Napisano 29 Październik 200915 l Hej witam! W ramach eksplorowania możliwości Blendera;) w dziedzinie animacji cut-out.Machnąłem taki krótki klip.W 3 wieczory powstał:). PS.Taki mały wniosek technika-techniką ale najważniejsza jest w filmie h i s t o r i a muszę sobie to wbić do głowy:).I w kolejnych podporządkować się jej i ją przekazać obrazem.Tutaj historia jest nie za bardzo. String break na Vimeo pozdrawiam Kuba
Napisano 29 Październik 200915 l Hahaa to chyba jedna z najlepszych animacji jakie widziałem tu na forum. Serio! :) Obejrzałem do samego końca!
Napisano 29 Październik 200915 l pierwsze 5 sec animacji mówi wszystko:P pierwsze 2 sec. muzyki zresztą tez:P nic ciekawego ale zrobione w fajnym stylu.
Napisano 29 Październik 200915 l Heh historia rzeczywiście niezbyt pasjonująca, ale styl jest ok. Może by dodać jakiegoś bumpa na papier, żeby wyglądało bardziej jak prawdziwa wycinanka? Planujesz jakąś bardziej ambitną animację w tym stylu? ps: też oglądnęłam do końca, bo tytuł zasugerował mi że struna pęknie - oczekiwałam w napięciu, gryząc paznokcie, a tu nic :( Edytowane 29 Październik 200915 l przez Ania
Napisano 29 Październik 200915 l Dokładnie to samo sobie pomyślałem co Ania, co z tą struną? Poza tym to bardziej "test stylu", rendera lub w ogóle test. Ładne, ale animacja to za wiele powiedziane, jak zresztą sam słusznie zauważyłeś bez historii ani rusz.
Napisano 29 Październik 200915 l Autor Dzieki wielkie za komentarze:) Heh racja z tym tytulem:).Jest to test tak jak napisalem.Stylu tez ale glownie workflow w blenderze:).Przygotowuje sie z kolega do animacji byc moze bedzie to jedna z mozliwosci jezeli chodzi o styl.(temat inny:)) Z zalozenia to mial byc test zaczynajac od tego ze pociolem na cut out postac ze szkicu a powinniennem miec ja na wzor T-pose jak 3d zeby sobie ja zrigowac.Dlatego ustalona poza:).Idac dalej-Przez ta poze gitara byla w dwoch kawalkach wiec nie bardzo chcialo mi sie ja laczyc i co za tym idzie reka na gryfie jest w jednym miejscu.W zwiazku z tym:) jak nagrywalem sobie gitarke to tylko na jednym power chordzie;) podkreslajac przy tym monotonie i brak pomyslu na scenariusz:) tego testu.I dzwiek zerwanej struny najwyrazniej tez mi nie wyszedl:). pozdawiam Kuba Edytowane 29 Październik 200915 l przez Scatmax
Napisano 29 Październik 200915 l oczekiwałem czegoś więcej :) Ruch rąk: jak zaprogramowane, wygrywające jeden takt, monotonne. Trochę razi oko. Wierze, ze następnym razem będzie lepiej. :)
Napisano 30 Październik 200915 l no chlopie, napiecie budowac umiesz, 30 pare sekund czekalem z coraz silniej bijacym sercem, oczekujac tego zeby sie ta struna zerwala, fantazjowalem o tym jak odcina typowi glowe i zalewa jucha kamere. oczami wyobrazni widzialem flaki i armageddon, albo chociaz delikatne zadrapanie na twarzy. i sie nie doczekalem! buhuhu pozdr mt
Napisano 30 Październik 200915 l Autor heh mt Twoj komentarz czyta sie tak samo jak oglada tego mojego kasztana;) to napiecie:D.Dzieki za komentarz!:D Jonasz w sumie sie nie usparwiedliwiam ale grajac pojedynczy riff sie w sumie rowno wali jak robot;) to kwestia samej nudnej muzyki ta monotonia gdybym cos z tym zrobil (muzyka moze jakies pauzy czy przejscia)nie rzucalo by sie to tak w oczy;).Dzieki:) Ja tu siebie tak anazlizuje autorozwojowo wszystko wiem ale nie potrafie jeszcze tego widocznie zastosowac;P.Teraz zbieram baze danych o slabosciach bo musze rozwinac swoj storytelling;).Ciagly rozwoj to podstawa! Nastepna rzecz obiecuje ze bedzie juz o czyms;) pozdrawiam Kuba