Napisano 28 Wrzesień 200915 l Witam. Sorry....wiem że buszując po necie znalazłbym co nieco ale - 1. brak czasu 2. ciekaw jestem opinii innych... Jak myślicie - kiedy będzie można kupić oficjalnie wydaną wersję VRAY-a pod blendera. Wiem że to zależy od ludzi którzy nad tym pracują, ale może komuś się obiło o uszy co i jak w tym temacie. Dzięki
Napisano 28 Wrzesień 200915 l Raczej się tego nie doczekasz. Standalone Vray i plugin do Blendera to realne rozwiązanie. Ja wolałbym raczej Mental Raya, ale nie stać mnie ani na jednego ani na drugiego.
Napisano 29 Wrzesień 200915 l vray pod blenderem jest już dobrze rozwinięty ale niestety cisza ze strony Chaos Group, być może skuszą się ($$$) na to że vray jest wykorzystywany przez blendera i wypuszczą jakąś specjalną wersję ale wątpię, puki co demo od majki można testować, chodzi przecudnie a to tylko python script exporter, autor wspominał coś o integracji na poziomie C+ wtedy powinno hulać jak pod maxem
Napisano 30 Wrzesień 200915 l Blender ma od wersji 2.5 nowe render API i można zewnętrzne silniki lepiej i łatwiej zintegrować, możliwe że ktoś weźmie się za integracje V-Raya.
Napisano 30 Wrzesień 200915 l Podpytywałem, bo w przyszłości interesowałoby mnie zakupienie licencji na firmę. No cóż - jest jak jest - trzeba poczekać ... - dzięki.
Napisano 1 Październik 200915 l Znalezione na forum czlowieka, ktory napisal eksporter... Chyba bedzie dobrze:) Pozdr. Seb
Napisano 2 Październik 200915 l Napisalem, ze znalezione na forum goscia, ktory napisal eksporter.. http://blender.bevice.ru/
Napisano 2 Październik 200915 l Nadal nie rozumiem, ale dzięki za screena. Hmm i tak nie mam v-raya i nie będę miał...chyba lubię oglądać obrazki...
Napisano 4 Październik 200915 l V-Ray pod Blendera? Tak naprawdę to jest eksporter scen do V-Raya przystosowanego pod Mayę 2008 lub nowszą, release V-Ray build 08529 lub późniejszy. Możesz ściągnąć demo najnowszego pod Mayę albo kupić :p www.chaosgroup.com jak zawsze :] Mam nadzieję że informacja się przyda. >>> n-pigeon, co stoi na przeszkodzie żebyś ściągnął demo? :D Edytowane 4 Październik 200915 l przez Camel
Napisano 5 Październik 200915 l >>> n-pigeon, co stoi na przeszkodzie żebyś ściągnął demo? :D Przeszkoda dość prozaiczna nie ma wersji na Linuksa. :)
Napisano 5 Październik 200915 l Na stronie Chaos Group w dziale download dla Maya ewidentnie znajdują się wersje maya2010_linux 64bit maya2009_linux 64bit maya2008_linux 64bit maya2008_linux 32bit
Napisano 5 Październik 200915 l Przeszkoda dość prozaiczna nie ma wersji na Linuksa. :) Na stronie Chaos Group w dziale download dla Maya ewidentnie znajdują się wersje maya2010_linux 64bit maya2009_linux 64bit maya2008_linux 64bit maya2008_linux 32bit gołąbku! :) No-a-widzisz-chaos group się zatroszczył o wieloplatformowość Linuksa. A cóż, Majka też jest również linuksowa ;) Nie ma barier :D
Napisano 5 Październik 200915 l Co za chamstwo kiedy ja wszedłem na dema vraya pod maye były tyko exeki, co jest z tą stroną ja pierdziu. Mimo wszystko nadal nie mogę tego znaleźć czy tylko ja jestem ułomny i gubię się na tej stronie? edit Już wiem o co kaman wy mówicie o strnie chaos grupa a ja z strony V-Raya trafiłem tutaj xD http://vrayinfo.vismasters.com/catalog/products/vray-for-maya_4555.aspx?product=4555&view_selection=Downloads Internet potrafi być okrutny. Jak będzie mi się nudzić, to się pobawię. Edytowane 5 Październik 200915 l przez n-pigeon
Napisano 6 Październik 200915 l W celu pobrania DEMO zarejestruj się na chaos group i się zaloguj a następnie http://www.chaosgroup.com/en/2/downloads.html?s=v-ray-maya - masz tam vrajkę na Linuxa 32/64 pod Mayę. Potem plug-inem (skrypt Pythona, z http://blender.bevice.ru/ ) eksportuj z Blendera (wcześniej ustaw właściwy path do aplikacji V-Ray by silnik mógł działać z Blenderem) pamiętaj o właściwej wersji V-Ray - jeśli nie zadziała Ci instalka Majki 2008, spróbuj 2009. Mam nadzieję że wskazówka rozwiąże sprawę i umożliwi Ci zabawę z renderowaniem w V-Ray scen z Blendera. Powodzenia ;) Edytowane 6 Październik 200915 l przez Camel