej myslec niz robic jezeli chodzi o tworzenie powierzchni;)