plasti Napisano 4 Październik 2009 Napisano 4 Październik 2009 (edytowane) Witam witam, albo serwus jak kto woli:P:P wrzucam poprawke niedawno skonczonego modelu gitarki elektrycznej cort x6, ktorej sam jestem włascicielem (zadowolonym z jej posiadania:D), wrzucam ponownie poniewaz stwierdzilem ze wymaga poprawki poprzedni render, soft to max oraz sklepzdjeciowy, do oswietlenia zostalo uzyte tylko 1 v ray light kwadratowy, oraz mapa hdri, poza gitara i swiatlem nie ma nic wiecej umieszczonego w scenie...... sadze ze lepiej wyszlo.... hi res>>>>>> http://h.imagehost.org/view/0098/hi_res hi res>>>>>> http://h.imagehost.org/view/0630/cort_zomo_hi_res pozdrawiam Edytowane 26 Październik 2009 przez plasti
Pawelkos Napisano 4 Październik 2009 Napisano 4 Październik 2009 Model ladny, render tez czysty, tylko moze za czysty, wyglada jak render prezentacji do jakiejs kolekcji modeli, przydalaby sie jakas scenka....
kamil.ochel Napisano 4 Październik 2009 Napisano 4 Październik 2009 ale bajerancie Ci odbicia wyszly :)
dac77 Napisano 4 Październik 2009 Napisano 4 Październik 2009 Kiedyż gdzieś widziałem render Hendrixa - fajnie by wyglądał z taką gitarą, chociaż na pewno na takiej nie grał.
plasti Napisano 5 Październik 2009 Autor Napisano 5 Październik 2009 Hendrix gral odwrocona gitara, byl leworeczny
khatake Napisano 5 Październik 2009 Napisano 5 Październik 2009 Już pomijając fakt że Hendrix z Cortem wyglądałby nie na miejscu :D ogólnie pracka naprawdę fajna (też posiadacz corta here :P). Muszę skończyć kiedyś swoją x2...
blinq Napisano 5 Październik 2009 Napisano 5 Październik 2009 Model i materiały bardzo mi się podobają. Tylko popracuj nad sposobem prezentacji. Czarna gitara na czarnym tle trochę się zlewa.Popracuj może nad jakąś scenką jak już ktoś proponował. Pozdrawiam i zyczę powodzenia ;)
plasti Napisano 5 Październik 2009 Autor Napisano 5 Październik 2009 khatake - dzieki, czekam na model(mialem kiedys x2, ale precyzja wykonania podstrunnicy zostawiala do zyczenia) blinq - dzieki, ale osobiscie sadze ze tak jest najlepiej, troche czasu siedzialem zanim stwierdzilem ze bez scenowe czarne tlo bedzie najlepsze, apropo u mnie sie nie zlewa gitara, specjalnie dopasowalem czern, ktora jest jasniejsza od gitary
dac77 Napisano 7 Październik 2009 Napisano 7 Październik 2009 Myślę że to nie oświetlenie jest problemem a raczej brak otoczenia które by mogło się odbijać od elementów obiektu definiując dokładniej jego kształty.
kamil.ochel Napisano 7 Październik 2009 Napisano 7 Październik 2009 jak dla mnie takie oświetlenie jakie jest bardzo definiuje kształty. jakie dać tu otoczenie? hadeerkę z kwiatkami w parku? skoro to studyjny render to wlasnie raczej bez otoczenia :) plasti może spróbuj zrobić edycję white?
Homa Napisano 7 Październik 2009 Napisano 7 Październik 2009 Piękny model i całkiem ciekawy render. Nie myślałeś o zrobieniu innych ujęć, lub zbliżeniach na detal. Może warto, bo ładnie Ci to wyszło ;-)
mariusz89016 Napisano 7 Październik 2009 Napisano 7 Październik 2009 Stojak jakiś zrób ;) Jak ktoś wyżej napisał: odbicia bajeranckie ;) i z jednego vray lighta+hdr xD Pozdrawiam, Mariusz.
plasti Napisano 7 Październik 2009 Autor Napisano 7 Październik 2009 dziekuje wam bardzo, cos sie wymysli dajcie chwilke, z roboty wrocilem dopiero:D:D
_Orion_ Napisano 7 Październik 2009 Napisano 7 Październik 2009 Czarna gitara na czarnym tle słabo jest widoczna na dodatek przy takim oswietleniu.
plasti Napisano 7 Październik 2009 Autor Napisano 7 Październik 2009 no to tutaj render na bialym tle na stojaku gitara, tlo takie bo nie mialem pomyslu na inne, ale wydaje mi sie rowniez najbardziej ospowiednie....
plasti Napisano 7 Październik 2009 Autor Napisano 7 Październik 2009 dodam jednak ze jakbym musial wubierac miedzy tymi dwiema wersjami, to wybral bym czarna, wyglada duzo lepiej IMO
plasti Napisano 8 Październik 2009 Autor Napisano 8 Październik 2009 z racji tego ze jakos mi sie ten render nie spodobal, nie dalo mi to spokoju i postanowilem co nie co pozmieniac, czyli upek tutaj link hi res dla tych co chca sobie detal obejrzec>>>http://h.imagehost.org/view/0203/c_hi_res jeszcze apropo w sprawach tech. render 3000x3000 ten o to robil mi sie ok 15 min peace
kamil.ochel Napisano 8 Październik 2009 Napisano 8 Październik 2009 w sumie to mi chodzilo o biala gitare na czarnym tle :P haha
Noe Napisano 10 Październik 2009 Napisano 10 Październik 2009 dal mnie refleksy na gitarze pierwsza klasa, congrtaz
plasti Napisano 26 Październik 2009 Autor Napisano 26 Październik 2009 witam jakos tak mi sie zachcialo animki tej gitary, ze ja wyrenderowalem i wrzucam tutaj, mala krotka ale gryfna;p link>>>http://www.youtube.com/watch?v=CKxv2PIxHM0 pozdro
Gość jymal Napisano 29 Październik 2009 Napisano 29 Październik 2009 Bardzo fajnie to wyszło. Ładny model. Mam identyczną, tylko szarą matową ;)
plasti Napisano 29 Październik 2009 Autor Napisano 29 Październik 2009 dzieki, kumpel tez ma mat ale niebieski
avant.garde Napisano 29 Październik 2009 Napisano 29 Październik 2009 No modelik zacny, materiały również. Animacja toszkę słabawa, ale nie to jest tematem (no i jeszcze nie do końca bym się zgodził z tym 'quality' w zestawieniu z Cort'em;) ). Materiał podstrunicy jest trochę mało realistyczny, ale poza tym ok. Gratuluję dobrej roboty.
plasti Napisano 29 Październik 2009 Autor Napisano 29 Październik 2009 co do quality to bez niczego moge to powiedziec ponownie, dla mnie gitarka od poczatku zacna, w dodatku za ta cene cud miod i orzeszki;p
Rekomendowane odpowiedzi