Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam wszystkich. kilka obrazkow poklejonych szybciutko dla mojego kolegi z roku.

3dsmax, v ray, ps

Pozdrawiam

P

mtg4.jpg

md1.jpg

md3.jpg

md2.jpg

mtg1.jpg

mtg2.jpg

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 2,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

przedostatnie jest debest, tylko te iesy nie wiadomo z kąd.

Napisano

za duże post pro trochę, glow i wogóle, ale ogólny efekt great, bardzo kompleksowy projekt, na jakim komputerze i ile ci zchodziło na jedno ujęcie czasu przy renderingu?

Napisano
  • Autor
za duże post pro trochę, glow i wogóle, ale ogólny efekt great, bardzo kompleksowy projekt, na jakim komputerze i ile ci zchodziło na jedno ujęcie czasu przy renderingu?

Gracias, gracias

komputer:

2 x xeon quad 2.83

16 Gb ram

generalnie pierwszy raz renderowalem w lwfie(sceny nie-testowe). Czasy bardzo przyzwoite, w rozdzialkach ok 4000 na szerokosc ok 40-60 min kazde.

Napisano

Dla kolegi z roku takie cuda robisz? Fajnie ma ten kolega ze ma takich kolegow.

Jedyne co to blur na 3 renderze troche nie bardzo, w grach taki jest. Reszta gites majonez.

Napisano

Na 1 i 2 renderze kadrowanie leży IMO, skoro rendery mają temat "muzeum historii".

No i poprawiłbym lakier samochodowy, ale to czepiania się na siłę.

A tak to b. ladnie :)

Pozdrawiam.

Napisano

Bardzo smakowne rendery, fajny budyn, super ujęcia i niesamowita dbałość o detale (trawa i teren perfekcyjne). Jakby się trzeba było czegoś uczepić to przesadzone flary na lampach (powinny być subtelniejsze IMO, zwłaszcza rozchodzące się promienie), DOF na 3 wygląda dość sztucznie jednak, szyby mogłyby mieć jakąś nierówność bo wszystkie odbijają identycznie (widoczne najlepiej na pierwszym i ostatnim), troszkę sztuczny ten motion blur na 4 dodany w postpro. Glow za duży w ostatnim jak zauważył Freedom Fighter.

Mimo tych rzeczy które napisałem i tak ogromne brawa, że przy tak dużej scenie zadbałeś o te elementy, które często umykają, jak DOF, blury, glowy, flary. Dobra robota.

Napisano

fajnie, fajnie

ale ten bloom troszke przesada, lepiej bys zrobil fajny color grading zamiast tego

Napisano
  • Autor

Dziekuje wszystkim za komenty. Wszystkie uwagi odnotowalem i wprowadze w zycie.

Peter-dzieki za slowa otuchy! Czasami po kilkunastu godzinach na solarium sam juz nie wiem co jak i czy dobrze wyglada...

Napisano

ladnie ladnie, ale mam uwage co do wielkosci obrazkow! o panie, nast. razem prosze o miniaturki albo linki do tych obrazkow, nie kazdy ma 10mb/s i 22calowy monitor :O pzdr

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności