SCORPI Napisano 30 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2002 Dodałem latarki, tyle, że dodam jeszcze snopy świateł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
azazel Napisano 30 Grudzień 2002 Share Napisano 30 Grudzień 2002 to moze czas juz przestac z tym sztucznym rozjasnieniem i przekazas zaszcyt sfiecenia owym latarka ??/ bo to bedzie tak sztucznie wygladac jak latarki beda sie sfiecic a chos i tak tam bedzie jasno ... zaprzezcenie istoty latarki ;D a wiec moze zapodasz takiego rendera ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boms Napisano 30 Grudzień 2002 Share Napisano 30 Grudzień 2002 zgadzam sie... ale trzeba przyznac, ze scena powoli nabiera wyrazu... tylko jedno pytanko mam: co tak swieci w tych transportowcach? jakies swiatla, czy co? jesli tak, to chyba holowniki tez powinny miec jakies pozycyjne swiatelka... pozdroofki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 30 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2002 Masz trochu racji, dlatego też długo sie zastanawiałem czy też wogule dodawać źrudła światła... hm ale to że scena jest jasna można by właśnie wytłumaczyć poprzez dodanie ich, światło by się rozpraszała w zamulonej wodzie, i by właśnie powstawał taki efekt.... hm a co do światł pozycyjnych... nie zła myśl!!! genialna! warto się nad tym zastanowić... ale teraz tylko jeszcze te loga i napiski :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crash Napisano 30 Grudzień 2002 Share Napisano 30 Grudzień 2002 małe pytanie, zakladam ze rzeczywiscie woda rozjasnila sie w takim stopniu [co jest niemozliwe nota bene] w takim razie u gory chyba jest jakas zajebista latarka albo akcja rozgrywa sie na glebokosci 5 metrow, a wlasciwie to tez malo prawdopodobne, trzeba bylo by zalozyc ze wogole nie ma tam tej wody, a cala scena rozgrywa sie chyba w kosmosie na jakims asteridzie bo tylko tam osiagniesz tak piekny, ostry i nieskazitelny cien jaki widziamy na podlozu, a dkladniej mowiac, rzuca go jedna z tych latarek po lewej. Greetz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crash Napisano 30 Grudzień 2002 Share Napisano 30 Grudzień 2002 no dobra, przesadzilem z tym kosmosem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 30 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2002 w przestrzeni kosmicznej się wogule nie rozprasza światło! tam jest prużnia, nic, chyba zę jakaś mgławica, to tam pyły i tak dalej są... a co do cienia, to cień sie zmieni ale jedni zaczynają od pojedynczego cienia a inni od ogulengo wyglądu.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramze Napisano 30 Grudzień 2002 Share Napisano 30 Grudzień 2002 Crash ma rację, zmodyfikuj teren (to co mowielem o lejach gorach itp) dodaj rafe kolorową :) i dorzuć jakieś uszkodzenia czołgu oraz z tą wodąpopracuj i będzie ekstra ?? W photoshopie weź sobie blurem potraktuj scenę i pokaż co wyjdzie a jak to mało da to dorzuć warstwę niebieskiej farby (osobny layer) daj jej wave i zmniejsz opacity. Albo dorzuć jeszcze jakieś pierdołki !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crash Napisano 30 Grudzień 2002 Share Napisano 30 Grudzień 2002 nie rozprasza się = ostre cienie :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 30 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2002 ale mi chodziło o to że scena jest jasna :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 30 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2002 a i pierdołki i takie tam to może dorzuce ale narazie te loga firm tych zabawek, tak jak kiedyś wspominałeś :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 30 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2002 oki, wyblurowałem i wawuw podawałem :P teraz ramze jest dobrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crash Napisano 30 Grudzień 2002 Share Napisano 30 Grudzień 2002 lepiej, teraz jeszcze wywal ta latarke co swieci u gory i bedzie najs :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sistena Napisano 30 Grudzień 2002 Share Napisano 30 Grudzień 2002 Ale teraz jest fajne :-)) bardziej realistycznie wygląda.. moim zdaniem. A wy sie kurwa (sorki za słowo) odpieprzcie od slodzenia... nikt tu nie slodzi... :mad::cool: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crash Napisano 30 Grudzień 2002 Share Napisano 30 Grudzień 2002 slodzi tak ze sie zrz....c mozna [tez prapraszam za wyrazenie] Greetz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramze Napisano 30 Grudzień 2002 Share Napisano 30 Grudzień 2002 Bardzo dobrze, idzie w dobrym kierunku, swiatło o którym Crash wspomnial zlikwiduj i będzie prawie bomba !! Aha i dorzuć bąbelki/bombelki/bąble/bombele jak kto woli :D i jakaś rybkę i trochę zabrudź piasek do teksturki piachu dorzuć kilka czarnych paprochów !