Dawcio_m Napisano 19 Czerwiec 2009 Napisano 19 Czerwiec 2009 Witam. Szkola maturka egzaminy sie pokończyły i czasu troszke jest wiec postanowilem przypomniec sobie Rhino;) na początek rozplanowanie krzywych i powierzchni ;) zresztą jak widac na rysunku bardzo zawodowo in microsoft paint:D
Blader Napisano 19 Czerwiec 2009 Napisano 19 Czerwiec 2009 CZekam na upki, brat ma ten samochod i ciekawe jak wyjdzie w wersji Digital hehe :) Powodzenia zycze
Kr3tz Napisano 19 Czerwiec 2009 Napisano 19 Czerwiec 2009 (edytowane) Da radę o render bez siateczki? :P Nieszablonowy samochód wybrałeś, może być ciekawie, a jeszcze karzesz czekać na upy. Edit: lol każesz... Edytowane 24 Lipiec 2009 przez Kr3tz
Dawcio_m Napisano 21 Czerwiec 2009 Autor Napisano 21 Czerwiec 2009 hehe juz daje bez siateczki;) już cos ruszylo musialem sobie troszke poprzypominac:P
RA Napisano 22 Czerwiec 2009 Napisano 22 Czerwiec 2009 No wygląda to bardzo zgrabnie. :) Tylko ciągłość powierzchni przedniego zderzaka jest chyba dyskusyjna.
Dawcio_m Napisano 22 Czerwiec 2009 Autor Napisano 22 Czerwiec 2009 on będzie jeszcze z 5 razy przebudowywany wiec poprawie xD
Dawcio_m Napisano 30 Czerwiec 2009 Autor Napisano 30 Czerwiec 2009 (edytowane) w końcu myszke kupiłem bo mi lewy przycisk nie dzialal i nie dalo rady poskrobac xD troszke pofiletowałem tyl i przód:) i jeszcze takie cos ooo tzn siatka czy jakosc tak:D Edytowane 1 Lipiec 2009 przez Dawcio_m
RA Napisano 1 Lipiec 2009 Napisano 1 Lipiec 2009 Pokaż odbicia (i zebrę) bez siatki. :) Wygląda bardzo fajnie.
NV Napisano 1 Lipiec 2009 Napisano 1 Lipiec 2009 Aaaa ja też chce umieć rhino :] Póki co to piknie, jak zwykle ;p Będę obserwował :)
RA Napisano 2 Lipiec 2009 Napisano 2 Lipiec 2009 Ale taką gęstą zebrę. Teraz nic ciekawego tam nie widać. ;)
..:: WIKTOR ::.. Napisano 4 Lipiec 2009 Napisano 4 Lipiec 2009 No bardzo ladnie to wyglada :) Prosze o zebre ale gesta (GĘSTĄ) :)
Dawcio_m Napisano 6 Lipiec 2009 Autor Napisano 6 Lipiec 2009 (edytowane) PAnowie nie przesadzajcie xD tyle komentarzy :D hmm brak koncepcji jak ulozyc krzywe na lampy grr myslalem ze takie łatwe są ale sie mylilem. Edytowane 6 Lipiec 2009 przez Dawcio_m
RA Napisano 7 Lipiec 2009 Napisano 7 Lipiec 2009 Nooooo. :) Nawet jeśli jakieś powierzchnie wyginają się odrobinę nie tak jak powinne, to who cares... :D Zderzak (przedni) ma chyba za dużo powierzchni, dlatego zebra faluje. Jeden sweep powinien grać. Maks dwa. :)
Dawcio_m Napisano 7 Lipiec 2009 Autor Napisano 7 Lipiec 2009 miwt dzieki tył na razie powoli filetuje i wycinam:) RA no moze minimalnie jest nie tak ale tego nie bedzie widac jak zmeshuje to bedzie lepiej mysle;)
Gość matteo Napisano 10 Lipiec 2009 Napisano 10 Lipiec 2009 Jesteś z Chałupek koło Olzy ? jeśli tak napisz na priv , chciałbym zadac pare pytan albowiem mam problem z rhino i samochodami:) pozdrawiam
Dawcio_m Napisano 11 Lipiec 2009 Autor Napisano 11 Lipiec 2009 jak juz pisałem to te chałupki koło olzy:)
..:: WIKTOR ::.. Napisano 22 Lipiec 2009 Napisano 22 Lipiec 2009 No i bajerka :D A rendzil bedziesz pozniej w czym (program i renderer)?
Dawcio_m Napisano 23 Lipiec 2009 Autor Napisano 23 Lipiec 2009 a rendzic bede w maksie i v rayu troche sie na eksporcie pobawie ale Rhino sie zbytnio nie nadaje;)
Camel Napisano 23 Lipiec 2009 Napisano 23 Lipiec 2009 Ale pod Rhino jest vRay..? Czemu by nie? U mnie w Szczecinie takie cuś sprzedają :p
Dawcio_m Napisano 23 Lipiec 2009 Autor Napisano 23 Lipiec 2009 no chyba jest ale sie nie orietuje czy tam są wszystkie opcje te same co w maxie czy te same efekty sie uzyskuje itd itp wiec wole to sobie chyba wyeksportowac chyba ze ktos cos wie wiecej na ten temat;)?
