Toxotes Napisano 8 Wrzesień 2009 Napisano 8 Wrzesień 2009 (edytowane) Wersja finalna, jestem zadowolony, że udało mi się ją doprowadzic do takiego stadium ( przy dużej pomocy z waszej strony, za co bardzo dziękuję): link do pełnej wersji: http://i37.tinypic.com/33a6yax.jpg miniaturka: http://i35.tinypic.com/2nhe3k1.jpg ----------------------------------------------------------------------------------------- Dołączam do CHC. Tak trochę sztampowo ale przynajmniej jest :) Pobawiłem się wczoraj i doszedłem do takiego momentu. postac leząca z refki ( i wyszła narazie gożej niż wapirek :) ) i parę pędzli. Wiele jeszcze do zrobienia, więc na razie zapytuję czy w ogóle kompozycja jest sensowna? Chciałbym wydłużyć kadr żeby pokazać całą leżącą postać, i jakoś u dołu je oddzielić od siebie. stepy: Edytowane 23 Wrzesień 2009 przez Toxotes
Toxotes Napisano 9 Wrzesień 2009 Autor Napisano 9 Wrzesień 2009 (edytowane) update i pytanko, czy lepsze ułożenie takie czy jak wcześniej? I czy światło świec nie za bardzo odciąga wzrok? Edytowane 9 Wrzesień 2009 przez Toxotes
dezzed Napisano 9 Wrzesień 2009 Napisano 9 Wrzesień 2009 To ułożenie jest ok, świece nie przeszkadzają, za to rażąco posypała się anatomia wampirzycy. Szyja wyrasta bezpośrednio z piersi, prawe ramię wampirzycy jest za wysoko, brak skrótów a przy takiej pozie powinny wystąpić, generalnie wygląda jak połamana. Zrobiłeś fajną twarz ale reszta leży. Żeby zilustrować o co mi chodzi http://img40.imageshack.us/img40/3436/2gvu1c0kop.jpg Mam nadzieje ze się nie obrazisz za mazanie po twojej pracy. Nie wiem też, czy dobrze zrobiłeś rezygnując z drapieżnych kolorów, te w pierwszym poście były strasznie oczoje... ale nadawały niezły klimat, jak by popracować nad nimi, trochę zgasić przełamać i było by fajnie. W obecnej wersji strasznie zbrudziłeś kolor czernią.
Joel Napisano 9 Wrzesień 2009 Napisano 9 Wrzesień 2009 Jest w miarę, tylko albo wampirzyca jest za duża, albo "mięso" jest za małe :) jeśli chodzi o czerń to jak kolega wyżej i powiem, że lepiej unikać czysstej czerni jak ognia, za to radzę użyć jakiegoś granatu, lub odpowiedniej mieszanki z brązem, sądzę, że wyszło by lepiej. jeśli gdzieś się pomyliłem, to się nie obrażę jak starszy doświadczeniem kolega mnie poprawi - chciałem pomóc ^^ pozdrawiam
Toxotes Napisano 13 Wrzesień 2009 Autor Napisano 13 Wrzesień 2009 Dezzed, Joel wielkie dzięki za komentarze i wskazówki co jest nie teges :) Próbowałem jakoś się do waszych porad ustosunkowac, zmieniłem pozę wampirzycy i ją trochę zmniejszyłem co by do ofiary pasowała. I odchudziłem żeby bardziej głodna była :) Wydaje mi się że jest teraz bardziej drapieżna, choc coś mi mówi że jakoś mniej dominuje na obrazku niż wcześniej (ale może mi się wydaje). A co do kolorów, to rysuję sobie na laptopie więc tak dobieram trochę na chybił-trafił i jak coś daje po oczach to niechcący :) Walczę dalej :)
Dobrotek Napisano 13 Wrzesień 2009 Napisano 13 Wrzesień 2009 Jakby dało radę, to zrób głowę wampirzycy z półprofilu (tak jakby patrzyła to na odbiorę, to na ofiarę) zaś głowę ofiary daj na profil z boku, tak jakby wylękniona patrzyła na tą wampirzycę. Tak to obie postacie patrzą na widza i coś IMO mało to przekonuje. Może to coś pomoże, może nie - nie znam się na takich rzeczach :p Mimo to pomysł fajny i w dobrym kierunku zmierzasz. Powodzenia :)
Joel Napisano 13 Wrzesień 2009 Napisano 13 Wrzesień 2009 (edytowane) No fajnie, teraz jest lepiej, nie wiem chyba nie pasuje mi paleta tylko, taka jaskrawa :D, ale rozumiem, że na laptopie to może ci tam inaczej wyglądać. Powiem ci na razie tylko, że wygląda to lepiej niż moja praca ;p EDIT: A, no i taka rada, żebyś sobie podczas mazania czasem pracę odwrócił horyzontalnie - wyłapiesz wiele błędów pozdrawiam Edytowane 13 Wrzesień 2009 przez Joel
dezzed Napisano 13 Wrzesień 2009 Napisano 13 Wrzesień 2009 Za Joel. Zgaś trochę kolorystykę, znajdź kompromis między pracą z pierwszego i drugiego postu. Teraz mam wrażenie, że są kolory jeszcze bardziej nasycone niż na początku.