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sistena Napisano 30 Grudzień 2002 Share Napisano 30 Grudzień 2002 Odpiernicz sie :P Nie bedziemy SCORPIEMU robic cyrku na forum... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 30 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2002 eh.. kłopot z latarką nie do przeskoczenia... przycziemniłem jedynie w adobe... chodzi o to że ta główną latarką jest GI, i to by straciło głębie gdyby tego neibyło...:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bremen Napisano 30 Grudzień 2002 Share Napisano 30 Grudzień 2002 no i teraz to juz troche wyglada :D...moze gdyby tej biales poswiaty nie bylo to ok :D...(to na srodku :D:D) wydaje mi sie ze za bialo ale pozatym to ta ciemnia dobrze slurzy temu obrazkowi...witac ze to naprawde gleboko lezy ten obiekt :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 30 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2002 Noooo wreszcie jakaś pochwała :))) ale co do bieli to zostawie, musi być kontrast :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 30 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2002 to co dzisiaj wymalowałem akrylami :P ciękie nio ale...http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=2036 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramze Napisano 30 Grudzień 2002 Share Napisano 30 Grudzień 2002 Fajnie, może ciut przesadziłaeś z ilością światła, wyostrz troche obraz (minimalnie), rozjaśnij obrazek i zarazem osłab moc reflektorów latarek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crash Napisano 30 Grudzień 2002 Share Napisano 30 Grudzień 2002 Scorpi nie straci, a nawet zyska, spluchaj sprobuj postawic tam gdzies z tylu jakis duzy reflektor najlepiej od lewej strony kamery ale z tyle, tak ze go nie bedzie widac, jakis spot, a jak bedzie zle wygladalo to wez omni lekkie, pozatem wyostrz swiatlo z latarek. A co do rybek to raczej odpada, na tej glebokosci?! Conajwyzej jakies rybki samoswiecace. Greetz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 30 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2002 usunołem GI, wstawiłem reflektor, i tylko na tym straciło... więc pomysł odpada, niechce nawet pokazywać, okropnie ot wygląda...:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witek Napisano 30 Grudzień 2002 Share Napisano 30 Grudzień 2002 Spoko scenka(moja nigdy taka niebedzie :() Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 30 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2002 Ech... wesprzyjcie jakoś bo mi się już tego nie chce robić... :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crash Napisano 30 Grudzień 2002 Share Napisano 30 Grudzień 2002 Scorpi a po co wylaczyles GI w tych swiatlach? nic dziwnego ze zle wygladam chociaz jak grafik zna swoje rzemioslo to i bez GI odwali kawal dobrego oswietlenia :). Ty sie nie len i nie zniechecaj bo moze byc fajnie :D. Greetz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 30 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2002 Originally posted by Crash nic dziwnego ze zle wygladam chyba jakaś palcówka :), fajnie to wyszło :) eh ale gi to jest ta główna latarka, nie nio nie usune jej, uwierz zepsuło by to wszystko... :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sistena Napisano 30 Grudzień 2002 Share Napisano 30 Grudzień 2002 Ja nic nie powiem bo sie nie znam :))) wiec co bede gadac :P Ale i tak mi sie podoba :):P:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
azazel Napisano 30 Grudzień 2002 Share Napisano 30 Grudzień 2002 mze padlo odpowiec na to pytanie ale jakiego uzywasz rendera ?? a moze za mgla dal bys HDR jakis niebieski to moglo by fajnie wygladac ?? jeszcze czeod takiego nie prubowalem ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 30 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2002 Dodałem literki, i logo... nie wiele, ale jakoś to może wzbogaciło scenę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 30 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2002 HDR???? CZY HDRI??? BO NIE jerze.... wytłumacz co to hdr, a jeśli chodzi o hdri tio też nie rozumiem zabardzo... A, i dawno twojego komętarza nie widziałem, fajnie zniowu widzieć tą twarz :P a co do renderera, brazil :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crash Napisano 31 Grudzień 2002 Share Napisano 31 Grudzień 2002 hehee to z twoja palcówką też dobrze nie wyszlo :), jezeli uzywasz brazila, to nie rozumiem, po