Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam witam, albo serwus jak kto woli:P:P

wrzucam poprawke niedawno skonczonego modelu gitarki elektrycznej cort x6, ktorej sam jestem włascicielem (zadowolonym z jej posiadania:D),

wrzucam ponownie poniewaz stwierdzilem ze wymaga poprawki poprzedni render,

soft to max oraz sklepzdjeciowy, do oswietlenia zostalo uzyte tylko 1 v ray light kwadratowy, oraz mapa hdri, poza gitara i swiatlem nie ma nic wiecej umieszczonego w scenie......

sadze ze lepiej wyszlo....

hi res>>>>>> http://h.imagehost.org/view/0098/hi_res

hi res>>>>>> http://h.imagehost.org/view/0630/cort_zomo_hi_res

pozdrawiam

cort_norm_ram3332.jpg

cort_zomo_standard_ram2.jpg

Edytowane przez plasti

• Odpowiedzi 25
  • Wyświetleń 5,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Model ladny, render tez czysty, tylko moze za czysty, wyglada jak render prezentacji do jakiejs kolekcji modeli, przydalaby sie jakas scenka....

Napisano

Kiedyż gdzieś widziałem render Hendrixa - fajnie by wyglądał z taką gitarą, chociaż na pewno na takiej nie grał.

Napisano

Już pomijając fakt że Hendrix z Cortem wyglądałby nie na miejscu :D ogólnie pracka naprawdę fajna (też posiadacz corta here :P). Muszę skończyć kiedyś swoją x2...

Napisano

Model i materiały bardzo mi się podobają. Tylko popracuj nad sposobem prezentacji. Czarna gitara na czarnym tle trochę się zlewa.Popracuj może nad jakąś scenką jak już ktoś proponował.

Pozdrawiam i zyczę powodzenia ;)

Napisano
  • Autor

khatake - dzieki, czekam na model(mialem kiedys x2, ale precyzja wykonania podstrunnicy zostawiala do zyczenia)

blinq - dzieki, ale osobiscie sadze ze tak jest najlepiej, troche czasu siedzialem zanim stwierdzilem ze bez scenowe czarne tlo bedzie najlepsze, apropo u mnie sie nie zlewa gitara, specjalnie dopasowalem czern, ktora jest jasniejsza od gitary

Napisano

Myślę że to nie oświetlenie jest problemem a raczej brak otoczenia które by mogło się odbijać od elementów obiektu definiując dokładniej jego kształty.

Napisano

jak dla mnie takie oświetlenie jakie jest bardzo definiuje kształty. jakie dać tu otoczenie? hadeerkę z kwiatkami w parku?

skoro to studyjny render to wlasnie raczej bez otoczenia :)

plasti może spróbuj zrobić edycję white?

Napisano

Piękny model i całkiem ciekawy render. Nie myślałeś o zrobieniu innych ujęć, lub zbliżeniach na detal. Może warto, bo ładnie Ci to wyszło ;-)

Napisano

Stojak jakiś zrób ;)

Jak ktoś wyżej napisał: odbicia bajeranckie ;) i z jednego vray lighta+hdr xD

Pozdrawiam, Mariusz.

Napisano
  • Autor

dziekuje wam bardzo, cos sie wymysli dajcie chwilke, z roboty wrocilem dopiero:D:D

Napisano

Czarna gitara na czarnym tle słabo jest widoczna na dodatek przy takim oswietleniu.

Napisano
  • Autor

no to

tutaj render na bialym tle na stojaku gitara, tlo takie bo nie mialem pomyslu na inne, ale wydaje mi sie rowniez najbardziej ospowiednie....

ramka.jpg

Napisano
  • Autor

dodam jednak ze jakbym musial wubierac miedzy tymi dwiema wersjami, to wybral bym czarna, wyglada duzo lepiej IMO

Napisano
  • Autor

z racji tego ze jakos mi sie ten render nie spodobal, nie dalo mi to spokoju i postanowilem co nie co pozmieniac, czyli upek

tutaj link hi res dla tych co chca sobie detal obejrzec>>>http://h.imagehost.org/view/0203/c_hi_res

jeszcze apropo w sprawach tech. render 3000x3000 ten o to robil mi sie ok 15 min

peace

c_stand.jpg

Napisano

dal mnie refleksy na gitarze pierwsza klasa, congrtaz

Napisano

Bardzo fajnie to wyszło. Ładny model.

Mam identyczną, tylko szarą matową ;)

Napisano

No modelik zacny, materiały również. Animacja toszkę słabawa, ale nie to jest tematem (no i jeszcze nie do końca bym się zgodził z tym 'quality' w zestawieniu z Cort'em;) ). Materiał podstrunicy jest trochę mało realistyczny, ale poza tym ok. Gratuluję dobrej roboty.

Napisano
  • Autor

co do quality to bez niczego moge to powiedziec ponownie, dla mnie gitarka od poczatku zacna, w dodatku za ta cene cud miod i orzeszki;p

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności