mirekbini Napisano 2 Wrzesień 2009 Napisano 2 Wrzesień 2009 Robiłem sobie dzisiaj taki mały pokoik, projekcik podobny do któregoś kolegi z forum. Proszę o komenty.
Vega Napisano 2 Wrzesień 2009 Napisano 2 Wrzesień 2009 Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to widok za oknem. Wygląda jak plakat. :D Uchwyt do otwierania drzwi jest chyba zbyt mały. :) Tak to wygląda dobrze... IMHO
d00b Napisano 2 Wrzesień 2009 Napisano 2 Wrzesień 2009 zapomniałeś zaświeciś te halogeny u góry, poza tym przyzwoicie choć zamiast widoku za oknem wygląda to jak słabej jakości plakat naklejony na szybe i jeszcze klamka wydaje sie malutka
barel Napisano 2 Wrzesień 2009 Napisano 2 Wrzesień 2009 mirekbini dobrze się zapowiada, ale spróbuj jeszcze powalczyć z materiałem sofy, podobnie obraz po prawej, jeśli ma być na płótnie to jakaś fakturka blejtramu by się przydała, no i subtelny gloss, bo czy to farba, czy jakiś tam zadrukowany papier to będzie lekko odbijał światełko. A żeby doczepić się już po całości, to okno ma klamkę, ale nie da się otworzyć, bo skrzydło darłoby po ścianach i suficie :) Ach, no i szyba w tym oknie trochę by wniosła. Okej, nie truję już :D
mirekbini Napisano 3 Wrzesień 2009 Autor Napisano 3 Wrzesień 2009 taki upek w dzień i noc - proszę o komentarze
noted Napisano 3 Wrzesień 2009 Napisano 3 Wrzesień 2009 widok za oknem dalej nie do przyjęcia co do nocy to trochę tam jednak chyba za jasno jak na noc :P
mirekbini Napisano 3 Wrzesień 2009 Autor Napisano 3 Wrzesień 2009 a jak w pokoju zaświecisz to masz ciemno ??
noted Napisano 3 Wrzesień 2009 Napisano 3 Wrzesień 2009 wydaje mnie się że nie aż tak jasno no ale cóż moge się mylić :)
Sunedge Napisano 3 Wrzesień 2009 Napisano 3 Wrzesień 2009 alo ustaw tlo/fotke ktora masz za oknem prostopadle do kamery, powinno byc lepiej pzdr
mirekbini Napisano 3 Wrzesień 2009 Autor Napisano 3 Wrzesień 2009 ok ustawie prostopadle tą fotke, może będzie lepiej
adam_m Napisano 3 Wrzesień 2009 Napisano 3 Wrzesień 2009 Hehe, jak nastaje dzień zmienia Ci się widok za oknem. Fajnie ;) Wydaje mi się, że jest problem z proporcjami (okno). I na meblach widać tiling. Zmieniłbym jeszcze kadr i może być całkiem dobrze.
mirekbini Napisano 3 Wrzesień 2009 Autor Napisano 3 Wrzesień 2009 co do proporcji to się tylko wydaje :)
halset Napisano 3 Wrzesień 2009 Napisano 3 Wrzesień 2009 Jak dajesz tło za oknem to nie ustawiaj go w perspektywie :D
mirekbini Napisano 4 Wrzesień 2009 Autor Napisano 4 Wrzesień 2009 aha a jak można zaświecić te halogeniki, dałem tam kulke świecącą vraylight, ale to nie to :/
Camel Napisano 4 Wrzesień 2009 Napisano 4 Wrzesień 2009 moim zdaniem displacement od fotela wygląda brzydko. tekstura się wyrażnie powtarza i widać cień przesady. proponuję łagodniejszą, seamless'ową teksturę oraz nieco wygładzenie modelu obicia od fotela. Chcę by tu ładniej było :) ps. co do halogenów nie tylko photoshop. dla bardziej naturalnego wymiaru wewnętrzny kloszek od halogenu powinien odbijać bardzo rozmyte światło. Sprawdź może pomoże. Pozdrawiam
Samot-nick Napisano 4 Wrzesień 2009 Napisano 4 Wrzesień 2009 tak sobie popatrzyłem i naszła mnie taka myśl a mianowicie: to okno to chyba wysokość ma za dużą, w tej chwili wygląda jak wyjście na balkon niestety budowlańcy zapomnieli dać barierki, wiadomo fachowcy w Irlandii siedzą ;) ale generalnie pozytywnie, Dyna ma racje z tym fotelem
mirekbini Napisano 5 Wrzesień 2009 Autor Napisano 5 Wrzesień 2009 tak jest bo to są drzwi nie okno :) , muszę balkonik dorobic. Co do fotela ,to nie mam jakiejś takiej fajnej texturki, zawsze widac powtórzenia :/ , ma ktoś może texturkę która bys sie fajnie nadała? jesli tak to bardzo proszę :)
Sunedge Napisano 5 Wrzesień 2009 Napisano 5 Wrzesień 2009 hmm, duze okno do samej podlogi vs balkonik na 70 pietrze... ja wybieram okno ;)
Rekomendowane odpowiedzi