Napisano 6 Kwiecień 200420 l Po testach z HDRI z prostymi obiektami obiecałem że coś zrobię bardziej skomplikowanego - banalna scenka z kubkami (80-90% progress?). Za pomysł daję sobie oczywiście 1/5. Uwaga render bez AA, radiosity medium. Proszę o jakiekolwiek sugestie lub zastrzeżenia.
Napisano 6 Kwiecień 200420 l Ciekawa kolorystyka - taki styl Vintage. CIekawiej by bylo gdybys nie ucinal mlynka - pokazanie go w calosci z pewnoscia uatrakcyjniloby przekaz pracy (moze nie chcialo sie modelowac co?!). Nieostrosc ciutke za duza, a moze nie? Cos nie moge sie zdecydowac;) Bardzo brzydkie sa filizanki - takie proste \"kible\" z zacienkim uchem, bardzo mi sie nie podobaja i plaskie talezyki - to napewno do poprawy. Ale praca bardzo milo wyglada, ma swoj klimat i dlatego od razu zrobie zobie kawy!!! pozdr Marek
Napisano 6 Kwiecień 200420 l temat napewno utrzymales bo coffe jest :P a reszta dofem rozmyta wiec kawa jest w jakis sposob weksponowana ladne ziarenka :).Jesli mialbym to ja robic te scenke to widzialbym to tak jak to szybko narysowalem mam nadizeje ze wiesz o co mi chodzi
Napisano 6 Kwiecień 200420 l Młynek jest zrobiony w całości tylko gdy chciałem go całego uwidocznić (odsunąć kamerę) ginęła mi cała reszta (wszystko za małe), myślałem o przewróceniu na bok - tylko z szufladki powinna się wysypywać się już zmielona kawa!!! (może nikt nie zauważy że jest nie zmielona:)). Kubki rzeczywiście prostackie poprawię z uchami (a jak kubki to i podstawki też) DOF napewno się zmieni. Thanks. Ładny szkic (Marcin_ps).
Napisano 6 Kwiecień 200420 l :) sypka kawe chyba bedzie ci trudniej przedstawic sie okaze czy dasz rade.. zagladne tu od czasu do czasu
Napisano 6 Kwiecień 200420 l a i przydalaby sie tez lekka para znad filizanki + tak lubiany przezemnie efekt goracego powietrza :D
Napisano 6 Kwiecień 200420 l a z jakiej porcelany te filizanki? czy moze raczej zwykły fajans...? pracka spoko. powodzenia w kontynuacji.
Napisano 6 Kwiecień 200420 l Tło to zwykłe HDRI + dwa krzesła objekty. Dymek nad kawą będzi w wersji finalnej szkoda mi męczyć teraz procka (napewno będzie to Hypervoxel bo tylko w ten sposób mozna uzyskać realny dym, parę)). Zmielona kawa... albo object z dobrą teksturą , albo hypervoxel - witaj pamięcio virtualna i koszmarnie wydłużony czas renderingu (zastanowię się)
Napisano 7 Kwiecień 200420 l strzasznie te krawędzei są nie gałdkie . ALe moze byłeś zmuszony przez spzret tak rendernąć
Napisano 7 Kwiecień 200420 l empik i zombo master: autor przeciez napisal ze renderowal z wylaczonym AA . Wierzcie mi, ze w Lightwave jest to znaczna roznica w szybkosci renderingu!
Napisano 13 Kwiecień 200420 l Poprawiłem nędzne kubki i przy okazji łyżeczki (trzeba jescze je dopracować). Scena bez młynka i dymków, AA wreszcie włączony. Miałem ostatnio mało czasu więc tak długo to trwało od ostatniego postu.
Napisano 13 Kwiecień 200420 l Bardzo ladne materialy i modele w tej nowej wersji, super robota ale musisz popracowac nad kompozycja, w pierwszej wersji za duzo bylo elementow w lewym dolny rogu a prawy-gorny swiecil pustka. Jak bedziesz dostawial mlynek to pomysl o jakims ciekawym ujeciu. Pozdrawiam
Napisano 23 Kwiecień 200420 l Kończę powoli scenę (za bardzo się wgryzam w temat i niedługo będzie to przynosić skutek odwrotny od zamierzonego - czyli coraz gorzej) Render - Fprime, backgrund w trakcie robienia, podłoga do poprawki, chyba za mocne cienie. To jest stoliczek-antyk, a nie stół - ma być mały! Obj. referencyjny: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=23983959
Napisano 23 Kwiecień 200420 l CZy akcja toczy sie w Alicji z krainy czarow?:) popraw proporcje! pozdr
Napisano 23 Kwiecień 200420 l Poprzedni renderek jest o wiele lepszy, tylko brakuje młynaka (młynka). Niby nic skomplikowanego, a jednak cieszy oko bardziej niż niektóre wypieszczone modele samochodów :)
Napisano 23 Kwiecień 200420 l brakuje mi pary unoszącej się nad filażankami dodało by znacznei więcej realizmu do tej sceny jak naraze najlepsza jest scena II
Napisano 23 Kwiecień 200420 l w tej 3 scence nogi od stołu są troszq przyśmiesznawe (cienkie na koncu)
Napisano 23 Kwiecień 200420 l chociaz moglbys zrobic takie proporcje jak w Alicji w krainie czarow, ogromny mlynek, spod wieksze od filizanek, co ty na to
Napisano 25 Kwiecień 200420 l Ale gigantyczne spodki... Render imo powinien być bardziej dopracowany modeling i teksturki bardzo fajne czekam na final
Napisano 26 Kwiecień 200420 l Jescze tylko został dymek nad kawą i dołożę coś do backgrundu (nie za dużo bo będzię sieczka), stolik chyba powinien być większy i kamera bliżej (nie wiem jakie ustawienie kamery zastosować - help!). Ustawiłem źle DOF ale poprawię w finale.