Gość Savoy Napisano 6 Kwiecień 2004 Napisano 6 Kwiecień 2004 Po testach z HDRI z prostymi obiektami obiecałem że coś zrobię bardziej skomplikowanego - banalna scenka z kubkami (80-90% progress?). Za pomysł daję sobie oczywiście 1/5. Uwaga render bez AA, radiosity medium. Proszę o jakiekolwiek sugestie lub zastrzeżenia.
MareG Napisano 6 Kwiecień 2004 Napisano 6 Kwiecień 2004 Ciekawa kolorystyka - taki styl Vintage. CIekawiej by bylo gdybys nie ucinal mlynka - pokazanie go w calosci z pewnoscia uatrakcyjniloby przekaz pracy (moze nie chcialo sie modelowac co?!). Nieostrosc ciutke za duza, a moze nie? Cos nie moge sie zdecydowac;) Bardzo brzydkie sa filizanki - takie proste \"kible\" z zacienkim uchem, bardzo mi sie nie podobaja i plaskie talezyki - to napewno do poprawy. Ale praca bardzo milo wyglada, ma swoj klimat i dlatego od razu zrobie zobie kawy!!! pozdr Marek
Marcin_ps Napisano 6 Kwiecień 2004 Napisano 6 Kwiecień 2004 temat napewno utrzymales bo coffe jest :P a reszta dofem rozmyta wiec kawa jest w jakis sposob weksponowana ladne ziarenka :).Jesli mialbym to ja robic te scenke to widzialbym to tak jak to szybko narysowalem mam nadizeje ze wiesz o co mi chodzi
Gość Savoy Napisano 6 Kwiecień 2004 Napisano 6 Kwiecień 2004 Młynek jest zrobiony w całości tylko gdy chciałem go całego uwidocznić (odsunąć kamerę) ginęła mi cała reszta (wszystko za małe), myślałem o przewróceniu na bok - tylko z szufladki powinna się wysypywać się już zmielona kawa!!! (może nikt nie zauważy że jest nie zmielona:)). Kubki rzeczywiście prostackie poprawię z uchami (a jak kubki to i podstawki też) DOF napewno się zmieni. Thanks. Ładny szkic (Marcin_ps).
Marcin_ps Napisano 6 Kwiecień 2004 Napisano 6 Kwiecień 2004 :) sypka kawe chyba bedzie ci trudniej przedstawic sie okaze czy dasz rade.. zagladne tu od czasu do czasu
Marcin_ps Napisano 6 Kwiecień 2004 Napisano 6 Kwiecień 2004 a i przydalaby sie tez lekka para znad filizanki + tak lubiany przezemnie efekt goracego powietrza :D
BLADE Napisano 6 Kwiecień 2004 Napisano 6 Kwiecień 2004 a z jakiej porcelany te filizanki? czy moze raczej zwykły fajans...? pracka spoko. powodzenia w kontynuacji.
Fafex Napisano 6 Kwiecień 2004 Napisano 6 Kwiecień 2004 Szkoda, że te łyżeczki takie rozmyte, bo chyba są dosyć ładne.
Gość Savoy Napisano 6 Kwiecień 2004 Napisano 6 Kwiecień 2004 Tło to zwykłe HDRI + dwa krzesła objekty. Dymek nad kawą będzi w wersji finalnej szkoda mi męczyć teraz procka (napewno będzie to Hypervoxel bo tylko w ten sposób mozna uzyskać realny dym, parę)). Zmielona kawa... albo object z dobrą teksturą , albo hypervoxel - witaj pamięcio virtualna i koszmarnie wydłużony czas renderingu (zastanowię się)
zombo master Napisano 7 Kwiecień 2004 Napisano 7 Kwiecień 2004 strzasznie te krawędzei są nie gałdkie . ALe moze byłeś zmuszony przez spzret tak rendernąć
MareG Napisano 7 Kwiecień 2004 Napisano 7 Kwiecień 2004 empik i zombo master: autor przeciez napisal ze renderowal z wylaczonym AA . Wierzcie mi, ze w Lightwave jest to znaczna roznica w szybkosci renderingu!
Gość Savoy Napisano 13 Kwiecień 2004 Napisano 13 Kwiecień 2004 Poprawiłem nędzne kubki i przy okazji łyżeczki (trzeba jescze je dopracować). Scena bez młynka i dymków, AA wreszcie włączony. Miałem ostatnio mało czasu więc tak długo to trwało od ostatniego postu.
illy Napisano 13 Kwiecień 2004 Napisano 13 Kwiecień 2004 jak dla mnie super teraz, tylko mlynek wsiakl
Vorek Napisano 13 Kwiecień 2004 Napisano 13 Kwiecień 2004 Bardzo ladne materialy i modele w tej nowej wersji, super robota ale musisz popracowac nad kompozycja, w pierwszej wersji za duzo bylo elementow w lewym dolny rogu a prawy-gorny swiecil pustka. Jak bedziesz dostawial mlynek to pomysl o jakims ciekawym ujeciu. Pozdrawiam
empik Napisano 13 Kwiecień 2004 Napisano 13 Kwiecień 2004 noooooo teraz duzo lepiej az sie milo partrzy
Gość Savoy Napisano 23 Kwiecień 2004 Napisano 23 Kwiecień 2004 Kończę powoli scenę (za bardzo się wgryzam w temat i niedługo będzie to przynosić skutek odwrotny od zamierzonego - czyli coraz gorzej) Render - Fprime, backgrund w trakcie robienia, podłoga do poprawki, chyba za mocne cienie. To jest stoliczek-antyk, a nie stół - ma być mały! Obj. referencyjny: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=23983959
Pablo Napisano 23 Kwiecień 2004 Napisano 23 Kwiecień 2004 CZy akcja toczy sie w Alicji z krainy czarow?:) popraw proporcje! pozdr
ciuciu Napisano 23 Kwiecień 2004 Napisano 23 Kwiecień 2004 Poprzedni renderek jest o wiele lepszy, tylko brakuje młynaka (młynka). Niby nic skomplikowanego, a jednak cieszy oko bardziej niż niektóre wypieszczone modele samochodów :)
zombo master Napisano 23 Kwiecień 2004 Napisano 23 Kwiecień 2004 brakuje mi pary unoszącej się nad filażankami dodało by znacznei więcej realizmu do tej sceny jak naraze najlepsza jest scena II
xMark Napisano 23 Kwiecień 2004 Napisano 23 Kwiecień 2004 rzeczywiscie scena II debest jak narazie :D pozdro
chveti Napisano 23 Kwiecień 2004 Napisano 23 Kwiecień 2004 w tej 3 scence nogi od stołu są troszq przyśmiesznawe (cienkie na koncu)
illy Napisano 23 Kwiecień 2004 Napisano 23 Kwiecień 2004 chociaz moglbys zrobic takie proporcje jak w Alicji w krainie czarow, ogromny mlynek, spod wieksze od filizanek, co ty na to
Vetis Napisano 23 Kwiecień 2004 Napisano 23 Kwiecień 2004 stolik podobny do referencyjnego ale stanowczo za maly...
Ufooox Napisano 25 Kwiecień 2004 Napisano 25 Kwiecień 2004 Ale gigantyczne spodki... Render imo powinien być bardziej dopracowany modeling i teksturki bardzo fajne czekam na final
Gość Savoy Napisano 26 Kwiecień 2004 Napisano 26 Kwiecień 2004 Jescze tylko został dymek nad kawą i dołożę coś do backgrundu (nie za dużo bo będzię sieczka), stolik chyba powinien być większy i kamera bliżej (nie wiem jakie ustawienie kamery zastosować - help!). Ustawiłem źle DOF ale poprawię w finale.
Gość Savoy Napisano 4 Maj 2004 Napisano 4 Maj 2004 Kończę projekt i wrzucam na Gallery - Finished Works. Pozdrawiam wszystkich.
Rekomendowane odpowiedzi