Toxotes Napisano 14 Wrzesień 2009 Autor Napisano 14 Wrzesień 2009 Dzięki chłopaki za komentarze, cieszę się, że coraz bardziej się podoba. No a kolorkami jeszcze się pobawię. Dobrotek-ponieważ obrazek powstaje na jednej warstwie (traktuję tą pracę jako cwiczenie, żeby się oduczyc stosowania miliona warstw) więc nie gwarantuję, że mi się uda zrobic taką wersję, ale spróbuję :) Dzięki
lili Napisano 20 Wrzesień 2009 Napisano 20 Wrzesień 2009 ogladaj tutoriale i uzywaj refek, bez tego to jak na swinie kombinerki polozyc. przede wszystkim kompozycja nie jest az tak sensowna, jest plasko jak na dziecinnych rysunkach, powinien byc jakis pierwszy drugi trzeci plan, z naciskiem na to co sie dzieje w srodku. przypatrz sie komiksom, filmom etc jak to wyglada i co nadaje scenie dynamizm. swiece przeszkadzaja. jak na element przykuwajacy uwage, sa za blisko brzegu. elementy albo oddalasz od siebie i od krawedzi, albo mocno ucinasz i nakladasz na siebie. laska i wampir spoko razem wygladaja, swiece do kasacji. kolorki najlepiej roznicowac w zaleznosci od tego, na co chcesz zwrocic uwage widza, wybierz jakis centralny punkt, im dalej od niego, tym mniejsze nasycenie, mniej detali etc. po prostu mniej. anatomia-moim zdaniem wcale nie musi byc idealna, wazne, zeby unikac rzucajacych sie w oczy bledow. a propos oczu, znajduja sie mniej wiecej w polowie glowy... sa ksiazki do anatomii, refki, mozna samemu robic zdjecia ludziom w takiej pozie, ewentualnie ustawic sie przed lustrem... trzeba kombinowac :P
miriam Napisano 21 Wrzesień 2009 Napisano 21 Wrzesień 2009 UWAGA !! UWAGA !! UWAGA Przypominam za 2 dni Koniec Proszę o umieszczanie stosownych informacji w Waszych Wątkach, jak również umieszczenie miniaturek do Sondy. Stosowne Informacje znajdziecie w REGULAMINIE . //Pozdr.
Toxotes Napisano 22 Wrzesień 2009 Autor Napisano 22 Wrzesień 2009 Dzięki lili za komentarz. Miałem malutko czasu ale próbowałem (jakoś) zastosowac Twoje rady. Poszło mi jak widac :) Wiem, że obrazek jest ciemny i kolory są "przepalone" ( czy jak to się nazywa :) ), że wampirzyca ma 2 halogeny zamiast piersi, ale... czy się podoba czy nie, raczej na 99% nie będę przy nim już nic robił. Aha, lili, wydaje mi się że akurat oczy to były na swoim miejscu :)
Urbanboogie Napisano 22 Wrzesień 2009 Napisano 22 Wrzesień 2009 Moim zdaniem zmiany zdecydowanie na korzysc, to przepalenie nawet mi sie podoba i kolory o wiele fajniejsze :) Cycki na pewno dodaja pracy uroku
lili Napisano 22 Wrzesień 2009 Napisano 22 Wrzesień 2009 nooo, lepsiej o wiele! cycki naprawde bardzo fajnie wyszly XD
Rekomendowane odpowiedzi