jimi Napisano 15 Lipiec 2009 Share Napisano 15 Lipiec 2009 (edytowane) Hej oto moja ostatnia praca, :) Mam nadzieję, że przypadnie wam do gustu. Modele (domki, stateczki, smok) modelowane przeze mnie, tereny: wulkan z radial gradientu. Drugi plan w starszej wersji Vue bez integracji z programami do 3d (modele zimportowane), po prostu smoka z domkami przerenderowałem przez HDRI sceny z tyłu . Making of Ani "Snake & mouse" podsunął pomysł jak zrobić smoczą texturę. ;) Wszelkie słowa krytyki mile widziane. Pozdrawiam. Btw: właściwie to sypcie uwagi pod kątem smoka, bo scenę z tyłu miałem tylko raz okazje przerenderować. ;) Edytowane 16 Lipiec 2009 przez jimi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 15 Lipiec 2009 Share Napisano 15 Lipiec 2009 Smok wygląda całkiem nieźle, dymki i tło mi się podoba. Za to ogień w oku , wulkan i wszystko co poniżej do dopracowania. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jimi Napisano 15 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2009 okej, dzięki za komplementy, lucek a mógłbyś tak przybliżyć bardziej co Ci się najbardziej nie podoba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilL Napisano 15 Lipiec 2009 Share Napisano 15 Lipiec 2009 To colucek mówi, wulkan wygląda słabo jakby lawa w psie dodana. Ogien w oku tez sie wyróżnia. A tak to praca nawet spoko po poprawkach będzie nieżła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jimi Napisano 15 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2009 WilL bo dodana :D Okej, popracuje nad tym jak tak bardzo Was razi, ale dzięki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jimi Napisano 16 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2009 Ok, poprawki wyżej, mam nadzieję, że teraz wam bardziej przypadnie do gustu ta scena. ;) Wielkie dzięki za słowa krytyki, dużo lepiej teraz to wygląda. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 16 Lipiec 2009 Share Napisano 16 Lipiec 2009 Bardzo fajny pomysł i dobre ujęcie. Dopieść smoka w teksturach i zwróć uwagę na perspektywę, bo ogień na dole w wulkanie wygląda płasko i chmury są ciachnięte od dołu jakby nożem. Ale idziesz dobrze. Pozdrawiam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jimi Napisano 16 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2009 dzięki :) Przysiedzę. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 16 Lipiec 2009 Share Napisano 16 Lipiec 2009 Ciekawa koncepcja. Teraz wiele zależy do tekstur. Trzeba ten wulkan poprawić i coś z tym okiem zrobic... Pozdro 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 16 Lipiec 2009 Share Napisano 16 Lipiec 2009 Proponuję dodać czerwonawe światło z wulkanu, wtedy na ziemi pojawiłyby się ciekawe cienie. Wyrzuciłbym to co jest w kółko góry, no i oczywiście płomienie trochę sztuczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jimi Napisano 20 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2009 (edytowane) Allright, zmieniłem nieco oko, poprawiłem textury, no i ogień w wulkanie urealiniłem ;) ten pierwszy był straszny, ten wyżej też :) Myślę, że to oko będzie zawsze wypadać nieco sztucznie, ale bajkowa koncepcja więc myślę, że można przeboleć. :) Edytowane 23 Lipiec 2009 przez jimi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 21 Lipiec 2009 Share Napisano 21 Lipiec 2009 Bajkowo jak bajkowo, ale skoro resztę ognia zrobiłeś ładnie, to zrób bardziej płomiennie (realniej) płomienie od oka ... A w ogóle bardzo mi się podoba, Twoja pracka robi dobre wrażenie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jimi Napisano 22 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2009 twardy orzech do zgryzienia z tymi płomieniami w oku, ciesze się, że Ci się podoba, może dlatego, że pomysł z głowy, a to co z twojej głowy zawsze będzie inne i niepowtarzalne. :) Do maziam tabletem może jeszcze te płomienie albo od 0 zacznę to oko tworzyć. pozdro i dzięki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość szysia565 Napisano 22 Lipiec 2009 Share Napisano 22 Lipiec 2009 Nie podoba mi się że cały smok jest w jednakowej teksturze... Zrób chociaż zęby białe, a język czerwony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jimi Napisano 22 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2009 szysia565, czekałem aż ktoś zwróci na to uwagę :) a smoka raczej nie pokoloruje. :) bielsze zęby są i pazury trochę, no i pod językiem jest też ciemniej, ale raczej nie zamierzam tego zmieniać, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 22 Lipiec 2009 Share Napisano 22 Lipiec 2009 Oko Spoko. Mi się podoba:) To smok nie będzie teksturowany? o_O...Albo coś... Pzdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jimi Napisano 23 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2009 Dobra ostateczne oko wyżej, i już nie tykam, Ma ktoś pomysł na kolory bestii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 23 Lipiec 2009 Share Napisano 23 Lipiec 2009 Poszukaj wzorów kolorystycznych chińskiego smoka w google :) Proponuję ciepłe kolory tj. cały czerwony, a na płatach i czubkach śkóry ogniste, pomarańczowe wykończenia. Taki symbol chiński. Ale nie wiem czy to może pasować do japońskiego klimatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jimi Napisano 28 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2009 Ok, wrzuciłem kolorki na smoka. Ogona nie zamierzam kolorować, bo scenka o kicz się o trze, ogólnie, co chińskie często zajeżdża kiczem. :) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 9 Sierpień 2009 Share Napisano 9 Sierpień 2009 No i choć to odbiega troszkę od mojaj propozycji, to jednak w sumie skoro trzymasz się "kiczu" to wyszło całkiem spoko i klimatycznie :] Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blader Napisano 9 Sierpień 2009 Share Napisano 9 Sierpień 2009 Mi sie podoba :) Moze temu ze zmeczony jestem.... :D ... no ale spoko popraw jeszcze troszke i bedzie git :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jimi Napisano 10 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2009 Mi też się podoba :) Jest nas 2óch :) A tak na poważnie to już nie męczę tego. Dziękuję wszystkim za słowa krytyki, podsuwanie pomysłów etc. BIG thx :) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 10 Sierpień 2009 Share Napisano 10 Sierpień 2009 Raczej trzech bo mi też to cuś sie podoba :p Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi