Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Firma Google poinformowała na polskim blogu, iż od dzisiaj każdy za pomocą programu Google Earth może zobaczyć Waszawę w trójwymiarze. Aby zobaczyć warszawę w 3D należy pobrać najnowszą wersję Google Earth i włączyć warstę "Budynki 3D". Warszawa jest pierwszym miastem w Polsce dla którego została uruchomiona taka warstwa.

We wpisie pojawiły się dodatkowo inne ciekawe informacje dotyczące tworzenia modeli na potrzeby Google Earth.

Więcej:

Pobierz program Google Earth za darmo

Przeczytaj informację prasową na polskim blogu Google

Linki dodatkowe:

A Guide for Creating Your Google Earth Environment

Galeria Google 3D

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 2,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No i pieknie - trzeba bedzie zassac zeby sobie obejrzec... Ciekawe czy moj Zoliboz tam bedzie czy Srodmiescie tylko :). No i dodatkowo - jak im wyszly te Zlote Tarasy bo ciut dziwne sa ;)

Napisano

Ale budynki 3d to już wcześniej w Google Earth były, czy to jakiś znaczący upgrade wcześniejszej wersji.

Poza tym sam mógłbym dodać jeden model do Google Earth z Warszawy tylko jakoś nie mam czasu go teksturować i przygotować do tego, ale myślę że jak znajdę trochę wolnego czasu to w tym kierunku podziałam.

PS. Niezumi Siema ziomalu z Żoliborza

Napisano

Budynki 3d były już od dawna a to jest zwykły update. Po prostu zrobili kolejne miasto w 3d.

Napisano

claude - ja juz wiele lat na emigrant, panie ;) Ale Zoliboz i Warszawa w ogole najbardziej zapadly mi w serce ze wszystkich miejsc w ktorych mieszkalem - a bylo tego troche.

Napisano

@Adek wiem, jak tylko odpisałem claude`owi, że to żaden tam wielki upgrade ;p Tak BTW to pobawiłem się tym trochę i textury nie powalają no ale i tak jest lepiej niż w przypadku mojego miasteczka które na tle Warszawy wygląda jak rozmyta plama :D Podobno Google robi te budynki automatycznie na podstawie zdjęć zrobionych pod ukosem. Ciekawe czy to prawda czy to tylko internetowa plotka ;p

Napisano

chyba robi automatycznie, w waszyngtonie udalo mi sie znalesc pare tirow na ulicy ktore google tez przypadkiem wyciagnela jako budynki ;)

Napisano

Czy ktoś już wie jak można pobrać model Warszawy? Albo przynajmniej poszczególne budynki?