Napisano 5 Sierpień 200915 l No, niestety to już koniec, ponieważ jestem poza domem i wrócę dopiero po konkursie ;/ Nie zdążyłem - wrzucam co mam Edytowane 20 Sierpień 200915 l przez Joel
Napisano 6 Sierpień 200915 l Zmienilbym mu stopy, bo faktycznie jest zbyt "ludzki" ;) Brakuje mu troche strasznosci i jakiegos "pazura".
Napisano 6 Sierpień 200915 l Autor hehe dzięki :) na szczęście jest to dopiero szkic i go troszk oszpece . Plnuję dodać m.in. zrogowaciałe elementy, troszkę jeszcze nad nim popracuję. Ale ogólnie chcę żeby wyglądał mniej - więcej w ten sposób. Jak coś to nie stosowałem żadnych referencji, a no i jak cuś nie teges z anatomią to śmiało możecie mieszaćmnie z błotem :D Up w drodze :) Edytowane 6 Sierpień 200915 l przez Joel
Napisano 6 Sierpień 200915 l Autor Nno - mały up. Trochę go rozbestwiłem. Skrzydła mi straasznie do niego nie pasują ;/ i nie wiem czy mu ust nie zabrać. Co o tym sądzicie ?
Napisano 6 Sierpień 200915 l Autor Rozumiem - trochę się z nimi tłukłem, poprawi się Tak z innej beczki nie mogę znaleźć opcji zmiany załącznika, może ktoś powie jak ? ^^
Napisano 6 Sierpień 200915 l Autor ostatnim razem oglądałem to z 6 lat temu chyba i już nawet wyglądu samych bohaterów nie pamiętam :) No cóż może po upie mniej będzie owego przypominałstwora :D
Napisano 6 Sierpień 200915 l Autor Ok jest mały update. Zacząłem się tłuc z kolorami wrzucam "postęp" żeby nie było że siedzę cicho i nic nie robię ^^ (ktoś mi powie gdzie się zmieniało załączniki ? :D ) ok już mam :), tylko nie wiem jak zrobić żeby wrzucić miniaturkę, a pokazywała się całość ;p
Napisano 8 Sierpień 200915 l Autor Nno jest updejt, aczkolwiek nóg nie zmieniłem, ba ! Nawet się nimi nie zajmowałem :D zmieniłem trochę pas i zastanawiam się czy zbytnio nie odwraca wzroku od twarzy. Trochę go podkolorowałem, ale chcę żeby był bardziej zagrzybiały :) jeszcze trochę fakturkę cza będzie zmienić, no ogólnie jeszcze sporo roboty. Bardzo proszę o wszelakie rady tudzież uwagi, bo jestem żółtodziób i to chyba moja pierwsza tego typu praca w photoshopie ^^ P.S. to jak wrzucić taki załącznik, aby mi się cała praca w nim mieściła ? ^^
Napisano 8 Sierpień 200915 l Głowa i pas wygladaja bardzo dobrze, reszta potrzebuje dopracowania (szczegolnie dol), ale juz jest OK :) W sumie nie widze zadnych wad, ale brakuje mu jakiegos takiego pazura ;)
Napisano 8 Sierpień 200915 l Autor hehe dzięki - podniosłeś mnie na duchu ^^ dół np. nogi będę poprawiał dlatego nie chciałem się nimi teraz zajmować:) jeszcze się fakturki jakiejś walnie A, co do pazura :D nie mam pojęcia jak dać mu choćby troszkę jeśli masz jakieś sugestie ... :] a, no i wrzucę trochę większą wersję
Napisano 8 Sierpień 200915 l Jesli bedziesz chcial edytowac glowe - otwarta paszcza, zebiska i tryskajaca slina to to, co nadaloby pazura. Tak samo, jak lekko naprezona pozycja (powiedzmy - pol-kucniecie, tak jakby przygotowywal sie do skoku) :)
Napisano 8 Sierpień 200915 l Autor dzięki wielkie za radę, jeśli chodzi o otwartą paszczękę pełną kłów to myślałem nad tym i możliwe że to jeszcze zastosuję, chociaż boję się zniszczyć jego "powagi" ^^ a jeśli chodzi o drapieżną pozę to przy obowiązkowym drugim rzucie zastosuję się do twej rady. generalnie to w prawej ręce będzie trzymał teraz jakąś moc, w końcu jest panem snów ;D up w drodze dzięki i pozdrawiam :)
Napisano 8 Sierpień 200915 l Nie wiem w sumie teraz, ktora wersja lepsza, ale jakbys troche te usta (i zeby) zwiekszyl - byloby lepiej ;) Poza tym - tak mi sie teraz skojarzylo - ten pas wyglada, jakby wymiotowal lancuchem :P
Napisano 8 Sierpień 200915 l Autor z tym pasem to O TO CHODZI xD czekaj wrzuce upa z tą całą kulą mocy i może facjate bardziej wyszczerze :)
Napisano 8 Sierpień 200915 l Autor Ok - małe poprawki (a miałem już iść spać xD) paszczę powiększyłem, aczkolwiek nie chce jej nienaturalnie poszerzyć, chyba, że już to zrobiłem ;D no i jest ta moc cała, proszę o krytykę bo nie wiem jak z oświetleniem, czy np, nie powinno dalej sięgać czy coś A no i teraz serio - Co z tymi załącznikami ? ;D Jak walnąć miniaturkę by sięcała praca wyświetliła po kliknięciu?? Edytowane 8 Sierpień 200915 l przez Joel
Napisano 8 Sierpień 200915 l Autor Tak się zastanawiam czy nie umieściłem zbyt wielu rozpraszających elementów bardzo proszę obeznanych użytkowników o stwierdzenie jak źle zarysowałem bryłę, czy jak bardzo złą utworzyłem kompozycję takie właśnie rady są mi na tym etapie potrzebne, bo nie wiem czy coś mam dobrze czy źle
Napisano 9 Sierpień 200915 l "Paszcza" teraz wyglada lepiej - IMO najlepsza wersja ze wszystkich, tylko powinienes troche zmniejszyc ta kule i zblizyc ja bardziej do reki :) Calosc coraz bardziej sie rozwija, czekam na kolejne upy.
Napisano 9 Sierpień 200915 l Autor Dzięki Raju bardzo miło słyszeć, że komuś się moja praca podoba, jeśli chodzi o kulę to jest to wersja "experymentalna", bo nie wiem czy go nie przebajerowałem :) ogólnie jest to ta jego moc władzy nad umysłami, możliwe, że w tej chwili właśnie śle komuś koszmar :) będą dziś update'y poprawię w końcu nogi i dam drugi rzut ale chcę wiedzie jak od strony warsztatu jak z bryłą i tym podobne, wiesz o co mi chodzi ;) czekam na wasze opinie pozdrawiam
Napisano 9 Sierpień 200915 l Autor dzięki :) nie wiem tylko czy to wina niebieskiego oświetlenia, czy samej postaci kolorując samego stwora miałem na uwadze lekką przezroczystość skóry przez którą może przechodzić światło i odbijając czerwonawy kolor wnętrza daje trochę ciepła tej zieleni może masz jakieś rady co do koloru skóry ? :)
Napisano 9 Sierpień 200915 l Generalnie sam walczę z kolorami;) Więc nawet gdybym chciał coś doradzić to nie wiem czy to by było najlepsze rozwiązanie:D Zajrzyj do mojego wątku, na swoim potworze mam w sumie 3 kolory- zielony (główny) trochę niebieskiego i deko czerwonego. Wygląda to znośnie (chyba) więc nie trzeba paciać dużo różnych kolorów gdzie się da. Mi wystarczyły te 3 dla jakiegoś efektu:)
Napisano 9 Sierpień 200915 l Autor heh oglądałem twojego Katooloo :), bardzo ładny nawiasem ale no właśnie wracając do tematu kolorów ja nie jestem tak doświadczony jak ty w tej sprawie, więc kombinuje na wszystkie strony :D jeszcze niedawno biłem się że sobą w budowaniu bryły światłem i cieniem, no i tak to wygląda, że stary wyga zrobi postać z 3 kolorów a żółtodziób będzie kombinował jak koń pod górę, ale się jeszcze postaram, popracuję troszkę nad paletą
Napisano 9 Sierpień 200915 l Autor dziś nabazgrałem na a4 drugą pozę wybaczcie złą jakość, niestety skaner jest jaki jest ale chodzi o samą postawę, możecie również wytykać błędy anatomiczne, w końcu zawsze się czegoś nauczę. No, po prostu powiedzcie co sądzicie :)
Napisano 19 Sierpień 200915 l !! UWAGA !! Przypominam, iż do końca tej edycji zostały tylko 4 dni, Proszę pamiętać o umieszczeniu stosownej informacji w załączniku o ukończeniu pracy, jak również dodaniu wybranego fragmentu do sondy. //Pozdr.