Napisano 4 Październik 200915 l Witam witam, albo serwus jak kto woli:P:P wrzucam poprawke niedawno skonczonego modelu gitarki elektrycznej cort x6, ktorej sam jestem włascicielem (zadowolonym z jej posiadania:D), wrzucam ponownie poniewaz stwierdzilem ze wymaga poprawki poprzedni render, soft to max oraz sklepzdjeciowy, do oswietlenia zostalo uzyte tylko 1 v ray light kwadratowy, oraz mapa hdri, poza gitara i swiatlem nie ma nic wiecej umieszczonego w scenie...... sadze ze lepiej wyszlo.... hi res>>>>>> http://h.imagehost.org/view/0098/hi_res hi res>>>>>> http://h.imagehost.org/view/0630/cort_zomo_hi_res pozdrawiam Edytowane 26 Październik 200915 l przez plasti
Napisano 4 Październik 200915 l Model ladny, render tez czysty, tylko moze za czysty, wyglada jak render prezentacji do jakiejs kolekcji modeli, przydalaby sie jakas scenka....
Napisano 4 Październik 200915 l Kiedyż gdzieś widziałem render Hendrixa - fajnie by wyglądał z taką gitarą, chociaż na pewno na takiej nie grał.
Napisano 5 Październik 200915 l Już pomijając fakt że Hendrix z Cortem wyglądałby nie na miejscu :D ogólnie pracka naprawdę fajna (też posiadacz corta here :P). Muszę skończyć kiedyś swoją x2...
Napisano 5 Październik 200915 l Model i materiały bardzo mi się podobają. Tylko popracuj nad sposobem prezentacji. Czarna gitara na czarnym tle trochę się zlewa.Popracuj może nad jakąś scenką jak już ktoś proponował. Pozdrawiam i zyczę powodzenia ;)
Napisano 5 Październik 200915 l Autor khatake - dzieki, czekam na model(mialem kiedys x2, ale precyzja wykonania podstrunnicy zostawiala do zyczenia) blinq - dzieki, ale osobiscie sadze ze tak jest najlepiej, troche czasu siedzialem zanim stwierdzilem ze bez scenowe czarne tlo bedzie najlepsze, apropo u mnie sie nie zlewa gitara, specjalnie dopasowalem czern, ktora jest jasniejsza od gitary
Napisano 7 Październik 200915 l Myślę że to nie oświetlenie jest problemem a raczej brak otoczenia które by mogło się odbijać od elementów obiektu definiując dokładniej jego kształty.
Napisano 7 Październik 200915 l jak dla mnie takie oświetlenie jakie jest bardzo definiuje kształty. jakie dać tu otoczenie? hadeerkę z kwiatkami w parku? skoro to studyjny render to wlasnie raczej bez otoczenia :) plasti może spróbuj zrobić edycję white?
Napisano 7 Październik 200915 l Piękny model i całkiem ciekawy render. Nie myślałeś o zrobieniu innych ujęć, lub zbliżeniach na detal. Może warto, bo ładnie Ci to wyszło ;-)
Napisano 7 Październik 200915 l Stojak jakiś zrób ;) Jak ktoś wyżej napisał: odbicia bajeranckie ;) i z jednego vray lighta+hdr xD Pozdrawiam, Mariusz.
Napisano 7 Październik 200915 l Autor dziekuje wam bardzo, cos sie wymysli dajcie chwilke, z roboty wrocilem dopiero:D:D
Napisano 7 Październik 200915 l Czarna gitara na czarnym tle słabo jest widoczna na dodatek przy takim oswietleniu.
Napisano 7 Październik 200915 l Autor no to tutaj render na bialym tle na stojaku gitara, tlo takie bo nie mialem pomyslu na inne, ale wydaje mi sie rowniez najbardziej ospowiednie....
Napisano 7 Październik 200915 l Autor dodam jednak ze jakbym musial wubierac miedzy tymi dwiema wersjami, to wybral bym czarna, wyglada duzo lepiej IMO
Napisano 8 Październik 200915 l Autor z racji tego ze jakos mi sie ten render nie spodobal, nie dalo mi to spokoju i postanowilem co nie co pozmieniac, czyli upek tutaj link hi res dla tych co chca sobie detal obejrzec>>>http://h.imagehost.org/view/0203/c_hi_res jeszcze apropo w sprawach tech. render 3000x3000 ten o to robil mi sie ok 15 min peace
Napisano 26 Październik 200915 l Autor witam jakos tak mi sie zachcialo animki tej gitary, ze ja wyrenderowalem i wrzucam tutaj, mala krotka ale gryfna;p link>>>http://www.youtube.com/watch?v=CKxv2PIxHM0 pozdro
Napisano 29 Październik 200915 l Bardzo fajnie to wyszło. Ładny model. Mam identyczną, tylko szarą matową ;)
Napisano 29 Październik 200915 l No modelik zacny, materiały również. Animacja toszkę słabawa, ale nie to jest tematem (no i jeszcze nie do końca bym się zgodził z tym 'quality' w zestawieniu z Cort'em;) ). Materiał podstrunicy jest trochę mało realistyczny, ale poza tym ok. Gratuluję dobrej roboty.
Napisano 29 Październik 200915 l Autor co do quality to bez niczego moge to powiedziec ponownie, dla mnie gitarka od poczatku zacna, w dodatku za ta cene cud miod i orzeszki;p