Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam witam, albo serwus jak kto woli:P:P

wrzucam poprawke niedawno skonczonego modelu gitarki elektrycznej cort x6, ktorej sam jestem włascicielem (zadowolonym z jej posiadania:D),

wrzucam ponownie poniewaz stwierdzilem ze wymaga poprawki poprzedni render,

soft to max oraz sklepzdjeciowy, do oswietlenia zostalo uzyte tylko 1 v ray light kwadratowy, oraz mapa hdri, poza gitara i swiatlem nie ma nic wiecej umieszczonego w scenie......

sadze ze lepiej wyszlo....

hi res>>>>>> http://h.imagehost.org/view/0098/hi_res

hi res>>>>>> http://h.imagehost.org/view/0630/cort_zomo_hi_res

pozdrawiam

cort_norm_ram3332.jpg

cort_zomo_standard_ram2.jpg

Edytowane przez plasti
  • Odpowiedzi 25
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Już pomijając fakt że Hendrix z Cortem wyglądałby nie na miejscu :D ogólnie pracka naprawdę fajna (też posiadacz corta here :P). Muszę skończyć kiedyś swoją x2...

Napisano

Model i materiały bardzo mi się podobają. Tylko popracuj nad sposobem prezentacji. Czarna gitara na czarnym tle trochę się zlewa.Popracuj może nad jakąś scenką jak już ktoś proponował.

Pozdrawiam i zyczę powodzenia ;)

Napisano

khatake - dzieki, czekam na model(mialem kiedys x2, ale precyzja wykonania podstrunnicy zostawiala do zyczenia)

blinq - dzieki, ale osobiscie sadze ze tak jest najlepiej, troche czasu siedzialem zanim stwierdzilem ze bez scenowe czarne tlo bedzie najlepsze, apropo u mnie sie nie zlewa gitara, specjalnie dopasowalem czern, ktora jest jasniejsza od gitary

Napisano

Myślę że to nie oświetlenie jest problemem a raczej brak otoczenia które by mogło się odbijać od elementów obiektu definiując dokładniej jego kształty.

Napisano

jak dla mnie takie oświetlenie jakie jest bardzo definiuje kształty. jakie dać tu otoczenie? hadeerkę z kwiatkami w parku?

skoro to studyjny render to wlasnie raczej bez otoczenia :)

plasti może spróbuj zrobić edycję white?

Napisano

Piękny model i całkiem ciekawy render. Nie myślałeś o zrobieniu innych ujęć, lub zbliżeniach na detal. Może warto, bo ładnie Ci to wyszło ;-)

Napisano

no to

tutaj render na bialym tle na stojaku gitara, tlo takie bo nie mialem pomyslu na inne, ale wydaje mi sie rowniez najbardziej ospowiednie....

ramka.jpg

Napisano

Bardzo fajnie to wyszło. Ładny model.

Mam identyczną, tylko szarą matową ;)

Napisano

No modelik zacny, materiały również. Animacja toszkę słabawa, ale nie to jest tematem (no i jeszcze nie do końca bym się zgodził z tym 'quality' w zestawieniu z Cort'em;) ). Materiał podstrunicy jest trochę mało realistyczny, ale poza tym ok. Gratuluję dobrej roboty.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności