Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano
za duże post pro trochę, glow i wogóle, ale ogólny efekt great, bardzo kompleksowy projekt, na jakim komputerze i ile ci zchodziło na jedno ujęcie czasu przy renderingu?

Gracias, gracias

komputer:

2 x xeon quad 2.83

16 Gb ram

generalnie pierwszy raz renderowalem w lwfie(sceny nie-testowe). Czasy bardzo przyzwoite, w rozdzialkach ok 4000 na szerokosc ok 40-60 min kazde.

Napisano

Dla kolegi z roku takie cuda robisz? Fajnie ma ten kolega ze ma takich kolegow.

Jedyne co to blur na 3 renderze troche nie bardzo, w grach taki jest. Reszta gites majonez.

Napisano

Na 1 i 2 renderze kadrowanie leży IMO, skoro rendery mają temat "muzeum historii".

No i poprawiłbym lakier samochodowy, ale to czepiania się na siłę.

A tak to b. ladnie :)

Pozdrawiam.

Napisano

Bardzo smakowne rendery, fajny budyn, super ujęcia i niesamowita dbałość o detale (trawa i teren perfekcyjne). Jakby się trzeba było czegoś uczepić to przesadzone flary na lampach (powinny być subtelniejsze IMO, zwłaszcza rozchodzące się promienie), DOF na 3 wygląda dość sztucznie jednak, szyby mogłyby mieć jakąś nierówność bo wszystkie odbijają identycznie (widoczne najlepiej na pierwszym i ostatnim), troszkę sztuczny ten motion blur na 4 dodany w postpro. Glow za duży w ostatnim jak zauważył Freedom Fighter.

Mimo tych rzeczy które napisałem i tak ogromne brawa, że przy tak dużej scenie zadbałeś o te elementy, które często umykają, jak DOF, blury, glowy, flary. Dobra robota.

Napisano

fajnie, fajnie

ale ten bloom troszke przesada, lepiej bys zrobil fajny color grading zamiast tego

Napisano

Dziekuje wszystkim za komenty. Wszystkie uwagi odnotowalem i wprowadze w zycie.

Peter-dzieki za slowa otuchy! Czasami po kilkunastu godzinach na solarium sam juz nie wiem co jak i czy dobrze wyglada...

Napisano

ladnie ladnie, ale mam uwage co do wielkosci obrazkow! o panie, nast. razem prosze o miniaturki albo linki do tych obrazkow, nie kazdy ma 10mb/s i 22calowy monitor :O pzdr

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności