Jump to content

Featured Replies

• Replies 8
  • Views 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Pozytywnie i jak zwykle z "niemca" Maxon wyskoczył z nową wersją. Trzeba będzie na spokojnie przejrzeć nowe rozwiązania :)

bardzo fajne zmiany, widać ze się starają ;) Nowa fizyka pozwoli rozwinąć skrzydła w kolejnych edycjach, nie tylko w MoGraph. Do tego sporo zmian w renderingu. Oby tak dalej

Podoba mi się ta Cinema. Szkoda tylko, że cena taka wysoka.

Cinema to chyba najkonkretniej i najszybciej rozwijające się oprogramowanie 3D. Ale to po części wynika też z tego, że ma wiele zaległości i rzeczy które non stop dodają w innych softach są standardem od dawna. Ale MoGraph robi wielkie wrażenie. Ciężko znaleźć coś bardziej intuicyjnego w innych gdzie indziej. A z ceną chyba trochę przesadzają. No ale to program robiony w UE, więc mnie nie dziwi.

deel77 i jaceks :)

Chyba trochę przesadzacie...

Cinema w chwili obecnej kosztuje ok.4k zł z vat.

Jak na taki soft to uważam,że cena jest bardzo konkurencyjna.Inna sprawa jeżeli chcielibyście kupić pełny soft , z wszystkimi modułami.Wszystko zależy od przeznaczenia programu :)

pzdr.

Trochę z tą ceną na rzeczy jest. Na CGTalku, w dyskusji nt. 11.5 ponad 70% postów tyczy się właśnie ceny. C4D jest fajna jeśli wystarcza wersja core, ale jeśli chodzi o wersję pełną to już się robi nieciekawie. Już chyba Max czy Maya ze swoją subskrypcją wychodzi później taniej nić C4D i jej update'y.

pzdr.

makak_: Dlatego mówię ,że wszystko zależy od przeznaczenia.Jeżeli chodzi o mnie to wersja podstawowa służy mi do wizek już 5 rok :)

pzdr.