adek Napisano 26 Czerwiec 2009 Napisano 26 Czerwiec 2009 Firma Google poinformowała na polskim blogu, iż od dzisiaj każdy za pomocą programu Google Earth może zobaczyć Waszawę w trójwymiarze. Aby zobaczyć warszawę w 3D należy pobrać najnowszą wersję Google Earth i włączyć warstę "Budynki 3D". Warszawa jest pierwszym miastem w Polsce dla którego została uruchomiona taka warstwa. We wpisie pojawiły się dodatkowo inne ciekawe informacje dotyczące tworzenia modeli na potrzeby Google Earth. Więcej: Pobierz program Google Earth za darmo Przeczytaj informację prasową na polskim blogu Google Linki dodatkowe: A Guide for Creating Your Google Earth Environment Galeria Google 3D
Nezumi Napisano 26 Czerwiec 2009 Napisano 26 Czerwiec 2009 No i pieknie - trzeba bedzie zassac zeby sobie obejrzec... Ciekawe czy moj Zoliboz tam bedzie czy Srodmiescie tylko :). No i dodatkowo - jak im wyszly te Zlote Tarasy bo ciut dziwne sa ;)
claude Napisano 26 Czerwiec 2009 Napisano 26 Czerwiec 2009 Ale budynki 3d to już wcześniej w Google Earth były, czy to jakiś znaczący upgrade wcześniejszej wersji. Poza tym sam mógłbym dodać jeden model do Google Earth z Warszawy tylko jakoś nie mam czasu go teksturować i przygotować do tego, ale myślę że jak znajdę trochę wolnego czasu to w tym kierunku podziałam. PS. Niezumi Siema ziomalu z Żoliborza
Double_G Napisano 26 Czerwiec 2009 Napisano 26 Czerwiec 2009 Budynki 3d były już od dawna a to jest zwykły update. Po prostu zrobili kolejne miasto w 3d.
adek Napisano 26 Czerwiec 2009 Autor Napisano 26 Czerwiec 2009 Double_G: Ale nie napisałem, że to pierwsze miasto z tą warstwą tylko, że jest to pierwsze miasto w Polsce z warstwą "Budynki 3D".
Nezumi Napisano 26 Czerwiec 2009 Napisano 26 Czerwiec 2009 claude - ja juz wiele lat na emigrant, panie ;) Ale Zoliboz i Warszawa w ogole najbardziej zapadly mi w serce ze wszystkich miejsc w ktorych mieszkalem - a bylo tego troche.
Double_G Napisano 26 Czerwiec 2009 Napisano 26 Czerwiec 2009 @Adek wiem, jak tylko odpisałem claude`owi, że to żaden tam wielki upgrade ;p Tak BTW to pobawiłem się tym trochę i textury nie powalają no ale i tak jest lepiej niż w przypadku mojego miasteczka które na tle Warszawy wygląda jak rozmyta plama :D Podobno Google robi te budynki automatycznie na podstawie zdjęć zrobionych pod ukosem. Ciekawe czy to prawda czy to tylko internetowa plotka ;p
uncle Napisano 26 Czerwiec 2009 Napisano 26 Czerwiec 2009 chyba robi automatycznie, w waszyngtonie udalo mi sie znalesc pare tirow na ulicy ktore google tez przypadkiem wyciagnela jako budynki ;)
farelek Napisano 25 Lipiec 2009 Napisano 25 Lipiec 2009 Czy ktoś już wie jak można pobrać model Warszawy? Albo przynajmniej poszczególne budynki?
Rekomendowane odpowiedzi