Napisano 10 Wrzesień 200915 l Ben Bolton w serisie CGTuts+ zamieścił serię tutoriali dla programu 3ds max zatytułowaną: Next-Gen Weapon Creation – High and Low-Poly modeling, Unwrapping and Texturing. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=792
Napisano 10 Wrzesień 200915 l Dzięki wielkie za info ;) Bardzo fajna seria tutków, napewno się przyda ;D
Napisano 11 Wrzesień 200915 l W 3d jestem początkujący a z tego tutoriala chyba więcej sie nauczyłem o istocie modelowania niż ze wszystkich innych ^^
Napisano 13 Wrzesień 200915 l Pytanie mam jak zrobić takie nie wiem jak to nazwać wypukłości/wycięcia attachem jak ten typ robi na tutku. Mi tylko przyłącza obiekt do obiektu, jest w stanie ktoś mi to wytłumaczyć prosto?
Napisano 14 Wrzesień 200915 l Spojrzałem na tutek i to samo pytanie mi się nasunęło co łObózowi, jak on ten attach wyczarował? Trochę to wygląda jak boolean odejmowanie, ale to był attach.
Napisano 14 Wrzesień 200915 l Dokładnie to samo pytanie. Jak u diabła on zrobił te wgłębienia. Na siatce wyraźnie widać, że są to sub-obiekty, ale nie mam pojęcia jak to się tak ładnie zgrało ze meshsmoothem.