Napisano 30 Sierpień 200915 l heloł po udanym tescie na reakcje widzow na "cudzesy" wrzucam swoje wypociny, jak narazie tyle, walcze po malu z tym o to modelem Hondy Civic 2007 5cio drzwiówki, zwanej w kregu niektorych ludzi "mydelniczka", mi bardzo wpadl w gust ten samochodzik, mam pytanie do szanownych grafikow samochodziarzy, czy znacie panstwo jakies weby poprawnych i zgadzajacych sie ze soba blue print'ow, procz www.the-blueprints.com ??????? peace
Napisano 30 Sierpień 200915 l Hehe na cudzesy nikt nie reaguje zbyt dobrze ;) Tak czy inaczej masz teraz szanse pokazać co potrafisz :) Robisz tą type-R ?? blueprints.com nie korzystałem z innej ... Pozwodzenia
Napisano 30 Sierpień 200915 l Autor nie to chyba nie jest type R, ta jest ta rodzinna, type R ma cos ala spojler z tylu,
Napisano 6 Wrzesień 200915 l Autor Heloł mały apdejt o ile mozna to tak nazwac, poniewaz rozpoczalem prace od nowa sam nie wiem dlaczego, zmienilem pare moich tradycyjnych metod modelowania i jakos lepiej idzie:D, podczas lecenia w kulki w robocie mnie oswiecilo na pare rzeczy, tak bywa:P krytyka jak najbardziej peace
Napisano 7 Wrzesień 200915 l Sprobuj robic technika o ktorej czesem sie mowi na tym forum ze jest jedyna słuszna czyli najpierw bryla low poly, a potem MS i ciecie blach i takie tam. Pzdr!
Napisano 7 Wrzesień 200915 l Autor tak wlasnie mialem na poczatku, i stwierdzilem ze metoda po czesci, czyli od ciecia do ciecia bedzie lepsza bo skupiam sie na danej wlasnie blasze samochodu....
Napisano 8 Wrzesień 200915 l Każdy sposób jest dobry jak osiąga się zamierzony efekt ... poki co to nie idze miętowo , pokaż może siatke tego kawałka , bo coś tam ostro nie gra ... i poważnie radze od ogółu do szczegółu ... :] Pozdro
Napisano 8 Wrzesień 200915 l tak wlasnie mialem na poczatku, i stwierdzilem ze metoda po czesci, czyli od ciecia do ciecia bedzie lepsza bo skupiam sie na danej wlasnie blasze samochodu.... I właśnie z tego powodu ten sposób jest nienajlepszy. :) Przypatrz się siatkom modeli Javor'a i JOKER'a w galerii. Chłopaki mają doświadczenie, warto się na tym wzorować.
Napisano 8 Wrzesień 200915 l Prędzej czy pózniej dojdziecie do wniosku ze modelowanie po ms jest o wiele lepsze. Ale fakt że trzeba dojść do pewnego poziomu żeby po ms nie musiec wracać do basemesha.
Napisano 13 Wrzesień 200915 l Autor panowie ja i tak robie zupelnie inna metoda nawet niz przez was proponowane..... update z propozycja lakieru, wiem wiem idzie jak krew z nosa, ale nie dosc ze praca normalna to w miedzyczasie sie komerchy dla klientow robi.....
Napisano 13 Wrzesień 200915 l Przy nadkolu jak masz to ucięcie to wewnątrz będzie lecieć plastik i tam nie masz tego przecięcia ,więc połącz tą dziurę ;)
Napisano 9 Listopad 200915 l Autor witam po czasie w koncu przyszła pora aby cos wyklupac w tej hondzie, nie duzo ale malo czasu jest, licze ze uda mi sie to skonczyc peace
Napisano 10 Listopad 200915 l Popraw babola, który jest trochę na prawo do góry od dziury na halogen (mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi). I chyba plastik z maski i nadkola powinien być jako jedna całość, a u Ciebie wygląda jak by to były dwie oddzielne rzeczy. Tu dobrze jest widać o co mi chodzi http://multimedia.autofirmowe.pl/img/galeriazdjec/1369/honda_civic_0.jpg Reszta jest raczej ok i ładnie Ci to idzie. Pozdro
Napisano 10 Listopad 200915 l Ładny poczatek, samochód fajny można go dodatkowo ciekawie przedstawić.powodzenia będę zerkał:).