Napisano 22 Lipiec 200915 l Hej, zapowiada sie dobrze, ja bym zostawil ujecie kamery ale ustawiłbym zeby render byl szerszy. Scena jest troche pusta (szczegolnie w okolicach kanapy) popracuje nad tym popracowac bo jaknarazie jest fajnie ...
Napisano 22 Lipiec 200915 l Światełko takie sobie... Obiekty do skalowania - sofa i itd są za małe w porównaniu ze schodami.
Napisano 22 Lipiec 200915 l Może to tylko przez kompozycję, ale wydaje się, że tak jak szysia powiedziała sofa, stół, i krzesło są za małe. Jeżeli chcesz mieć wysoki sufit to ok, ale wtedy dorób więcej schodków, bo wygląda to niedobrze, gdy dwa stopnie mają wysokość sofy ;-) Podoba mi się ujęcie.
Napisano 22 Lipiec 200915 l 3 stopnie to około 45 cm, więc sofa powinna być odrobinę niższa niż 3 stopnie schodów
Napisano 22 Lipiec 200915 l Autor niestety nie macie racji z tym skalowaniem, sofa ma być niższa niż 3 stopnie i taka jest. Jest też ona dalej niż te schody i bardziej schowana.
Napisano 22 Lipiec 200915 l W sumie to ja tak patrze na podloge i wydaje mi sie ze te panele to cyba jednak troche za duze. Obrazek na scianie ma za duza rame. ;]
Napisano 23 Lipiec 200915 l Proporcje i materiały walą. Np. na siedzonkach jest za mocny reflect. Zgadzam się z innymi ze jest pusto. No i jako tapetkę wykorzystałeś słabą niestety teksturkę. Oświetlenie się miejscami naprawdę przejaśnia. Poszerzenie renderowanego obrazu będzie bardziej gustowne i przejrzyste. Ale cóź, nauka. Życzę postępów.
Napisano 24 Lipiec 200915 l No a mnie się wydaje, prawie jestem pewien :-) że Twoje schody z balustradą nie mają proporcji i skali. Balustrada jest za mała w stosunku do wysokości stopnia i głębokości stopnia. Tak na szybko to wymiary które tam powinieneś mieć to głębokość 28 wysokość ok 17.5 a wysokość pochwytu to nie mniej jak 110 cm od stopnia. Ogólnie fajnie, ale mogło by się coś więcej dziać.
Napisano 24 Lipiec 200915 l jakieś lampy wolno stojące, żyrandol, roślinki, no i może dywan na schodach pozdro
Napisano 24 Lipiec 200915 l Autor a jak najlepiej zrobić puszysty dywan? kiedys próbowałem ale coś nie wychodziło. Napewno sam bump nie wystarczy. Proszę o pomoc. Niedługo wprowadzę poprawki.
Napisano 24 Lipiec 200915 l Hmm jest duzo sposobow na zrobienie dywanika. Mozna za pomoca hair, particles jeszcze cos sie znajdzie pewnie ;]
Napisano 27 Lipiec 200915 l Autor niestety nie wychodzi mi ten dywan, nie znam tych partycli. Ma ktoś może gotowy taki dywanik, albo lepszy opis jak zrobic taki dywan?
Napisano 30 Lipiec 200915 l ta roslinka bez kitu nie pasi, jakies mętne kolory ma a na doniczce strasznie sie tekstura rozciaga stylowe wazoniki ^^