Napisano 16 Lipiec 200915 l pytanko: lepiej zostać na XP 32bit i max 8 czy przesiąść się na viste 64 bit i maxa9?
Napisano 17 Lipiec 200915 l Najlepiej poczekać jeszcze chwilkę i przesiąść się na win7 i maxa 2010;) A tak wogóle jeśli masz ponad 3 gb ramu to vista 64 jak najbardziej,mam i jestem zadowolony:)
Napisano 17 Lipiec 200915 l vista 64, MB, Maya i Max... ;) różnica powinna być w stabilności i więcej ramu... z tego co wiem to max 2010 obsługuje dopiero wielordzeniowość...
Napisano 17 Lipiec 200915 l przesiadłem się i nie narzekam, odkąd wypościli SP1 do visty to jest dobrze :) 3dmax wielordzeniowy o0 ? serio ? a co do ramu to trzeba więcej, ale tez bez przesady
Napisano 17 Lipiec 200915 l ee? A to max od dawna chyba wielordzeniowy jest? W koncu juz na wczesniejszych wersjach smigalo mi tyle kwadracikow podczas renderingu ile mialem rdzeni? Ja testuje maxa2010 na win7 rc i dziala minimalnie wolniej, ale podejrzewam ze na szybszym sprzecie pewnie nawet nie zauwazysz roznicy :)
Napisano 17 Lipiec 200915 l Przesiadlem sie na win 7 pare dni temu z Win XP i nie zaluje. Lepiej chodzi i stabilniej.Pozdrawiam
Napisano 17 Lipiec 200915 l ja bym radził poczekać.. z tego co słyszałem, obecnie systemy 64-bitowe nie potrafią jeszcze w pełni rozwinąć potencjału wynikającego z tej różnicy, przez co są w sumie mniej wydajne od 32-bitowych. No ale nie jestem informatykiem, mogę się mylić
Napisano 17 Lipiec 200915 l ja bym radził poczekać.. z tego co słyszałem, obecnie systemy 64-bitowe nie potrafią jeszcze w pełni rozwinąć potencjału wynikającego z tej różnicy, przez co są w sumie mniej wydajne od 32-bitowych. No ale nie jestem informatykiem, mogę się mylić Ale przydzielają powyżej 3GB na aplikację.Spróbuj wyrenderować na xp 32bit scene kilka milionów poly i trochę większych tekstur-wywalenie do systemu gwarantowane,choćbyś miał 4Gb ramu to xp nie przydzieli programowi więcej niż 2GB(3 ze sztuczkami).W systemie 64bit przydzieli do oporu a jak zabraknie to jeszcze do 16Gb wirtuala dołoży....
Napisano 18 Lipiec 200915 l Autor heh, wczoraj zainstalowałem Viste 64bit i maxa 2009 64bit, wszystko fajnie ale niestety Brazil odmawia wspólpracy z vista :) albo raczej :( Dzięki za wszystkie podpowiedzi