Urbanboogie Napisano 9 Sierpień 2009 Napisano 9 Sierpień 2009 (edytowane) Opis: Wielki, podły sukinsyn. Większa wersja: http://img199.imageshack.us/img199/8338/cthulu3.jpg Miniaturka: http://img35.imageshack.us/img35/9066/cthuluminiaturka2.jpg To i ja wejde ze swoim Katolikiem. Wyobrazam go sobie jako nieco karykaturalnego stwora, ktorego sila tkwi raczej w umysle niz odrobine nieporadnym cielsku. Na razie wstepny szkic z dzisiaj, bez zadnych bajerow i skrzydel, tylko do pokazania pozy i masy. Mam nadzieje ze uda mi sie go rozwinac w cos konkretniejszego. Zdaje sobie sprawe ze ta zgieta noga jest do przerobienia :D Edytowane 22 Sierpień 2009 przez Urbanboogie
Joel Napisano 9 Sierpień 2009 Napisano 9 Sierpień 2009 o kurde :D super pomysł, podoba mi się heh z resztą nie tylko ten :) pozdrawiam
Raju Napisano 10 Sierpień 2009 Napisano 10 Sierpień 2009 Wyglada troche, jakby latal po lace i zbieral kwiatki :P Ciekawy pomysl, czekam az sie rozwinie ;)
Urbanboogie Napisano 10 Sierpień 2009 Autor Napisano 10 Sierpień 2009 Troche dalej: ciagle mi cos z ta noga nie gra
Urbanboogie Napisano 11 Sierpień 2009 Autor Napisano 11 Sierpień 2009 Troche mi schudl, ale jeszcze i tak mam juz zaplonowanych kilka zmian, glowe w ogole sobie na razie zostawilem, zajme sie nia w nastepnej kolejnosci, potem jakies skrzydelka i ogon.
miriam Napisano 12 Sierpień 2009 Napisano 12 Sierpień 2009 Witam Ciekawe ujęcie ;), mocne, dobrze myślę by było zestawić go jeszcze dla porównania wielkości z człowiekiem . //pozdr.
Urbanboogie Napisano 14 Sierpień 2009 Autor Napisano 14 Sierpień 2009 Dzieki za komentarz miriam :) (i Joel i Raju tez :D, wczesniej zapomnialem!) Ludz na pewno sie pojawi jeszcze. Tym czasem zaczalem troche detalu. Ze skrzydelkami i ogonem czekam az splynie na mnie natchnienie ;)
Raju Napisano 14 Sierpień 2009 Napisano 14 Sierpień 2009 Wyglada drapiezniej - ciekawy kontrast - taki nieporadny grubasek w polaczeniu ze straszliwa paszcza :) Moze dodasz jakas laczke w tle? ;)
Urbanboogie Napisano 14 Sierpień 2009 Autor Napisano 14 Sierpień 2009 ta, myslalem o skrzydelkach motylka ;P
lukanus Napisano 15 Sierpień 2009 Napisano 15 Sierpień 2009 Fajny ten miś...bóg znaczy się. :) Podoba mi się w szczególności jego facjata i światełko na postaci. Poza jest dyskusyjna :). Po coś mu namalował "torbę" bez "parówki"? Przecież to ciężkie kalectwo. No chyba, że On nosi slipy...?
nicponim Napisano 15 Sierpień 2009 Napisano 15 Sierpień 2009 fajne swiatlo, nie glupi pomysl z tymi motylkami ewentualnie ptakami przy łapie. No i chciec niechciec musisz mu narysowac torby i maczuge, bo bog w slipach raczej nie podrozuje, a bóg bez 'sprzetu' to nie bóg;]
Urbanboogie Napisano 16 Sierpień 2009 Autor Napisano 16 Sierpień 2009 Z motylkiem to byl zart, ale Twoj pomysl jest calkiem niezly :D Z toreb i maczug zrezygnowalem, bo jak dodalem to wszystko zaslanialy :( Pomyslalem ze skoro to istota boska to nie musi ani sikac ani sie rozmnazac (bo i nie ma za bardzo z kim... :
Urbanboogie Napisano 18 Sierpień 2009 Autor Napisano 18 Sierpień 2009 Przymiarka do koloru. Chyba nic wiecej nie uda mi sie z niego wydusic ;O
miriam Napisano 18 Sierpień 2009 Napisano 18 Sierpień 2009 ee tam nic więcej postaraj się w mordkie a nie tak ino na łapu capu, pobaw się kolorami na wartwach, dodatkowo coś nie tak jest z jego lewą stopą jeszcze wydaje się za krótka w stosunku do tej w górze. //pozdr.
