Scatmax Napisano 19 Lipiec 2009 Napisano 19 Lipiec 2009 (edytowane) Witam Nadrabiam zaleglosci w postowaniu na forum i chcialbym zaprezentowac model ratusza.Jest to ratusz stojacy w centrum Starego Miasta w Toruniu.Jest pozno narazie tyle:)Uwaga pare obrazkow bedzie. pozdrawiam Kuba Edytowane 19 Lipiec 2009 przez Scatmax
Creator Napisano 19 Lipiec 2009 Napisano 19 Lipiec 2009 najlepszy darmowy hosting CBA.PL coś nie jest najlepszy :P Pewnie limit przekroczony.
Scatmax Napisano 19 Lipiec 2009 Autor Napisano 19 Lipiec 2009 (edytowane) Nie rozumiem?Nie widac prac? edit Sprawdzilem na drugim komputerze niema.Ciekawe ze u mnie widac...Chyba nie pozwalaja na linkowanie :) ja p****** edit2 Ok zmenilem ftp i powinno byc ok:) Edytowane 19 Lipiec 2009 przez Scatmax
Creator Napisano 19 Lipiec 2009 Napisano 19 Lipiec 2009 Już widać !! :) Wcześniej było "CBA.pl Cośtam Cośtam" i odświeżanie nic nie dawało. Ratusz fajny, taki bardziej do Google Earth, albo do RTS'a z uwagi na małą ilość szczegółów. Na domkach się nie znam więc mogę pieprzyć głupoty ;) Dodałbym jeszcze normal mape, zawsze wyciągnie trochę szczegółów.
Scatmax Napisano 19 Lipiec 2009 Autor Napisano 19 Lipiec 2009 Dzieki Creator gdyby nie Twoj szybki komentarz to bym poszedl spac nie wiedzac ze mam same reklamy cba w poscie:) Zgadzam sie poszedlem troche w zbyt duze uproszczenie ale sobie zalozylem ze chce miec go jako jeden scalony obiekt i jakos chcialem to egzekwowac.Heh google earth to prawda.Na poczatku myslalem ze chcialbym to jakos do shockweave'a sprowadzic zeby sobie w czasie rzeczywistym na stronie pochodzic po bydynku ale programowac w directorze nie dam rady wiec nie wyszlo ale stad takie uproszczenie. A tak jeszcze informacyjnie:Przy teksturowaniu z lenistwa skprzystalem ze zdjecia w przypadku drzwi na dziedzincu reszta jest maloana recznie. pozdrawiam Kuba
PIraT Napisano 19 Lipiec 2009 Napisano 19 Lipiec 2009 Cegiełki nawet nawet.. ale dach strasznie słabo wygląda. I białe okna jakby nie z tej bajki. Pozdrawiam ;)
Kruku Napisano 19 Lipiec 2009 Napisano 19 Lipiec 2009 Eh szkoda że nikt już nie robi takich rzeczy 4fun ;] chociaż wydaje mi się że 9k tri to dosyć sporo ;] siatkę z widoku izometrycznego mogłeś pokazać no i same textury bo nawet jakie rozdziałki i ile ich jest nie podałeś ;p teraz tylko powodzenia z następną pracką ;] Pozdro.
Xardas 666 Napisano 19 Lipiec 2009 Napisano 19 Lipiec 2009 Rzeczywiście temu ratuszowi brak nieco detalu i tekstura dachu zbyt jasna i w każdym miejscu taka sama może byś trochę przyciemnił gdzie nie gdzie ale ogólnie mi się podoba :D
Scatmax Napisano 19 Lipiec 2009 Autor Napisano 19 Lipiec 2009 Ratusz wlasnie robilem for fun i przemknelo przy okazji to zeby zrobic walkthrou:)Dzieki postaram sie w najblizszym czasie podeslac teksture.Jest jedna tekstura dlatego wlasnie budynek jest jednym obiektem.Tesktura to jeden plik 2048x2048 color z wypalonym occlusion.
Scatmax Napisano 19 Lipiec 2009 Autor Napisano 19 Lipiec 2009 Podrzucam zrzut z PS i screen z maxa pozdawim
Kruku Napisano 19 Lipiec 2009 Napisano 19 Lipiec 2009 No i teraz wiem gdzie to 9ktri ;] trochę duża powtarzalność na texturze, (dlaczego to w PS pokazałeś ? ).
Scatmax Napisano 19 Lipiec 2009 Autor Napisano 19 Lipiec 2009 Mialem akurat takiego screena:)Najwyzej pozniej podesle normalnie:)
gutekfiutek Napisano 20 Lipiec 2009 Napisano 20 Lipiec 2009 Jest za ciemny. To moze być kwestia ostawień monitora, ale sądzę ze aoc jest zbyt mocny. Po drugie spokojnie dałoby się go zrobić za pomocą vc. Na uvce straaasznie dużo miejsca zmarnowałeś - to da się upchać na połowie tego texa. Połowę rzeczy zmirrorowałeś bez potrzeby. W dodatku (przynajmniej dla mnie) ustavianie rzeczy do góry nogami na texie bardzo utrudnia teksturowanie. Podłoże powinno być osobną teksturą. No i dach - nowiutki, zero zabrudzeń i zróżnicowań. Co do aoc na dachu - jest za mocne. Wszędzie jest za mocne, ale na dachu i tak powinno być słabsze niż np. na ścianach. Popatrz na zdjęcia -nawet nie w słoneczny dzień ten ratusz jest 200%jaśniejszy. Dodatkowo źle chyba dobrałeś cegły - za brudne. Kurcze ale pojechałem:) W dobrej wierze:P
Rekomendowane odpowiedzi