adek Napisano 1 Wrzesień 2009 Napisano 1 Wrzesień 2009 Firma Maxon wydała długo oczekiwany upgrade dla programu CINEMA 4D R11.5. Zmian naprawdę sporo, szczegóły na stronie producenta. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=779
makak Napisano 1 Wrzesień 2009 Napisano 1 Wrzesień 2009 Pozytywnie i jak zwykle z "niemca" Maxon wyskoczył z nową wersją. Trzeba będzie na spokojnie przejrzeć nowe rozwiązania :)
adek Napisano 1 Wrzesień 2009 Autor Napisano 1 Wrzesień 2009 No właśnie. Dziwie się, że Maxon nie promuje się w bardziej dynamiczny sposób. Jednak z przyjemnością pisałem tego newsa bo o CINEMA4D nie pisałem hohoho....
jakus Napisano 2 Wrzesień 2009 Napisano 2 Wrzesień 2009 bardzo fajne zmiany, widać ze się starają ;) Nowa fizyka pozwoli rozwinąć skrzydła w kolejnych edycjach, nie tylko w MoGraph. Do tego sporo zmian w renderingu. Oby tak dalej
deel77 Napisano 2 Wrzesień 2009 Napisano 2 Wrzesień 2009 Podoba mi się ta Cinema. Szkoda tylko, że cena taka wysoka.
jaceks Napisano 2 Wrzesień 2009 Napisano 2 Wrzesień 2009 Cinema to chyba najkonkretniej i najszybciej rozwijające się oprogramowanie 3D. Ale to po części wynika też z tego, że ma wiele zaległości i rzeczy które non stop dodają w innych softach są standardem od dawna. Ale MoGraph robi wielkie wrażenie. Ciężko znaleźć coś bardziej intuicyjnego w innych gdzie indziej. A z ceną chyba trochę przesadzają. No ale to program robiony w UE, więc mnie nie dziwi.
Gość Cornelius Scipio Napisano 7 Wrzesień 2009 Napisano 7 Wrzesień 2009 deel77 i jaceks :) Chyba trochę przesadzacie... Cinema w chwili obecnej kosztuje ok.4k zł z vat. Jak na taki soft to uważam,że cena jest bardzo konkurencyjna.Inna sprawa jeżeli chcielibyście kupić pełny soft , z wszystkimi modułami.Wszystko zależy od przeznaczenia programu :) pzdr.
makak Napisano 7 Wrzesień 2009 Napisano 7 Wrzesień 2009 Trochę z tą ceną na rzeczy jest. Na CGTalku, w dyskusji nt. 11.5 ponad 70% postów tyczy się właśnie ceny. C4D jest fajna jeśli wystarcza wersja core, ale jeśli chodzi o wersję pełną to już się robi nieciekawie. Już chyba Max czy Maya ze swoją subskrypcją wychodzi później taniej nić C4D i jej update'y. pzdr.
Gość Cornelius Scipio Napisano 7 Wrzesień 2009 Napisano 7 Wrzesień 2009 makak_: Dlatego mówię ,że wszystko zależy od przeznaczenia.Jeżeli chodzi o mnie to wersja podstawowa służy mi do wizek już 5 rok :) pzdr.
Rekomendowane odpowiedzi