Urbanboogie Napisano 18 Sierpień 2009 Autor Napisano 18 Sierpień 2009 No juz sie bawilem na warstwach i trybami i zdjeciami i doszedlem do obecnego etapu ;) Nie podoba mi sie ze jest troche wyprany, ale z drugiej strony nie chce zeby wygladal jak rzekotka tylko Cthulhu ;P Problem lezy chyba czesciowo w wersji b&w, bo chyba jest nieco za ciemna, a zabawa suwakami nic nie daje ;) Albo po prostu ja nie umiem tego dobrze zrobic ;P Z noga chyba masz racje, to znowu jakis nieudany skrot perspektywiczny, postaram sie to jeszcze poprawic, ale jak tak dlugo siedze nad praca to mi sie troche rzygac chce ;P
atheg Napisano 18 Sierpień 2009 Napisano 18 Sierpień 2009 Bardzo mi się podoba, rozwijasz się szybko i imponująco :) Pozdrawiam serdecznie!
nicponim Napisano 18 Sierpień 2009 Napisano 18 Sierpień 2009 ulalala, swietne swiatlo, paszcza i skrzydla po prostu mistrzowskie ! mam nadzieje ze bedzie jakies tlo, bo zapowiada sie naprawde jeden z lepszych cthulululu
miriam Napisano 19 Sierpień 2009 Napisano 19 Sierpień 2009 !! UWAGA !! Przypominam, iż do końca tej edycji zostały tylko 4 dni, Proszę pamiętać o umieszczeniu stosownej informacji w załączniku o ukończeniu pracy, jak również dodaniu wybranego fragmentu do sondy. //Pozdr.
EthicallyChallenged Napisano 20 Sierpień 2009 Napisano 20 Sierpień 2009 Zadziwiłeś mnie. Na początku Twój projekt mnie odrzucił, pozą i kształtem, a teraz jest moim faworytem w całym konkursie. Dobra robota, gratulacje.
Urbanboogie Napisano 21 Sierpień 2009 Autor Napisano 21 Sierpień 2009 (edytowane) Dzieki Panowie! Milo slyszec takie rzeczy od miszczow :D Chyba tez juz w zasadzie skonczylem. Moze dam jeszcze ew. jakas teksturke pod calosc, tylko najpierw ją musze stworzyc ;P Ale skoro zostaly jeszcze dwa dni to konca na razie nie zglaszam, chetnie uslysze jeszcze ostatnie uwagi, bo tego co dzisiaj zrobilem to nie jestem do konca pewien. A tych pierwszech szkicow tez sie wstydze ;O Ale tak zwykle mam ze jak patrze na nowsza wersje to dopiero widze jaka poprzednia byla do dupy. Niestety do osiagniecia swobody w rysowaniu bardzo mi jeszcze daleko, miejmy nadzieje ze przyjdzie to z czasem, bo na razie to tak rzezbie bardziej ;) Edytowane 21 Sierpień 2009 przez Urbanboogie
atheg Napisano 21 Sierpień 2009 Napisano 21 Sierpień 2009 Kurczaki, naprawdę super wygląda ten Twój stwór, straszna szkoda tylko, że detal mniej mówi o detalu niż mniejsza wersja w pełnym ujęciu. Może jeszcze zdązysz sie pokusić o jakieś ciekawsze ujęcie w zbliżeniu?
Urbanboogie Napisano 22 Sierpień 2009 Autor Napisano 22 Sierpień 2009 Dzieki Atheg, bez watpienia masz racje, ale niestety nie zdazylem za duzo z tym zrobic - znalazlem tylko czas na ucharakteryzowanie tego ujecia, chociaz w finale nie wyglada i tak zbyt przekonujaco. Koniec w pierwszym poscie, mam nadzieje ze o niczym nie zapomnialem.
miriam Napisano 23 Sierpień 2009 Napisano 23 Sierpień 2009 Szkoda szkoda i jeszcze raz szkoda ;), praca mocna. //pozdr.
Reanimator Napisano 25 Sierpień 2009 Napisano 25 Sierpień 2009 Byloby super, gdyby nie ta komiczna poza rodem z teledysku Majkela Dżeksona.
Vaticinator Napisano 7 Wrzesień 2009 Napisano 7 Wrzesień 2009 Poza faktycznie dość zabawna zwłaszcza jak na Cthulhu, którego nigdy nie wyobrażałem sobie paradującego w ten sposób... Niemniej jednak podoba mi się ta wizja :) Bardzo ładne światła i dobrze stonowane kolory. Gratuluję.
comander_barnik Napisano 8 Wrzesień 2009 Napisano 8 Wrzesień 2009 Świetny concept Urban gratuluje frontu. Coś z kolorem trochę zbyt skromnie ale to juz moje fanaberie :D
Rekomendowane odpowiedzi