Posted August 12, 200915 yr Dalej już tego modelu nie pociągne, dziwne rzeczy się z nim dzieją, i co dodam obiekt mam za mało pamięci. Tak więc oto finalna wersja wozu. 3ds max 2009 + VRay 1.50 + PS:
August 12, 200915 yr Na pierwszy rzut oka nawet się podoba, ale po dłuższym wpatrzeniu widać błędy, które przydało by się poprawić :) (wycięcia na szyby, uszczelki, LUSTERKO WSTECZNE!!!!, tylne nadkole, przednie, wycieraczki (takie proste), felgi nie powinny wchodzić tak w głąb koła, twoje opony chyba nie mają bieżnika, przerwa z przodu drzwi bez "wypełnienia", i wiele innych). BTW. nie będzie więcej renderków ?
August 12, 200915 yr słabe... blomd już opisał czego brakuje... ja dodam jeszcze od siebie: - w szczelinach pomiędzy karoserią a drzwiami widać chyba wnętrze - opony zbyt "kanciaste" - wloty powietrza w przednim spojlerze to nieporozumienie, są zupełnie inne niż prawdziwym samochodzie - wiem bo modelowałem ten samochodzik (jak się uporam z moim hangarem i samolotami to dokończę tamto :) - tarcze hamulcowe zbyt cienkie, osadzone zbyt głęboko i nie wiedać na nich anizotropowości - logo L. na przedniej klapie zbyt płaskie - mam wrażenie że jest coś nie tak z przednią szybą - zbyt duży szum A na plus :) studio nawet ciekawe i shader lakieru udany Patrząc na ilość obieków w scenie - nie powienieneś mieć problemów ze stabilnością... no ale nie wiem jaki sprzęcior posiadasz :] pozdrawiam