zeet Napisano 10 Wrzesień 2009 Share Napisano 10 Wrzesień 2009 (edytowane) Temat: Dowolna postać ze światów Blizzarda , cała postać lub popiersie . Czas: 6 h !!! Deadline: 25.09.09 godz. 20.00 Zasady: -model moze być wyrzeźbiony zarówno z dowolnej bryły prymitywnej( sphere, cube etc.) jak i z przygotowanej bazy- jeśli korzystamy z drugiej opcji czas przeznaczony na modeling musi zostać odjety od całkowitej puli. Pamiętaj ze jest to sculpting i twój model ma być wyrzeźbiony a nie wymodelowany. - Można korzystać z dowolnej liczby obiektów na oczy, uzębienie i akcesoria. Nalezy jednak pamiętać ze czas jaki chcemy przeznaczyć na ich rzeźbienie również zalicza się do puli. Modele z których checesz wyrzeźbić dodatkirównież muszą być bardzo proste - staraj się ograniczać do extredutowanych boxów/spher! - Na finalnym obrazku powinny znajdować się dwa-trzy ujęcia modelu oraz poziomy podziału siatki. Przykład:http://img230.imageshack.us/img230/3559/szymek.jpg - Obrazek nie powinien być szerszy niż 900px - Model powinien być przedstawiony w prosty sposób - Zbrush'owe matcapy, Mudbuxowy viewport etc. Zaawansowany rendering/postprodukcja nie jest dozwolona. . -Nie można korzystać z wczesniej przygotowanych modeli. -Nagrodą jest wymyślenie tematu na przyszły tydzień i nieśmiertelna sława:) linki Artworki z diablo 3:http://www.blizzard.com/diablo3/medi...rk.xml?rhtml=y Blizzard art contest:http://www.blizzard.com/us/inblizz/c...006/index.html Blizzard fan art program:http://www.blizzard.com/us/inblizz/f...creenShot.html Starcraft 2 artwork:http://www.starcraft2.com/artwork.xml WOWLTBC artwork:http://www.worldofwarcraft.com/burni...e/artwork.html wow:wotkl:http://www.worldofwarcraft.com/wrath/artwork.xml Warcraft 3:http://www.blizzard.com/us/war3/conceptart/ Edytowane 16 Wrzesień 2009 przez zeet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 10 Wrzesień 2009 Share Napisano 10 Wrzesień 2009 hell yeah! Mam nadzieje, ze bedzie duzo sculptow! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 10 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2009 Liczę w tym temacie na coś więcej niż same makóweczki -główki dlatego jest trochę więcej czasu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 10 Wrzesień 2009 Share Napisano 10 Wrzesień 2009 (edytowane) No temat bardzo zacny mimo że nie przepadam za blizzardem i nie znam wszystkich światów. Trzeba będzie sobie zarezerwować z 1 dzień:) BTW Gdzieś ty ten temat wrzucił? daj go do wipa jak możesz. Edytowane 10 Wrzesień 2009 przez Lucek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 10 Wrzesień 2009 Share Napisano 10 Wrzesień 2009 łoooo, brawo !, uwielbiam ich swiaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 10 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2009 Dla jasności sprawy temat zaproponował Morte ja tylko poparłem pomysł :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 10 Wrzesień 2009 Share Napisano 10 Wrzesień 2009 Bardzo fajny temat :) Aż wezmę udział w tym dwutygodniowym speedsculptingu :D Uwielbiam Diablo więc na pewno będę robił coś tej gry :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys!3k Napisano 10 Wrzesień 2009 Share Napisano 10 Wrzesień 2009 no temacik spoko, mam tylko jedną sugestie, możeby archiwizować speedsculptingu podobnie jak jest to ze speedpaintingiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 10 Wrzesień 2009 Share Napisano 10 Wrzesień 2009 Dobry pomysł, IMHO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 11 Wrzesień 2009 Share Napisano 11 Wrzesień 2009 Jest archiwizowany - w forum modeling są stare wątki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 11 Wrzesień 2009 Share Napisano 11 Wrzesień 2009 (edytowane) Ta archiwizacja widze nawet lepiej zorganizowana niz w speedpaintingu, bo wszystko w jednym podforum siedzi. Ewentualnie tylko galerii zwyciezcow brakuje. Moge taka poprowadzic, ew lucek91 mozesz zalozyc i tylko dawac mi znac kiedy na rekomendacje wrzucic info o sondzie. Ew obrazki zwyciezcow moge hostowac u siebie, jak to jest w speedpaintingu, przynajmniej jest pewnosc, ze nie znikna. Edytowane 11 Wrzesień 2009 przez leander Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 11 Wrzesień 2009 Share Napisano 11 Wrzesień 2009 OK zajmę się tym dziś wieczorem:) dzięki za propozycję hostingu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 13 Wrzesień 2009 Share Napisano 13 Wrzesień 2009 Mam