adek Napisano 30 Wrzesień 2009 Napisano 30 Wrzesień 2009 W serwisie 3DTotal pojawił się artykuł w którym opisane zostało 7 technik przyspieszenia renderingu bez zbytniej utraty jakości. Jestem ciekaw jak się do nich odniesiecie. Być może powstanie zbiór innych Waszych porad w tych kwestiach. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=819
Gość Gosc Napisano 30 Wrzesień 2009 Napisano 30 Wrzesień 2009 No to jest zbior oczywistosci a nie porad. I nie dotyczy przyspieszania czegokolwiek tylko zmniejszania jakosci podczas renderow TESTOWYCH.
pressenter Napisano 30 Wrzesień 2009 Napisano 30 Wrzesień 2009 Zgadzam się z Vikingiem. Jeśli ktoś siedzi dłużej niż kilka miesięcy w 3ds i tego nie zna, to zmarnował kilka miesięcy. ;)
beny Napisano 1 Październik 2009 Napisano 1 Październik 2009 Jak dla mnie to się po prostu nazywa "Optymalizacja czasu pracy" ... powinno to być 10 porad do każdej dziedziny - od animacji, poprzez dynamikę, do oświetlenia, do renderingu. Powiem po prezydencku - "Oczywista oczywistość".
Orangegraphics Napisano 1 Październik 2009 Napisano 1 Październik 2009 poza proxy chyba wszystko wymienił...
Lis Napisano 1 Październik 2009 Napisano 1 Październik 2009 jestem po pierwszej poradzie :D Jeśli chcesz zmniejszyć czas renderingu, zmniejsz rozdzielczość :D Leżę i kwiczę.
Camel Napisano 2 Październik 2009 Napisano 2 Październik 2009 Powala mnie na kolana. "Rendering w 3ds Max" Scanline? Mental? V-Ray? Brazil? Maxwell? Jest wiele różnych enginów integrujących się na różne sposoby w 3ds. Powinien być tytuł: Techniki przyspieszenia renderingu w Mental Ray (3ds Max). Jeśli chcesz zmniejszyć czas renderingu, zmień dealera albo bierz połowę :p
Rekomendowane odpowiedzi