..:: WIKTOR ::.. Napisano 23 Lipiec 2009 Napisano 23 Lipiec 2009 jeszcze nie jest za fajny vray pod rhino ale kolejny ma byc super zwlaszcza ze rhino 5 bedzie mial edytor materialow zywcem zerzniety (sorry za slowo) z maxa i sporo rozwiazan z maxa sie tam powinno pojawic (widzialem na screenach) ;P
Dawcio_m Napisano 24 Lipiec 2009 Autor Napisano 24 Lipiec 2009 ooo no to ciekawie sie zapowiada:D rzeczywiscie v ray pod rhino tak jak myslalem jest daremny sciąglem triala ale przynajmniej juz wiem ze warto sie troche pomeczyc z eksportem;)
..:: WIKTOR ::.. Napisano 24 Lipiec 2009 Napisano 24 Lipiec 2009 i tak pozostanie na koncu problem z UVW Unwrape booo to nie poly tylko Nurbsy - chociaz ostatnio gdzies patrzylem i jakas grupka pasjonatow pracuje (z dobrymi skutkami) nad takim rozwiazaniem. Jezeli to sie uda i wejdzie do Rhino taki dodatek i jeszcze inne (zwiazane z edycja materialow) to eksport powoli bedzie zbedny (w sumie tez zalezy co chcemy osiagnac renderami). No to czekam na tego Twojego Seata :)
Dawcio_m Napisano 24 Lipiec 2009 Autor Napisano 24 Lipiec 2009 (edytowane) zawsze można zmashowac:D swiatla zrobilem ;) Edytowane 24 Lipiec 2009 przez Dawcio_m
Dawcio_m Napisano 25 Lipiec 2009 Autor Napisano 25 Lipiec 2009 taki baardzoo próbny render:D nad odbiciami musze posiedziec no i lampy prawie standard:)
..:: WIKTOR ::.. Napisano 28 Lipiec 2009 Napisano 28 Lipiec 2009 Super!! Jak sie przenioslo do Maxa? Nie bylo problemow??
Dawcio_m Napisano 28 Lipiec 2009 Autor Napisano 28 Lipiec 2009 to narazie nurbsiki xD tzn format igs ktory obsuguje i maxio i rhino:D wiec problemow nie bylo:D mysle ze dla lepszej jakosci to zmeshuje na koniec wszystko wtedy bedą dopiero problemy:D
Dawcio_m Napisano 29 Lipiec 2009 Autor Napisano 29 Lipiec 2009 taki test wszystkiego co mam:D finalne mysle będą troche wieksze no i oczywiscie ustawienia aa i reszty bedą polepszone;) bo moj stary grat mnie zadziwia bo wyjątkowo szybko rendzi tą scene:D no i odbicie z tylu musze przedluzyc do konca bo bzydko wygląda:P
D4D4L Napisano 30 Lipiec 2009 Napisano 30 Lipiec 2009 Model świetny ale szkoda ze to nie ediit poly :( potem to ani animowac ani rigowac ani nic ;(
RA Napisano 30 Lipiec 2009 Napisano 30 Lipiec 2009 Model świetny ale szkoda ze to nie ediit poly :( potem to ani animowac ani rigowac ani nic ;( Na pewno zapostowałeś w dobrym wątku? ;) Dawcio_m - Bardzo fajnie się render zapowiada. Zwłaszcza kolory z postu #33. :)
Dawcio_m Napisano 31 Lipiec 2009 Autor Napisano 31 Lipiec 2009 D4D4L- hmm ringowac? dziekuje;) no kolorki to dopiero musze w alosci potem zobaczyc:D
Kr3tz Napisano 31 Lipiec 2009 Napisano 31 Lipiec 2009 Hohoho, no panie. Wykańczaj pan model i do renderera, w dużej rozdziałce coby. I do broszury Seata.
D4D4L Napisano 2 Sierpień 2009 Napisano 2 Sierpień 2009 Err no nurbs nie ? :D wiec zabardzo chyba niemozna z tym szalec, bo jakby takiego transformersa z niego tworzyc to przecierz niemasz zabardzo mozliwosci edychi tego mesha etc etc :)
RA Napisano 2 Sierpień 2009 Napisano 2 Sierpień 2009 Ale bardzo dobrze wiesz, że edycja modelu =/= animacja. :) W reklamach samochodów (na pewno w tych poważniejszych) operowanie na nurbsach (często dostarczonych przez producenta samochodu) to normalna praktyka.
Dawcio_m Napisano 2 Sierpień 2009 Autor Napisano 2 Sierpień 2009 Kr3tz hehe no nie przesadzaj z tą broszurą xD ale dzieki;) no tez mi sie wydaje ze w rekamach tych powaznych w telewizji tez na nurbsikach jadą bo to chyba najdoklaniejsza sprawa jak sie oczywiscie jest specem od tego:D
D4D4L Napisano 2 Sierpień 2009 Napisano 2 Sierpień 2009 ee no to tutaj moze i taaak bo to jednak nurbsik ale mi bardziej o tranśformerśiów chodzilo :D ciezko widze wyginanie blachy podczas uderzeń w nurbsie :P
Dawcio_m Napisano 2 Sierpień 2009 Autor Napisano 2 Sierpień 2009 no ja tez bym takie cos ciezko widzial xD ale wiesz zawsze zmeshowac mozna i prawie jak siatka z maxa:D taki drobny update;P
D4D4L Napisano 2 Sierpień 2009 Napisano 2 Sierpień 2009 NIoo niezle :) tak btw nie chcialbys podczas modelowania nakrecic filmiku? :) przydal by sie taki tutek :)
Dawcio_m Napisano 3 Sierpień 2009 Autor Napisano 3 Sierpień 2009 już jest jeden taki tutek na max3d.pl wiec mozesz sciagnac jak go znajdziesz;) ale jest tam wszystko dosc skrótowo bo tam trzeba troche wiecej myslec niz robic jezeli chodzi o tworzenie powierzchni;)
Rekomendowane odpowiedzi