propozycję. Wrzućmy bazę z której można rzeźbić postać. Najprostszą jak się da. Nie chodzi przecież o to żeby za każdym razem dłubać bazę od nowa. Mnie by sie nie chciało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 13 Wrzesień 2009 Share Napisano 13 Wrzesień 2009 (edytowane) Miałem chwilkę czasu wieczorem, więc zacząłem Nieumarłego. W Diablo 1 grałem wieki temu, od tamtego czasu nie widziałem nic Blizzarda, więc spróbuję koncepcik zinterpretować po swojemu - zobaczymy co z tego wyjdzie :) Wrzucam progress, żeby było, że coś się dzieje i żeby zaklepać postać :P 1,5h z basemeshem http://img222.imageshack.us/img222/2995/unburied1.png Edytowane 13 Wrzesień 2009 przez User190 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 13 Wrzesień 2009 Share Napisano 13 Wrzesień 2009 M@Ti: Nie widzę obrazka. EDIT:A już jest ok:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 14 Wrzesień 2009 Share Napisano 14 Wrzesień 2009 Ta postać pochodzi z Diablo III :) http://www.blizzard.com/diablo3/media/artwork.xml#82 Planowałem też ją zrobić, ale w drugiej kolejności :D Najpierw chcę spróbować postać która mnie się najbardziej podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 15 Wrzesień 2009 Share Napisano 15 Wrzesień 2009 świetny, trzeba dopieścić i poprawić anatomie (hmm), ale jak na 6h to super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 15 Wrzesień 2009 Share Napisano 15 Wrzesień 2009 fajny temat polecam stornke z konceptami : http://www.sonsofthestorm.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 16 Wrzesień 2009 Share Napisano 16 Wrzesień 2009 (edytowane) Mistress of PAIN z Diablo III :) jeszcze z godzinka została, albo trochę mniej ;) baza i nizszy subdiv dla lucka91 ;) Edytowane 16 Wrzesień 2009 przez ttaaddeekk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 16 Wrzesień 2009 Share Napisano 16 Wrzesień 2009 artworki/concepty nie dzialaja.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 16 Wrzesień 2009 Share Napisano 16 Wrzesień 2009 W poście z poprzednią sondą są działające linki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 16 Wrzesień 2009 Share Napisano 16 Wrzesień 2009 Tadek: Pokaż niższe subdiv i baze jak możesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 16 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2009 Linki odświeżone . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 16 Wrzesień 2009 Share Napisano 16 Wrzesień 2009 prosze w poście wyżej, większość elementów jest extractowana i nie ma niższych subdivow pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 17 Wrzesień 2009 Share Napisano 17 Wrzesień 2009 huh koło godzinki an razie- szaman upadłych z DiabloIII(Oh God i am so orginal) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 18 Wrzesień 2009 Share Napisano 18 Wrzesień 2009 Heh... Zabieram się i zabieram za postać i nie mogę się zabrać :D Mam pomysł, mam concept arty, mam własne rysunki i przemyślenia, ale nie mogę się za to zabrać :D No Morte robi wrażenie ten szaman jak na godzinkę pracy :) Coraz więcej tych prac. Mam nadzieje, że będzie jeszcze więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 18 Wrzesień 2009 Share Napisano 18 Wrzesień 2009 "Heh... Zabieram się i zabieram za postać i nie mogę się zabrać :D Mam pomysł, mam concept arty, mam własne rysunki i przemyślenia, ale nie mogę się za to zabrać :D" historia mojego życia ;) Morte, aż boje się myśleć co będzie po 6h 0.0 , tak myślałem ze ktoś go zrobi bo bardzo dynamiczny koncept Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 18 Wrzesień 2009 Share Napisano 18 Wrzesień 2009 zakonczylem mojego OGRA czas ; 5 h i 40 min dodalem na szybko pare subtuli szkoda ze nie ma np 8 h :( super stylizacja :D troche bym stopy poprawil i palce u rak top notch! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 18 Wrzesień 2009 Share Napisano 18 Wrzesień 2009 jakies poltorej godzinki i to by bylo chyba na tyle jezeli chodzi o mnie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 18 Wrzesień 2009 Share Napisano 18 Wrzesień 2009 heeej nie fair ja go sobie zaklepałem:(Czuję się taki malutki, muszę sobie znaleźć kącik i popłakać troszkę. Świetna robota stary!:Dino klata ciut za szeroka, ale to takie smęcenie. Jedziesz dalej z tym! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 18 Wrzesień 2009 Share Napisano 18 Wrzesień 2009 Jak wszyscy robią tą samą postać to trzeba zrobić coś innego :D Ja też ją chciałem zrobić tego szamana :D W takim razie zabiorę się za Tyrael'a xD No Klicek jak na tak krótki czas to chyba bardzo dobrze :D Znam się na tym jak znam, ale mnie się podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 18 Wrzesień 2009 Share Napisano 18 Wrzesień 2009 Kolejne 30 minut zabawy z mięśniami nóg. Robię sobie bazę pod jakiś detal - musze poprawić jeszcze mięśnie tułowia. Progress marny, ale wrzucam, zeby się zmotywować następnym razem :) Klicor - masakra jak na 1,5h!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 18 Wrzesień 2009 Share Napisano 18 Wrzesień 2009 Hej dzieki, Morte nie gadaj robisz lepsze sculptciki pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 18 Wrzesień 2009 Share Napisano 18 Wrzesień 2009 dzieki klicku za słowa pocieszenia- ej panowe mam pytanko- po jakiejś godzinie pracy zbrush sie posypał, i cały progres poszedł w trzy pupcie. W takiej sytuacji czas się nie liczy, czy cóż miałem pecha i jestem 1 hour do tyłu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 18 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2009 Morte bez przesady , nie ma wyniku pracy z tej godziny , to i nie było tej godziny . Save co kilka minut jedyny ratunek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 18 Wrzesień 2009 Share Napisano 18 Wrzesień 2009 ta, czułem się jak jakiś dzieciak jak zorientowałem się ze pracowałem godzinę bez zapisu...cóż poniosło mnie troszku artystycznie. Dzięki za info! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 18 Wrzesień 2009 Share Napisano 18 Wrzesień 2009 + 1:15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 19 Wrzesień 2009 Share Napisano 19 Wrzesień 2009 zarabiste modele chlopaki :-) to ja tez cos wrzucam okolo 4,5h-5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 19 Wrzesień 2009 Share Napisano 19 Wrzesień 2009 Miażdżycie system :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 19 Wrzesień 2009 Share Napisano 19 Wrzesień 2009 Klicek- gruby sprzęt ;) Matys- klawy model ! pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Đraven Napisano 19 Wrzesień 2009 Share Napisano 19 Wrzesień 2009 Matys - wykonanie niezłe, a model tak klimatyczny, że ciarki przechodzą :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 19 Wrzesień 2009 Share Napisano 19 Wrzesień 2009 Wow, Arku, fajnie Ci to wyszlo:) Fajny klimat. Jedyne co razi to idealnie rownolegle wzgledem siebie noze. Poprawna anatomia mnie zupelnie grzeje. Z poza bym jeszcze poprobowal znalezc extrema, ale i tak jest fajnie:) Klicor, tez zaj****, jedziesz dalej! :) Nie zapomnij o pozie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 19 Wrzesień 2009 Share Napisano 19 Wrzesień 2009 (edytowane) Witam wszystkich. Bardzo fajny temat i niezłe prace:). Postanowiłem zrobić tego robala bojowego ze star - crafta "zerg - infestor", dla mnie kultowa gierka:). Wzoruje sie na tym obrazku: http://www.sonsofthestorm.com/viewer.php?artist=samwise&cat=starcraft&art=44 Narazie cos takiego wychodzi 4 godz... Edytowane 20 Wrzesień 2009 przez bbandi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 19 Wrzesień 2009 Share Napisano 19 Wrzesień 2009 zepsulem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 20 Wrzesień 2009 Share Napisano 20 Wrzesień 2009 Dobra skończyłem mojego robala zeszło te 6H na dwie raty 4+2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 20 Wrzesień 2009 Share Napisano 20 Wrzesień 2009 KLICEK -> Czemu niby zepsułeś?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 20 Wrzesień 2009 Share Napisano 20 Wrzesień 2009 bbandi - zrobione tymi nowymi hard edgesami z 3.5? Klicek - faktycznie zepsułeś:) Te stopy jakoś psują odbiór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 20 Wrzesień 2009 Share Napisano 20 Wrzesień 2009 lucek91 - całość zrobiona w maxie 2009, wykorzystałem "sphere" do budowy ciała oraz "line" do kształtu grzbietu (dodatkowo go powyginałem), macki to ręcznie rzeźbiony "cylinder"...a tu chłopaki w zbrushu widzę robią - ja sie nie znam na tym programie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 20 Wrzesień 2009 Share Napisano 20 Wrzesień 2009 bbandi - ale to jest wątek ze sculptami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 20 Wrzesień 2009 Share Napisano 20 Wrzesień 2009 A tam klicor nie że popsute nie skończone jeszcze tylko. twarzyczka roxuje. ile ci tam jeszcze czasu zostało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi