Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Robiłem sobie dzisiaj taki mały pokoik, projekcik podobny do któregoś kolegi z forum. Proszę o komenty.

• Odpowiedzi 19
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to widok za oknem. Wygląda jak plakat. :D

Uchwyt do otwierania drzwi jest chyba zbyt mały. :)

Tak to wygląda dobrze...

IMHO

Napisano

zapomniałeś zaświeciś te halogeny u góry, poza tym przyzwoicie choć zamiast widoku za oknem wygląda to jak słabej jakości plakat naklejony na szybe i jeszcze klamka wydaje sie malutka

Napisano

mirekbini dobrze się zapowiada, ale spróbuj jeszcze powalczyć z materiałem sofy, podobnie obraz po prawej, jeśli ma być na płótnie to jakaś fakturka blejtramu by się przydała, no i subtelny gloss, bo czy to farba, czy jakiś tam zadrukowany papier to będzie lekko odbijał światełko. A żeby doczepić się już po całości, to okno ma klamkę, ale nie da się otworzyć, bo skrzydło darłoby po ścianach i suficie :) Ach, no i szyba w tym oknie trochę by wniosła. Okej, nie truję już :D

Napisano

widok za oknem dalej nie do przyjęcia

co do nocy to trochę tam jednak chyba za jasno jak na noc :P

Napisano

wydaje mnie się że nie aż tak jasno no ale cóż moge się mylić :)

Napisano

alo

ustaw tlo/fotke ktora masz za oknem prostopadle do kamery, powinno byc lepiej

pzdr

Napisano

Hehe, jak nastaje dzień zmienia Ci się widok za oknem. Fajnie ;) Wydaje mi się, że jest problem z proporcjami (okno). I na meblach widać tiling. Zmieniłbym jeszcze kadr i może być całkiem dobrze.

Napisano
  • Autor

aha a jak można zaświecić te halogeniki, dałem tam kulke świecącą vraylight, ale to nie to :/

Napisano

moim zdaniem displacement od fotela wygląda brzydko. tekstura się wyrażnie powtarza i widać cień przesady. proponuję łagodniejszą, seamless'ową teksturę oraz nieco wygładzenie modelu obicia od fotela.

Chcę by tu ładniej było :)

ps. co do halogenów nie tylko photoshop. dla bardziej naturalnego wymiaru wewnętrzny kloszek od halogenu powinien odbijać bardzo rozmyte światło. Sprawdź może pomoże.

Pozdrawiam

Napisano

tak sobie popatrzyłem i naszła mnie taka myśl a mianowicie:

to okno to chyba wysokość ma za dużą, w tej chwili wygląda jak wyjście na balkon niestety budowlańcy zapomnieli dać barierki, wiadomo fachowcy w Irlandii siedzą ;)

ale generalnie pozytywnie, Dyna ma racje z tym fotelem

Napisano
  • Autor

tak jest bo to są drzwi nie okno :) , muszę balkonik dorobic.

Co do fotela ,to nie mam jakiejś takiej fajnej texturki, zawsze widac powtórzenia :/ , ma ktoś może texturkę która bys sie fajnie nadała? jesli tak to bardzo proszę :)

Napisano

hmm, duze okno do samej podlogi vs balkonik na 70 pietrze...

ja wybieram okno ;)