mirekbini Napisano 22 Lipiec 2009 Share Napisano 22 Lipiec 2009 takie jakieś wnętrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 22 Lipiec 2009 Share Napisano 22 Lipiec 2009 Hej, zapowiada sie dobrze, ja bym zostawil ujecie kamery ale ustawiłbym zeby render byl szerszy. Scena jest troche pusta (szczegolnie w okolicach kanapy) popracuje nad tym popracowac bo jaknarazie jest fajnie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość szysia565 Napisano 22 Lipiec 2009 Share Napisano 22 Lipiec 2009 Światełko takie sobie... Obiekty do skalowania - sofa i itd są za małe w porównaniu ze schodami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumis Napisano 22 Lipiec 2009 Share Napisano 22 Lipiec 2009 Może to tylko przez kompozycję, ale wydaje się, że tak jak szysia powiedziała sofa, stół, i krzesło są za małe. Jeżeli chcesz mieć wysoki sufit to ok, ale wtedy dorób więcej schodków, bo wygląda to niedobrze, gdy dwa stopnie mają wysokość sofy ;-) Podoba mi się ujęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubapod1989 Napisano 22 Lipiec 2009 Share Napisano 22 Lipiec 2009 3 stopnie to około 45 cm, więc sofa powinna być odrobinę niższa niż 3 stopnie schodów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekbini Napisano 22 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2009 niestety nie macie racji z tym skalowaniem, sofa ma być niższa niż 3 stopnie i taka jest. Jest też ona dalej niż te schody i bardziej schowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bielik93 Napisano 22 Lipiec 2009 Share Napisano 22 Lipiec 2009 W sumie to ja tak patrze na podloge i wydaje mi sie ze te panele to cyba jednak troche za duze. Obrazek na scianie ma za duza rame. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 23 Lipiec 2009 Share Napisano 23 Lipiec 2009 Proporcje i materiały walą. Np. na siedzonkach jest za mocny reflect. Zgadzam się z innymi ze jest pusto. No i jako tapetkę wykorzystałeś słabą niestety teksturkę. Oświetlenie się miejscami naprawdę przejaśnia. Poszerzenie renderowanego obrazu będzie bardziej gustowne i przejrzyste. Ale cóź, nauka. Życzę postępów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekbini Napisano 24 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2009 mały upek, doradźcie co dodac jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahred6 Napisano 24 Lipiec 2009 Share Napisano 24 Lipiec 2009 No a mnie się wydaje, prawie jestem pewien :-) że Twoje schody z balustradą nie mają proporcji i skali. Balustrada jest za mała w stosunku do wysokości stopnia i głębokości stopnia. Tak na szybko to wymiary które tam powinieneś mieć to głębokość 28 wysokość ok 17.5 a wysokość pochwytu to nie mniej jak 110 cm od stopnia. Ogólnie fajnie, ale mogło by się coś więcej dziać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bielik93 Napisano 24 Lipiec 2009 Share Napisano 24 Lipiec 2009 Popraw panele oraz dywan zrob jakis puszysty ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 24 Lipiec 2009 Share Napisano 24 Lipiec 2009 jakieś lampy wolno stojące, żyrandol, roślinki, no i może dywan na schodach pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekbini Napisano 24 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2009 a jak najlepiej zrobić puszysty dywan? kiedys próbowałem ale coś nie wychodziło. Napewno sam bump nie wystarczy. Proszę o pomoc. Niedługo wprowadzę poprawki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bielik93 Napisano 24 Lipiec 2009 Share Napisano 24 Lipiec 2009 Hmm jest duzo sposobow na zrobienie dywanika. Mozna za pomoca hair, particles jeszcze cos sie znajdzie pewnie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 24 Lipiec 2009 Share Napisano 24 Lipiec 2009 zobacz tutaj: http://thetastudio.pl/streaker/tutorial6.html 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekbini Napisano 27 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2009 niestety nie wychodzi mi ten dywan, nie znam tych partycli. Ma ktoś może gotowy taki dywanik, albo lepszy opis jak zrobic taki dywan? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekbini Napisano 27 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2009 robie ten dywan displacment'em. może wyjdzie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekbini Napisano 28 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2009 taki oto upek ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 dywan troszku za duży i ta roślinka na stoliku nie pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areien Napisano 30 Lipiec 2009 Share Napisano 30 Lipiec 2009 ta roslinka bez kitu nie pasi, jakies mętne kolory ma a na doniczce strasznie sie tekstura rozciaga stylowe wazoniki ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi