Posted September 1, 200915 yr Firma Maxon wydała długo oczekiwany upgrade dla programu CINEMA 4D R11.5. Zmian naprawdę sporo, szczegóły na stronie producenta. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=779
September 1, 200915 yr Pozytywnie i jak zwykle z "niemca" Maxon wyskoczył z nową wersją. Trzeba będzie na spokojnie przejrzeć nowe rozwiązania :)
September 1, 200915 yr Author No właśnie. Dziwie się, że Maxon nie promuje się w bardziej dynamiczny sposób. Jednak z przyjemnością pisałem tego newsa bo o CINEMA4D nie pisałem hohoho....
September 2, 200915 yr bardzo fajne zmiany, widać ze się starają ;) Nowa fizyka pozwoli rozwinąć skrzydła w kolejnych edycjach, nie tylko w MoGraph. Do tego sporo zmian w renderingu. Oby tak dalej
September 2, 200915 yr Cinema to chyba najkonkretniej i najszybciej rozwijające się oprogramowanie 3D. Ale to po części wynika też z tego, że ma wiele zaległości i rzeczy które non stop dodają w innych softach są standardem od dawna. Ale MoGraph robi wielkie wrażenie. Ciężko znaleźć coś bardziej intuicyjnego w innych gdzie indziej. A z ceną chyba trochę przesadzają. No ale to program robiony w UE, więc mnie nie dziwi.
September 7, 200915 yr deel77 i jaceks :) Chyba trochę przesadzacie... Cinema w chwili obecnej kosztuje ok.4k zł z vat. Jak na taki soft to uważam,że cena jest bardzo konkurencyjna.Inna sprawa jeżeli chcielibyście kupić pełny soft , z wszystkimi modułami.Wszystko zależy od przeznaczenia programu :) pzdr.
September 7, 200915 yr Trochę z tą ceną na rzeczy jest. Na CGTalku, w dyskusji nt. 11.5 ponad 70% postów tyczy się właśnie ceny. C4D jest fajna jeśli wystarcza wersja core, ale jeśli chodzi o wersję pełną to już się robi nieciekawie. Już chyba Max czy Maya ze swoją subskrypcją wychodzi później taniej nić C4D i jej update'y. pzdr.
September 7, 200915 yr makak_: Dlatego mówię ,że wszystko zależy od przeznaczenia.Jeżeli chodzi o mnie to wersja podstawowa służy mi do wizek już 5 rok :) pzdr.