co ci ta gorna latarka, skoro mozesz sprobowac same spoty, ale z tego co zrozumialem to wylaczasz w nich GI, czemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 31 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2002 nie nie nie gi nie usuwam, mi chodziło wiesz o co, o te skylight, o to dokładnie, bo gi jest, znaczy odbicia są dwókrotne, ale bez skylightu obciachowo wygląda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crash Napisano 31 Grudzień 2002 Share Napisano 31 Grudzień 2002 uhum, hmmmm to sprobuj ze wspolczynnikiem zwielokrotniania swiatla na 0,3 - 0,5 i wez skylighta ustaw na ciemny gleboki niebieski, moze pomoze :) Greetz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 31 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2002 A to się dzisiejszej nocy wyrenderowało... dużo do zrobienia zostało :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 31 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2002 Heh, ciekawi mie czy Adek widział moje prace :) Albo Beginski, jak tak to pewnie tak przeklinał, że nie wiem, i gdyby miał skrytykować to chyba bym przez tydzień z szafy nie wychodził :D ale wsumie troche mie to ciekawi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pit3r Napisano 31 Grudzień 2002 Share Napisano 31 Grudzień 2002 prosze o troszeczke samokrytycyzmu z Twojej strony ... mnie sie bardzo podoba, i ten niebieski co teraz jest jest ok, no ale :) ... ale ... tematem byl ogien wojny :) wiec jak dla mnie to powinno sie dziac cos w czasie walki, cos dynamicznego, a nie 50 lat po ;P ... ale to moje wywody ... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 31 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2002 sam niewiem co myśleć... jest ogień ale troche przygasły :) żęby zmienić to bym do 3 nie zdążył... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramze Napisano 31 Grudzień 2002 Share Napisano 31 Grudzień 2002 Scorpi podrzuć całą gotową scenkę, ale bez blurowani (obróbki w ps) i w 1024 na 768 zarzuć tutaj na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 31 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2002 już sie robi ramze.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crash Napisano 31 Grudzień 2002 Share Napisano 31 Grudzień 2002 Kto to jest Begiński? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 31 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2002 nio diobra, bagiński :) nie wiem czemu to zawsze czytałem przez e... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedrush Napisano 31 Grudzień 2002 Share Napisano 31 Grudzień 2002 Scorpi .. wiesz ze Tom patrzy ? przynajmniej tak sadze po przeczytaniu ktoregos posta dotyczacego cathedry ;) takze wiesz .. a nuz sie tu zjawi i zobaczy cos wyrenderowal ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 31 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2002 ooooooooooooooooooj.... Tomek patrzy? :o boje sie... brrr... a tym czasem wciskam kolejny rendering, tylko wybaczcie, bez antyaslingu, nio i ten, glony czy tam jakieś narosty sie wkradły, i rozną między dziurami w pancerzu czołgu... a bo własnie go podziurkowałem :) a i bez volume light bo sie by za długo renderowało, a to tylko test :) a i RAMZE, wkleiłem ten obrazek co prosiłem tam wyżej, ale szybko bo chce skasować, bo neiche adkowi zaśmiecać ferwera nie potrzebnymi obrazkami.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyb Napisano 31 Grudzień 2002 Share Napisano 31 Grudzień 2002 Bardzo fajne. Ale jedno pytanko: Dlaczego te bociki wyglądają tak samo staro jak ten czołg? Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesoły Napisano 31 Grudzień 2002 Share Napisano 31 Grudzień 2002 a ja uwazam ze jesce powinienes dodac jednego w oddali po lewej i bedzie git. klimat spoko napis spoko wsyztsko spoko moje gratulacje ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 31 Grudzień 2002 Share Napisano 31 Grudzień 2002 Hej, bardzo fajnie ci wyszlo. Szkoda tylko ze wiekszosc w PS. Ale to efekty sie licza. Ogolnie bardzo dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 31 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2002 Hm... dzięki :) oki to te glowy zrobie w maxie i nie będzie większość :) ale narazie dodaje w ps bo wiadomo, inaczej by dłużej renderowało :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 31 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2002 Mały upaded :) dodałem glony na wcięciach z przodu, i usunąłem te rosnące między przerwą w pancerzu. A i obrazek, dziwne kolorki bo dałem żęby błyo widać bardziej szczegółowo :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi