Napisano 16 Wrzesień 200915 l hmm jak jak zakladalem to chyba bylo oki wczoraj normalnie mnie wywyalalo i serwer mi niknal znajomy tez chcial wejsc na serwer sqn 1985 i tez raz go widizal raz nie i to nie wina aspiryny tamten ma orginal ??
Napisano 17 Wrzesień 200915 l To co na dzis sie umawia ktos ? Tak rano pytam zeby do tej 20 jak najwiecej osob bylo :D
Napisano 18 Wrzesień 200915 l No Panowie, trzeba dziś się trochę poroo.. tzn pościgać :) Kto chętny ?
Napisano 18 Wrzesień 200915 l A może w niedalekiej przyszłości przerzucimy się na NFS: Shift? :) Demo jest na prawdę zachęcające. Ale to już nie ten arcade co GRID. EDIT: No i coś słyszałem, że ta gra ma kosztować 69zł na PC. Imo rozbój w biały dzień. Można dać napiwek miłej pani w Empiku. ;)
Napisano 18 Wrzesień 200915 l Mi model jazdy w Shiftcie w ogóle nie podchodzi, auta są jednocześnie zbyt podsterowne jak i zbyt nadsterowne (Honda S2000 to masakra do prowadzenia), wypadają z zakrętów nawet przy prędkości 60kmh, koła się zawsze blokują nawet przy minimalnym muśnięciu pedału hamulca... no nie idzie tego wyczuć. Mówię tu o graniu na kierownicy bez żadnych wspomagaczy. No ale każdy ma swój gust :] Pozdrawiam.
Napisano 18 Wrzesień 200915 l Mi model jazdy w Shiftcie w ogóle nie podchodzi, auta są jednocześnie zbyt podsterowne jak i zbyt nadsterowne (Honda S2000 to masakra do prowadzenia), wypadają z zakrętów nawet przy prędkości 60kmh, koła się zawsze blokują nawet przy minimalnym muśnięciu pedału hamulca... no nie idzie tego wyczuć. Mówię tu o graniu na kierownicy bez żadnych wspomagaczy. No ale każdy ma swój gust :] Pozdrawiam. Mam takie same odczucia, ale jakoś się do tego przyzwyczaiłem. Tym bardziej jeśli przesiadasz się z jakiejś szybkiej formuły gdzie najpierw hamujesz maksymalnie i z czasem zmniejszasz nacisk. Tę grę zrobili ludzie odpowiedzialni za GTR2, a to była na prawdę fajna gra z pogranicza bardzo dobrego arcade'u i przeciętnego symulatora. Shift też trzyma poziom imo. :) Ale to S2000, to fakt, miazga. ;)
Napisano 18 Wrzesień 200915 l Szczerze mówiąc to GTR2 też mnie wkurza zbytnią podsterownością, nawet w autach RWD, a teraz kiedy twórcy modelu jazdy z GTRa połączyli siły z tymi z EA to już w ogóle wyszła jakaś kosmiczna kupa z muchami, której nie da się zakwalifikować ani do sima ani do arcade... ale i tak gram bo ciekaw jestem nowych tras i autek jakie przyjdzie mi ujeżdżać :]
Napisano 19 Wrzesień 200915 l Ciągne demo shifta :) Jak będzie się dało pograć na magicznych wersjach ze zwykłymi to mogę przejść z grida na shifta (nawet chętnie) :D
Napisano 20 Wrzesień 200915 l Pograłem troszkę w tego shifta(demo) i jestem miło zaskoczony :) Jazda z kabiny kierowcy daje naprawdę dużo frajdy. Może troszkę przesadzili z podsterownością czy też nadsterownością, ale wydaje mi się, że to tylko jak damy wszystkie wspomogacze na off i poziom na pro ;) Bardzo podoba mi się rozwiązanie takie, że mamy możliwość dostosowywania ABS'ow, TC itd. nie tylko na zasadzie on/off ale np. low, medium, high. Co właśnie pozwala na przyjemną rozgrywkę na klawiaturze, jednocześnie tak dostosowaną, że nie jest za łatwo i trochę czuć tą symulacja a nie tylko arcade jak to na klawie często bywa. Niestety gdy wszystko jest na off jazda na klawiaturze jest niemożliwa i już tylko pozostaje kierownica lub pad :) PS: Bardzo przypadło mi do gustu sprzęgło i motywy z nim związane :] (grałem na kierownicy i klawiaturze, szkoda że nie można dostosować czułości kierownicy - przynajmniej w demie )
Napisano 20 Wrzesień 200915 l Czy tylko ja nie umiem jezdzic z kamera wewnatrz kokpitu?:D gierka przyjemna, ale trzeba sie przyzwyczaic do sterowania, bo to nie jest juz taki ot sobie arcade. A myslalem ze to Grid ma ciezkie trudne sterowanie:p
Napisano 20 Wrzesień 200915 l w pełnej wersji Shifta mamy już szeroką gamę ustawionych kierownic :) G25, DFP czy nawet G27!! JohnZi ja np. potrafię jeździć wyłącznie z kokpitu... tak po prostu mogę wyczuć samochód, czuję, że tył mi się ślizga, że koło wyjechało na trawę ;) mówta kiedy gramy w tego GRID'a to dokonam zakupu przez internet :)
Napisano 20 Wrzesień 200915 l Grid coś powoli odchodzi do lamusa i mało osób gra :) Trzeba wprowadzić innowacje czyyyli shift :) byle żeby dało się grać jak w grida czyli na 10 różnych wersjach razem ze sobą :D
Napisano 21 Listopad 200915 l Autor pograłbym, ale coś przypadkiem usunąłem i muszę znaleźć płytę żeby przeinstalować grida;/
Napisano 21 Listopad 200915 l A w sumie to i ja mogę być chętny dziś. O ile uzbiera się większa ekipa.
Napisano 21 Listopad 200915 l To co ? Chyba juz prawie nikt nie gra :/ A szkoda bo czasmai am jeszcze chec popykac :D
Napisano 22 Listopad 200915 l Muszę przyznać, że mi się to już trochę znudziło :/ Ale jeśli chodzi o rozgrywki sieciowe to już nie mogę się doczekać kiedy sobie postrzelam do forumowiczów w Battlefield: Bad Company 2, jeszcze "tylko" kilka miesięcy i już :D
Napisano 1 Grudzień 200915 l Ja czasem pyknę chociaż ostatnio bardzo rzadko... ale jakby się zebrała jakaś grupka to moooże ;)
Napisano 2 Grudzień 200915 l w lfs sporo gralem (ale czas byl max 1:35:90) wiec ciagle slabo, ale chetnie ogarne, dawno nie pykalem Ale macie konfigi na trase? bo mi po formacie diabli wzieli EDIT: haha, nie dosc ze znalazlem setupy moje, to jeszcze lfs na dysku
Napisano 2 Grudzień 200915 l LFS byłby fajny gdyby wreszcie wydali tego Scirocco. Wydałem na tą pierwszą licencję z myślą, że niedługo wypuszczą dodatek z VW, a oni mnie oszukali. ;)
Napisano 2 Grudzień 200915 l RA, chyba jesteś jedyną osobą, która tak czeka na przednionapędowca o mocy maszynki do golenia :) Jedyna jego zaleta jest taka (przynajmniej dla mnie), że to będzie pierwsze, autentyczne auto osobowe w LFS, jednak nie wyobrażam sobie, żeby wyścigi nim były bardziej ekscytujące od tych choćby z FXO GTR.
Napisano 2 Grudzień 200915 l Chodzi tylko o to, że będzie miał autentyczny znaczek i nazwę. Tylko to jest ekscytujące. Nie chodzi o prędkość. :) Wreszcie coś w tej grze oprócz Formuły BMW co nie nazywa się równie śmiesznie co Fuord Siesta, czy coś. ;) Po prostu nie przepadam za grami bez licencji na znaczki, hehe.
Napisano 2 Grudzień 200915 l No właśnie brak licencji na prawdziwe auta to wada i dla mnie. Ja troche śmigam na demo, z zakupem licencji poczekam do wypuszczenia nowej wersji, a teraz śmigam GTI, jak na razie udało mi się wykręcić 1,34,9. Troche też bawie się w drift, szkoda że zbrali RWD turbo z demo, ale tym słabszym też da rade.
Napisano 23 Grudzień 200915 l A moze na swieta ktos chetny na rundke ? Chociaz jedna :D Bo troszke mi sie nudzi xD Oczywiscie o gridzie pisze ;]
Napisano 21 Lipiec 201014 l NIe wiem czy bede w domu w sobote wieczorem ;) Ale wsteonie mozna sie tak umowic ;]