Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hej oto moja ostatnia praca, :) Mam nadzieję, że przypadnie wam do gustu. Modele (domki, stateczki, smok) modelowane przeze mnie, tereny: wulkan z radial gradientu. Drugi plan w starszej wersji Vue bez integracji z programami do 3d (modele zimportowane), po prostu smoka z domkami przerenderowałem przez HDRI sceny z tyłu .

Making of Ani "Snake & mouse" podsunął pomysł jak zrobić smoczą texturę. ;)

Wszelkie słowa krytyki mile widziane.

Pozdrawiam.

Btw: właściwie to sypcie uwagi pod kątem smoka, bo scenę z tyłu miałem tylko raz okazje przerenderować. ;)

thelegendbyjimij.jpg

Edytowane przez jimi

• Odpowiedzi 22
  • Wyświetleń 2,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Smok wygląda całkiem nieźle, dymki i tło mi się podoba. Za to ogień w oku , wulkan i wszystko co poniżej do dopracowania.

Napisano
  • Autor

okej, dzięki za komplementy, lucek a mógłbyś tak przybliżyć bardziej co Ci się najbardziej nie podoba?

Napisano

To colucek mówi, wulkan wygląda słabo jakby lawa w psie dodana. Ogien w oku tez sie wyróżnia. A tak to praca nawet spoko po poprawkach będzie nieżła.

Napisano
  • Autor

WilL bo dodana :D Okej, popracuje nad tym jak tak bardzo Was razi, ale dzięki ;)

Napisano
  • Autor

Ok, poprawki wyżej, mam nadzieję, że teraz wam bardziej przypadnie do gustu ta scena. ;)

Wielkie dzięki za słowa krytyki, dużo lepiej teraz to wygląda. ;)

Napisano

Bardzo fajny pomysł i dobre ujęcie. Dopieść smoka w teksturach i zwróć uwagę na perspektywę, bo ogień na dole w wulkanie wygląda płasko i chmury są ciachnięte od dołu jakby nożem. Ale idziesz dobrze. Pozdrawiam

Napisano

Ciekawa koncepcja. Teraz wiele zależy do tekstur. Trzeba ten wulkan poprawić i coś z tym okiem zrobic...

Pozdro

Napisano

Proponuję dodać czerwonawe światło z wulkanu, wtedy na ziemi pojawiłyby się ciekawe cienie. Wyrzuciłbym to co jest w kółko góry, no i oczywiście płomienie trochę sztuczne.

Napisano
  • Autor

Allright, zmieniłem nieco oko, poprawiłem textury, no i ogień w wulkanie urealiniłem ;) ten pierwszy był straszny, ten wyżej też :)

Myślę, że to oko będzie zawsze wypadać nieco sztucznie, ale bajkowa koncepcja więc myślę, że można przeboleć. :)

thelegendbyjimi.jpg

Edytowane przez jimi

Napisano

Bajkowo jak bajkowo, ale skoro resztę ognia zrobiłeś ładnie, to zrób bardziej płomiennie (realniej) płomienie od oka ... A w ogóle bardzo mi się podoba, Twoja pracka robi dobre wrażenie.

Napisano
  • Autor

twardy orzech do zgryzienia z tymi płomieniami w oku, ciesze się, że Ci się podoba, może dlatego, że pomysł z głowy, a to co z twojej głowy zawsze będzie inne i niepowtarzalne. :) Do maziam tabletem może jeszcze te płomienie albo od 0 zacznę to oko tworzyć. pozdro i dzięki ;)

Napisano

Nie podoba mi się że cały smok jest w jednakowej teksturze... Zrób chociaż zęby białe, a język czerwony.

Napisano
  • Autor

szysia565, czekałem aż ktoś zwróci na to uwagę :) a smoka raczej nie pokoloruje. :) bielsze zęby są i pazury trochę, no i pod językiem jest też ciemniej, ale raczej nie zamierzam tego zmieniać, pozdro

Napisano

Oko Spoko. Mi się podoba:)

To smok nie będzie teksturowany? o_O...Albo coś...

Pzdro

Napisano
  • Autor

Dobra ostateczne oko wyżej, i już nie tykam, Ma ktoś pomysł na kolory bestii?

Napisano

Poszukaj wzorów kolorystycznych chińskiego smoka w google :)

Proponuję ciepłe kolory tj. cały czerwony, a na płatach i czubkach śkóry ogniste, pomarańczowe wykończenia. Taki symbol chiński. Ale nie wiem czy to może pasować do japońskiego klimatu.

Napisano
  • Autor

Ok, wrzuciłem kolorki na smoka. Ogona nie zamierzam kolorować, bo scenka o kicz się o trze, ogólnie, co chińskie często zajeżdża kiczem. :) Pozdro

thelegendbyjimij.jpg

Napisano

No i choć to odbiega troszkę od mojaj propozycji, to jednak w sumie skoro trzymasz się "kiczu" to wyszło całkiem spoko i klimatycznie :]

Pozdrawiam :)

Napisano

Mi sie podoba :) Moze temu ze zmeczony jestem.... :D ... no ale spoko popraw jeszcze troszke i bedzie git :)

Napisano
  • Autor

Mi też się podoba :) Jest nas 2óch :)

A tak na poważnie to już nie męczę tego. Dziękuję wszystkim za słowa krytyki, podsuwanie pomysłów etc. BIG thx :)

Pozdro