Gość Larryyy Napisano 12 Kwiecień 2004 Napisano 12 Kwiecień 2004 Witam. Mam wielką prośbę. Czy ktoś z Was mógłby przerobić załączony obrazek tak, aby: - miał około 13-14cm szerokości - był w rozdzielczości 300 DPI - tło zostało zmienione z koloru zielonego na czarny - zachował ostrość Dziękuję z góry za udzieloną pomoc.
SansSerif Napisano 19 Kwiecień 2004 Napisano 19 Kwiecień 2004 Larryyy ja rozumiem ze szukasz frajera ale zeby nekac mnie na u2u z prosba o zrobienie jakiejs komerchy pod druk to przesadziles.
dr Ug Napisano 19 Kwiecień 2004 Napisano 19 Kwiecień 2004 Wpisze sobie to do zeszytu z dobrymi uczynkami. - 14cm szerokosci - 300dpi - czarne tlo - 7,64 kB
Gość Larryyy Napisano 20 Kwiecień 2004 Napisano 20 Kwiecień 2004 Po pierwsze - akdsn, nie szukam frajera tylko uprzejmej osoby która jest w stanie bezinteresownie mi pomóc. Po drugie - rozwiń swoją myśl bo nie rozumiem co miał znaczyć zwrot \"KOMERCHA(!) pod druk\". Po trzecie - warto było ponękać Cię przez PM - dzięki temu namnożyło się odpowiedzi w poście i jeden z użytkowników prawie spełnił moją prośbę. Po czwarte - Drug, dziękuję Ci bardzo za to że starałeś się mi pomóc! Po piąte - obrazek miał mieć 14 a nie 41 cm szerokości...
sanki Napisano 20 Kwiecień 2004 Napisano 20 Kwiecień 2004 napisał DruG - 14cm szerokosci - 300dpi - czarne tlo - 7,64 kB Jezeli nie doczytales przy obrazku ktory DruG zamiescil, i wierz mi ze 14 cm w rozdzielczosci 300 dpi tak wlasnie wyglada.
Piotr Dobosz Napisano 20 Kwiecień 2004 Napisano 20 Kwiecień 2004 Drug dzieki takim ludziom jak ty cos sie dzieje i ludzie maja chec cos robic zawsze pomozesz i jestes oki szacunek dla Ciebie nie tak jak niektorzy nauczy sie frajer wlaczac funkcje scale i mysli ze jest najlepszy powaznie zalosne to jest. Pozdro do Ciebie Drug i dla takich jak ty!
SansSerif Napisano 20 Kwiecień 2004 Napisano 20 Kwiecień 2004 tak piotrze napewno dzieki dobrym uczynkom druga laryyy odkryje w sobie talent i od dzis obudzi sie w nim pasja do tworzenia grafiki :]
Gość Larryyy Napisano 21 Kwiecień 2004 Napisano 21 Kwiecień 2004 akdsn - z tym rozbudzaniem pasji trochę Cię poniosło... Obrazek mam zamiar nadrukować na koszulkę. Rozumiem że większość z Was nie ma pojęcia co przedstawia, ale okrślenie go mianem komerchy to rozbój w biały dzień! Trochę się pogubiłem bo obraz ma niby 14cm, Paint wykazuje że ma 40cm a Paint Shop że 20cm... Czy możecie napisać ile cm będzie miał po wydrukowaniu (zależy mi na tym żeby miał ok. 14cm)? Na koniec jeszcze raz podziękowania dla DruGa za pomoc i dla moderatora za rozruszanie posta.
biglebowsky Napisano 21 Kwiecień 2004 Napisano 21 Kwiecień 2004 Naprawde nie potrafisz sam zmienic dpi w PSP? musisz miec: 1652x650pxi i tyle od druga dostales. wiec proporcje i wielkosc obrazek ma wlasciwe. Jedynie dpi mozesz miec inne ( 72 zapewne) Zakladajac nawet totalna nieznajomosc programow graficznych dalbys rade zrobic ten obrazek sam, i zajelo by to mniej czasu niz wypisywanie zali na forum.
Damian Napisano 21 Kwiecień 2004 Napisano 21 Kwiecień 2004 jak sie nie umie drukowac to sie tego nie robi. to są podstawy... poszperaj w podrecznikach informatyki w gimnazjum....
Dor Napisano 21 Kwiecień 2004 Napisano 21 Kwiecień 2004 Weź to do Corela zaimportuj, włącz widok obszaru nadrukowywanego. Kliknij kurosorem na obrazek, chwyć za wierzchołek i dopasuj do wielkości strony, potem kliknij drukuj i w opcjach zaznacz wprasowankę....... :-] Ja tak robiłem...
dr Ug Napisano 21 Kwiecień 2004 Napisano 21 Kwiecień 2004 \"Rozumiem że większość z Was nie ma pojęcia co przedstawia...\" \"2 Step\" baj wiwa cwaj? :P Ehh, to byla najlepsza stacja muzyczna ever.
SansSerif Napisano 21 Kwiecień 2004 Napisano 21 Kwiecień 2004 hmm tyle problemow, a nie latwiej poprosic DruG`a aby przeslal gotowa koszulke z wydrukowana prasowanka? podaj mu tylko na u2u rozmiar koszulki i adres zwrotny.
dr Ug Napisano 21 Kwiecień 2004 Napisano 21 Kwiecień 2004 Nie, zrobienie tej graficzki zajelo mi 2 minuty, natomiast zrobienie koszulki jest juz problemem. Moze innym razem.
Gość Larryyy Napisano 21 Kwiecień 2004 Napisano 21 Kwiecień 2004 Problem w tym, że to nie ma być prasowanka tylko nadruk termotransferowy. Gotowy projekt mam przesłać firmie która zajmuje się takimi sprawami. Teraz nie wiem czy przerobiony przez DruGa obrazek będzie się nadawał bo nie mieści mi się na ekranie a w założeniach miał być szeroki na 13-14cm. Poza tym zrozumcie że rozmawiacie z kompletnym laikiem w dziedzinie grafiki więc porady biglebowskyego i Dora pewnie mi się nie przydadzą. - gratuluję dobrego gustu muzycznego.
Dor Napisano 21 Kwiecień 2004 Napisano 21 Kwiecień 2004 Viva 2 faktycznie dobra była - dałbym wszystkie stacje muzyczne na Cyfrze dla jednej tylko Vivy 2. Wracając do tematu - Taka firma powinna chyba sama dopasować rozmiar obrazka do tej wprasowanki - wystarczy by DPI i proporcje się zgadzały - Chyba, że się mylę, to niech ktoś mnie poprawi...
biglebowsky Napisano 22 Kwiecień 2004 Napisano 22 Kwiecień 2004 Laryy, slyszales o www.google.com? dowiesz sie sporo o rozdzielczosci jesli poszukasz. btw. czemu zajmujesz sie czyms o czym nie masz zielonego pojecia?
sly Napisano 4 Maj 2004 Napisano 4 Maj 2004 link powinien znaleźć się na Fr.Page \"max3d.pl\" ... pozdrowienia dla Drug\'a...( jesteś pomarańczowym Alternatywem w Internecie) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi