Napisano 1 Wrzesień 200915 l Firma Maxon wydała długo oczekiwany upgrade dla programu CINEMA 4D R11.5. Zmian naprawdę sporo, szczegóły na stronie producenta. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=779
Napisano 1 Wrzesień 200915 l Pozytywnie i jak zwykle z "niemca" Maxon wyskoczył z nową wersją. Trzeba będzie na spokojnie przejrzeć nowe rozwiązania :)
Napisano 1 Wrzesień 200915 l Autor No właśnie. Dziwie się, że Maxon nie promuje się w bardziej dynamiczny sposób. Jednak z przyjemnością pisałem tego newsa bo o CINEMA4D nie pisałem hohoho....
Napisano 2 Wrzesień 200915 l bardzo fajne zmiany, widać ze się starają ;) Nowa fizyka pozwoli rozwinąć skrzydła w kolejnych edycjach, nie tylko w MoGraph. Do tego sporo zmian w renderingu. Oby tak dalej
Napisano 2 Wrzesień 200915 l Cinema to chyba najkonkretniej i najszybciej rozwijające się oprogramowanie 3D. Ale to po części wynika też z tego, że ma wiele zaległości i rzeczy które non stop dodają w innych softach są standardem od dawna. Ale MoGraph robi wielkie wrażenie. Ciężko znaleźć coś bardziej intuicyjnego w innych gdzie indziej. A z ceną chyba trochę przesadzają. No ale to program robiony w UE, więc mnie nie dziwi.
Napisano 7 Wrzesień 200915 l deel77 i jaceks :) Chyba trochę przesadzacie... Cinema w chwili obecnej kosztuje ok.4k zł z vat. Jak na taki soft to uważam,że cena jest bardzo konkurencyjna.Inna sprawa jeżeli chcielibyście kupić pełny soft , z wszystkimi modułami.Wszystko zależy od przeznaczenia programu :) pzdr.
Napisano 7 Wrzesień 200915 l Trochę z tą ceną na rzeczy jest. Na CGTalku, w dyskusji nt. 11.5 ponad 70% postów tyczy się właśnie ceny. C4D jest fajna jeśli wystarcza wersja core, ale jeśli chodzi o wersję pełną to już się robi nieciekawie. Już chyba Max czy Maya ze swoją subskrypcją wychodzi później taniej nić C4D i jej update'y. pzdr.
Napisano 7 Wrzesień 200915 l makak_: Dlatego mówię ,że wszystko zależy od przeznaczenia.Jeżeli chodzi o mnie to wersja podstawowa służy mi do wizek już 5 rok :) pzdr.